Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 523
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Засега държа фронта — 2 кг съм , 65 станах но всичко е нагоре надолу с камтара, К. З сутрин — 4, 8
Сутрин — кафе
Обяд — 3 кюфтета + зелена салата
Вечеря — Калкан + зелена салата
Малко се подхлъзнах десерт — ябълка 🤭🍎

# 376
Долче, аз затова не давам на редактора да си прави каквото си иска... знаете лафа за пияния елф, предполагам Grinning На моят му е позволено само да предлага и да предполага, но не и да ми заменя думи с каквото си реши.

Тия микрозелении не мисля че прорастват пак, еднократно си ги пасеш и залагаш нови, доколкото съм гледала неща по въпроса. Те са си просто някакви супер малки растения, не много по-развити от кълнове защото не се оставят да пораснат повече от това дето е показано на пакетчетата. Те дори не им порастват истинските листа ами само тези бебешките първата двойка, не помня как се наричат. Абе направо са си кълнове за мен. Били много полезни уж, до сега не ме е хващал мерак да пробвам. Ти посей магданоза - него наистина го режеш, пасеш, пък той пак расте.
Метфоргамма ме съмнява точно с такова име да има, ама да кажем че и по-странни съм чувала на работа Grinning Предполагам че много хора се бъркат понеже е метформин.

# 377
Идея е, ама още нямам микровълнова.

# 378
Натка, не го познавам този пиян елф..? 😃🤔
Не знам, описано е някак двусмислено- че като пораснат ги режеш и можеш да си имаш кълнове целогодишно...нещо от този тип беше, затова се зачудих...Пък и това са по-скоро бейби растения, отколкото кълнове...т.е. режеш продукцията отгоре, а при стандартните кълнове се яде и семенцето, и това, което е покълнало от него...Мисля, че на опаковката пишеше, че са бейби зеленчуци...
Елора, съществува и топене на водна баня. 😉

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 00:56 от dolce miele

# 379
Екстра ми е на вкус 85%-вия шоколад, и 99% харесвам, но Лидл ми е по-удобен за пазаруване. Една салата си откраднахме от Годзила - два дена ям - разкош. Бейби спанак, авокадо, малко крема сирене,малко настърган морков и цвекло. Аз ползвам това крема сирене - https://m.ebag.bg/krema-sirene-arla-bez-laktoza/593006.

Благодаря за информацията за алабаша - страхотна вкусотия. Ям го суров засега. Остава да намеря и брюква някъде.

Доста разнообразно се храня аз, въпреки че последно време доста зеленчуци хапвам и съм вдигнала въглехидратите до към 100гр. От ноември съм на желаните килограми. Явно съм успяла да запазя някой мускул, защото съм 50 кг, а си влизам в дрехите от периода с най-ниските си килограми - 43. Чакам май месец за нови изследвания, въпреки, че моя инсулин беше почти нормален на гладно - 7, 6 месеца строг режим и спадна до 4.8.

Скир с боровинки или замразени малини /вишни ми е десерта горе долу през ден. Иначе редовно ям пилешки воденички и яйца. По 20 / 30 грама сурови ядки. Любимо ми е и броколито на пара с по 50 гр. синьо сирене. Чипс от кейл си правя също когато намеря в магазина.

# 380
Долче, за този елф говоря Grinning
Скрит текст:

В груб превод:
"Помага ако си представиш аутокоректа като мъничък елф в телефона ти, който много се опитва да бъде полезен, но фактически е доста пиян."
Сигурна съм че съм гледала някъде из тубата клипчета за тия микрорастения как ги отглеждат пък как ги режат после и ги мятат в салатата, освен да видиш там какво и що, че не помня вече. Ама не мисля че са за многократно, то от едно семенце колко кълна да могат да поникнат?
Сигурна съм и че са полезни, обаче хич не ми изглеждат апетитно на мен, пък и си представям колко такива трябва да опаса че да си направя салата Joy

# 381
Е, ама те са за допълнение, за украса, според мен. Не от тях да си правиш чак основна салата, по-скоро да я посипеш (да я  починеш- според Редакторчо😄) с тях...😃

# 382
Идея е, ама още нямам микровълнова.
Разтопи на водна баня. На морето и аз нямах и така направих.

# 383
Ох, вярно. Рядко правя такава. Може и да опитам.

# 384
Аз първия път, когато пробвах фетхед тестото, си правих пърленка и не разтапях моцарелата. Просто обърках всичко и го разпределих в тавата, пак стана.

# 385
Аз първия път, когато пробвах фетхед тестото, си правих пърленка и не разтапях моцарелата. Просто обърках всичко и го разпределих в тавата, пак стана.
Идейно е. Може би, ако сложиш някакви продукти върху пърленката, пак ще си е пица. Определено е добър вариант за момент, в който ти се яде нещо тестено. Въпреки царевичното нишесте в моцарелата, пак е къде къде по-ок от нормално тесто. Особено в нашия случай. Може и на гевречета да се прави.

# 386
АГ ми вика не яж глутен и за това такива имам в момента.
Правех си хляб от време на време с яйца, бадемово брашно и кисело мляко. Аз да ви кажа съм си на режим от два месеца вече. Ама си хапвах по малко сладко не всеки ден но имаше бисквитка, бонбон, шоколад. В смисъл, че нз тогава за инсулина. Имам и ВХ в менюто ориз и картофи. Банан и овесени ядки. Ще ги махна, но много нещо оскъдно става. 😄
А, цедено мляко и по скоро Снежанка хапвате ли?
Ще чета още няма начин време не ми стига напоследък от тъпата ми работа дето ме стресира все... Дано ся в събота или неделя остане време 2-3 часа да прочета.
Зарежи всякакви зърнени неща и ето глутен също няма откъде да ти влезе в диетата. Тия дето не са глутенови пак са си високовъглехидратни, не ти трябват и те тъй че всичко под ножа.
Не е оскъдно яденето, макар че отначало почти всеки е с нагласата че не е останало какво да яде. По-скоро се фокусирай върху това колко много неща можеш да ядеш, отколкото върху това колко неща не можеш.
И съм съгласна с поста над моя, ти подхапваш сладко, картофи и незнамсикакво, а пък казваш че си на режим от два месеца. На какъв точно режим обаче?

Балансиран, изготвен от диетолог с 1200 ккал на ден, но тогава нз за ИР. И от режима съм свалила по 7-8 см от повечето места. И два килограма, които варират заради водна за дръжка от ВХ. И ме разбирайте един бонбон или блокче шоколад на седмица, а не всеки ден. Така, че режима е основно месо, риба, яйца и салата два пъти седмично има 150 гр. ориз и картофи. Сега просто ги махам тези.. И пак съм на протеини и мазнини, плод имам всеки ден почти и ядки за междинно. Въпроса е с високия холестерола и месото... Обезмаслено млечни храни, извара, то като няма и млечни в менюто нз какво остава да се яде. Пак като има кашкавал слагаш малко в салатата и става екстра.
Защото от пилешкото ми се гади и много ми е трудно да го ям особено филето... Избирам по чисто свинско филе, пуешко и риба.
А, като пиете тия хапчета как правите фаст повече часове?

# 387
Сенеочке, препорчвам ти да изгледаш този филм за холестерола.
https://www.dokumentalni.com/archives/10277

# 388
Обаче натуралния без захар на Бенджамисимо е уникален и много нежен.
Сигурно, ама и ценичката му е уникална и много нежна Wink

Ще кажа и повторя, холестеролите ги смъкнах доста с режима, въпреки увеличаването на мазнините. Само опитайте!

# 389
Моля за съвет, питам се пречи ли кафето на резултатите от фастовете? Пия по три на ден.

Общи условия

Активация на акаунт