Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 518
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Бадемовото брашно става, стига да не ти е основно изхранване със заместители на тестени неща с него, разбира се. Но за от време на време бива, макар че за някой дето сега минава на режим малко разглезват такива неща.
Останалите неща като елда, нахут и овес не се занимавай с тях. А това за овесените ядки без глутен е майтап и реклама, не мислех че някой му се връзва. От къде да има глутен в овеса? То и в пържолата няма, ако и да не го пишат изрично. По-добре яж нея Grinning

# 361
АГ ми вика не яж глутен и за това такива имам в момента.
Правех си хляб от време на време с яйца, бадемово брашно и кисело мляко. Аз да ви кажа съм си на режим от два месеца вече. Ама си хапвах по малко сладко не всеки ден но имаше бисквитка, бонбон, шоколад. В смисъл, че нз тогава за инсулина. Имам и ВХ в менюто ориз и картофи. Банан и овесени ядки. Ще ги махна, но много нещо оскъдно става. 😄
А, цедено мляко и по скоро Снежанка хапвате ли?
Ще чета още няма начин време не ми стига напоследък от тъпата ми работа дето ме стресира все... Дано ся в събота или неделя остане време 2-3 часа да прочета.

# 362
Синеочка, ти все още не си на режима. Явно 2 месеца се подготвяш психически за го започнеш.

# 363
Здравейте. Може да ви се стори тъп въпросът ми, но все пак…На своя глава ще правя обременяване с глюкоза. Въпросът ми е - аз ли трябва да си купя глюкозата, или в лбораторията ще ми я дадат?

# 364
Здравейте. Може да ви се стори тъп въпросът ми, но все пак…На своя глава ще правя обременяване с глюкоза. Въпросът ми е - аз ли трябва да си купя глюкозата, или в лбораторията ще ми я дадат?

Попитай предварително в лабораторията. В някой я дават в други си я носиш с шишенце вода.

# 365
АГ ми вика не яж глутен и за това такива имам в момента.
Правех си хляб от време на време с яйца, бадемово брашно и кисело мляко. Аз да ви кажа съм си на режим от два месеца вече. Ама си хапвах по малко сладко не всеки ден но имаше бисквитка, бонбон, шоколад. В смисъл, че нз тогава за инсулина. Имам и ВХ в менюто ориз и картофи. Банан и овесени ядки. Ще ги махна, но много нещо оскъдно става. 😄
А, цедено мляко и по скоро Снежанка хапвате ли?
Ще чета още няма начин време не ми стига напоследък от тъпата ми работа дето ме стресира все... Дано ся в събота или неделя остане време 2-3 часа да прочета.
Зарежи всякакви зърнени неща и ето глутен също няма откъде да ти влезе в диетата. Тия дето не са глутенови пак са си високовъглехидратни, не ти трябват и те тъй че всичко под ножа.
Не е оскъдно яденето, макар че отначало почти всеки е с нагласата че не е останало какво да яде. По-скоро се фокусирай върху това колко много неща можеш да ядеш, отколкото върху това колко неща не можеш.
И съм съгласна с поста над моя, ти подхапваш сладко, картофи и незнамсикакво, а пък казваш че си на режим от два месеца. На какъв точно режим обаче?

# 366

Попитай предварително в лабораторията. В някой я дават в други си я носиш с шишенце вода.

Благодаря! 🍀

# 367
Синеочка, ти все още не си на режима. Явно 2 месеца се подготвяш психически за го започнеш.

Вярно е. Още колко месеца ще и отнеме да мине на истински режим, не знам Grinning
Има хора от раз действат, други се мотат.

Не знам защо да е оскъдно. Като спретна салатата и сложа омлетчето /или месото/, не виждам как ще ми е оскъдно. Камо ли пък гладно. Камо ли да търся после бонбони и не знам си още какви щуротии.

# 368
Ядете ли от моцареленото тесто? Аз правя пица, но рядко. Днес за вечеря направих, но сега се връщам от залата 🤣
Аз слагам и по-малко бадемово, отколкото е рецептата. Съставките са ми 100 гр моцарела, 50 крема сирене, 50 бадемово брашно /лидълското/, бакпулвер и 1 яйце.

# 369
Синеочка, действай от раз! След като реших да направя промяна, не съм се и замисляла в началото да пробвам шоколади, независимо от процента. След седмица с ограничения и в количествата стомахът ми се сви и се засищах с нормални количества. Месец и малко след началото махнах и млечните. Колкото повече отлагаш, по трудно става.Все си викаш и утре е ден, а времето си минава. След като регулираш малко разултатите, тогава вкарай брашната.
Цикълът е извинение.

# 370
Какво е това моцарелено тесто? Каква пица правиш? Я да си кажеш всичко.

# 371
Заглеждах го много пъти това фатхед тесто, ама явно не ми е чак такъв зор защото все решавам че ме мързи да се занимавам Grinning
Хем знам че не е кой знае колко работа ама... пак ще е много по-малко работа ако хич не направя Joy

# 372
Какво е това моцарелено тесто? Каква пица правиш? Я да си кажеш всичко.
Моцарела от лидл настъргана продават. Слагаш 100 грама, 50 гр крема сирене и го разтопяваш за минута и малко в микровълновата. После разбъркваш и като леко изстине слагаш 1 яйце и 50 гр бадемово брашно(може и малко повече да иска тестото, аз днес сложих още 2 супени лъжици) и бакпулвер и го разбъркваш на тесто. После с мокри ръце слагаш върху хартия за печене и го оформяш. Печеш до златисто и после вече си гарнираш с каквото искаш и запичаш пак.

# 373
Ето я моята оскъдна вечеря😉😛 Свински гърди с кост /мариновани- от Кауфланд; рядко се "подхлъзвам" с мариновано месо, обаче това е едно от малкото изключения/, резен френски камамбер и заделена салата от вчера:

Супата се отложи за утре, че се върнах късно, за да я правя...А и като минавах покрай витрината в Кауфланд, видях, че маринованите гърди са намалени на 4,50 лв/кг и нямаше как да пропусна (общо взето, само намалени ги купувам).🙂
Натка, и Метфоргамма ли има? Прави ми впечатление, че често го виждам изписано така...🤔🤔
Аlice, тази вечер в Лидъл на Пещерско шосе имаше поне 5 консерви със сармички с киноа, 1 с бамя и 1 с някакви други сармички (не се виждаше плънката). Всичките бяха намалени на 1,95 лв, стояха на малка количка-масичка, където слагат намалените с 30% неща (по средата на магазина горе-долу). Ако те интересува и имаш път към нашия филиал. 😉
 Пак в Лидъл...тези семена за кълнове ми се сториха интересни. Само не разбирам дали след отрязването може пак да си растат и да има материал за рязане периодично...🤔🤔

Hurricane, и в Кауфланд има настъргана моцарела. Обаче има някакво нишесте/брашно в състава (ако на някой му е важна тази подробност) и бързо мухлясва, ако е отворена. Лидълската също е така.
Междудругото, кауфландските моцарели са намалени на 1,29 лв/опаковка, ако има и други фенове като мен на моцарелата! 😉
П. С. Посмейте се с моя телефонен Редакторчо 😃 Свинските гърди ги прекръсти на "свински гърци"...🤣🤣🤣

# 374
Досега не ми е мухлясвала.
Е то не е най-полезното нещо и предвид, че е млечно, но като се консумира рядко, едва ли е чак такъв проблем. Аз и нарочно съм намалила съставките, иначе съм срещала рецепти с двойни.

Много обичам свински гърди аз..
Обаче съм върл враг на месото от Кауфланд. Само риба купувам.

Общи условия

Активация на акаунт