Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 518
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Скрит текст:
АГ ми вика не яж глутен и за това такива имам в момента.
Правех си хляб от време на време с яйца, бадемово брашно и кисело мляко. Аз да ви кажа съм си на режим от два месеца вече. Ама си хапвах по малко сладко не всеки ден но имаше бисквитка, бонбон, шоколад. В смисъл, че нз тогава за инсулина. Имам и ВХ в менюто ориз и картофи. Банан и овесени ядки. Ще ги махна, но много нещо оскъдно става. 😄
А, цедено мляко и по скоро Снежанка хапвате ли?
Ще чета още няма начин време не ми стига напоследък от тъпата ми работа дето ме стресира все... Дано ся в събота или неделя остане време 2-3 часа да прочета.
Зарежи всякакви зърнени неща и ето глутен също няма откъде да ти влезе в диетата. Тия дето не са глутенови пак са си високовъглехидратни, не ти трябват и те тъй че всичко под ножа.
Не е оскъдно яденето, макар че отначало почти всеки е с нагласата че не е останало какво да яде. По-скоро се фокусирай върху това колко много неща можеш да ядеш, отколкото върху това колко неща не можеш.
И съм съгласна с поста над моя, ти подхапваш сладко, картофи и незнамсикакво, а пък казваш че си на режим от два месеца. На какъв точно режим обаче?

Балансиран, изготвен от диетолог с 1200 ккал на ден, но тогава нз за ИР. И от режима съм свалила по 7-8 см от повечето места. И два килограма, които варират заради водна за дръжка от ВХ. И ме разбирайте един бонбон или блокче шоколад на седмица, а не всеки ден. Така, че режима е основно месо, риба, яйца и салата два пъти седмично има 150 гр. ориз и картофи. Сега просто ги махам тези.. И пак съм на протеини и мазнини, плод имам всеки ден почти и ядки за междинно. Въпроса е с високия холестерола и месото... Обезмаслено млечни храни, извара, то като няма и млечни в менюто нз какво остава да се яде. Пак като има кашкавал слагаш малко в салатата и става екстра.
Защото от пилешкото ми се гади и много ми е трудно да го ям особено филето... Избирам по чисто свинско филе, пуешко и риба.
А, като пиете тия хапчета как правите фаст повече часове?
Пак няма да останеш гладна... ако не си го наумиш де. Сега ако някой много настоява че ще страда, вероятно точно така ще стане, но за това други хора не могат да помогнат.
Ти не харесваш пилешко филе, на мен пък ми призлява само като помириша риба и всякаква водна сволоч. Храня се така от близо 4 години и ти гарантирам че гладна не съм стояла и един ден за това време.
А високия холестерол не е от месото, ама това го дъвчем и премятаме толкова пъти че ми става тъпо вече да се занимавам да пиша каквото и да е.
Избирай си дали ще си на режим който да ти подобри ИР или ще си на този "Балансиран, изготвен от диетолог с 1200 ккал на ден, но тогава нз за ИР" режим ама не става да хванеш от всеки само което си искаш. Плод всеки ден и междинни хранения не са това което ти трябва като имаш ИР. За хапчетата си се притеснила как се правели фастове... дълги фастове не са чак толкова задължителни, но махането на междинните похапвания е, с абсолютно същата цел. Не може по цял ден да си вдигаш инсулина и да си мислиш че правиш нещо, просто не става така.

White Crocus, чисто кафе не ти пречи с нищо, вече ако му слагаш още някакви неща мненията са различни, както има и различни дефиниции за фаст.

# 391
Натка, благодаря. За мен фастът е 24 часово гладуване, на вода и чисто кафе. Ежедневните, до 12 ч не ги броя.

# 392

Балансиран, изготвен от диетолог с 1200 ккал на ден, но тогава нз за ИР. И от режима съм свалила по 7-8 см от повечето места. И два килограма, които варират заради водна за дръжка от ВХ. И ме разбирайте един бонбон или блокче шоколад на седмица, а не всеки ден. Така, че режима е основно месо, риба, яйца и салата два пъти седмично има 150 гр. ориз и картофи. Сега просто ги махам тези.. И пак съм на протеини и мазнини, плод имам всеки ден почти и ядки за междинно. Въпроса е с високия холестерола и месото... Обезмаслено млечни храни, извара, то като няма и млечни в менюто нз какво остава да се яде. Пак като има кашкавал слагаш малко в салатата и става екстра.
Защото от пилешкото ми се гади и много ми е трудно да го ям особено филето... Избирам по чисто свинско филе, пуешко и риба.
А, като пиете тия хапчета как правите фаст повече часове?
Хапчета не пия. Като съм пила глюкофаж като съм имала по-гладни дни, пак не съм пила хапчета, защото те се приемат с храна.
Сто пъти сме писали, че първите месеци се маха всичко.
2 бонбона на седмица аз мога да си позволя.
Хора в началото ги връща и обръща.

Сигурно, ама и ценичката му е уникална и много нежна Wink

Над 5 лв са. Към 6 даже.
Ама ги намерих на промоция и не удържах - 4.3. Та си взех няколко вида. Влязох в зелен,  мозъка ми изключи и дадох към 25 лв за няколко вида Joy
От натуралния без захар имам още. Начупен ми е на малки парченца. Бавно върви и по-добре Grinning

# 393
Ясно ми е, че трябва пригоденост и стриктност в началото. Нали за това се допитам и до вас защото има някакви тънкости дето не са ми известни все още. Повечето сте с опит  над 4 години, явно.
В началото ми е ясно, че всичко се изключва. Значи, ся заради хапчето трябва да има закуска. Иначе правя 16-17-18 часов фаст и имам две хранения на ден. Междинните не всеки пък спазвам, само ако съм гладна. Ако не съм пропускам.
Ама нищо, де...
Няма да питам повече..

fillme Благодаря ти за споделянето. Ще го изглеждам филма. 😊

# 394
Не би питай си Grinning

# 395
Синеочка, няма никакъв проблем да питаш. 🙂 Просто имай предвид, че темата е динамична, появяват се много нови хора и понякога е трудно да се запомни случаят на всеки един човек. Примерно, бременните като задават въпроси е хубаво от време на време да уточняват, че са бременни (че това има отношение обикновено). Който цели забременяване/отслабване/нещо по-специфично, също не е зле понякога да напомня какви са му "целите". Нормално е като не разбираш нещо да питаш. Ще дадеш ли едно примерно меню на режима от 1200 калории? Любопитно ми е дали за 1200 калории е бил наистина само месо и мазнини...в смисъл, може би е бил по-скоро нвх и високопротеинов, отколкото ВМ-НВХ.
И един непоискан съвет 🙂 Като прочетеш нещо, което не ти хареса...преброй до 10 и после се опитай да го прочетеш с друга интонация. Никой тук няма за цел да те откаже да пишеш.🍀

# 396
Е как няма да питаш повече? Нали за това сме се събрали, да си помагаме. Питай, ама наистина, понякога въпросите се губят, та ако някой не получи такъв, да пита пак.

# 397
Сега ако някой много настоява че ще страда, вероятно точно така ще стане, но за това други хора не могат да помогнат.
Ти не харесваш пилешко филе, на мен пък ми призлява само като помириша риба и всякаква водна сволоч. Храня се така от близо 4 години и ти гарантирам че гладна не съм стояла и един ден за това време.
А високия холестерол не е от месото, ама това го дъвчем и премятаме толкова пъти че ми става тъпо вече да се занимавам да пиша каквото и да е.
Точно така е, въпрос на нагласа и настройка. Аз минах на режим от раз, нямах никакви колебания и чуденки, само дето известно време не ми беше ясно точно какъв е, но лека полека се информирах.
Но настройката ми е, че няма да ми е гадно, а ще ми е супер, понеже ще отслабна, ще съм лека, енергична и най-важното Здрава. И няма да пия лекарства и няма да страдам от ужасяващите усложнения при ескалиране на това заболяване.

Холестеролът се чисти с фибри, ако изобщо е нужно. Зеленчуци, зеленчуци и пак зеленчуци, зелени листни и безскорбялни по-скоро, в тази посока трябва да се информирате и да четете, дори и това има значение, а камо ли разни залитания към ориз и картофи.
Примерно червената чушка, която аз много обичам, е високо въглехидратен зеленчук и трябва да се избягва. И т.н. и т.н., доста време в началото проучвах зеленчук по зеленчук - гликемичен индекс, товар, фибри, скорбялен или безскорбялен, кореноплодни и т.н. и въобще не мога да кажа, че съм достатъчно информирана. И не е ограничаване, в моя случай е даже разширяване на храните, толкова много меса, риби и зеленчуци Добавих, които уж 'не обичах' преди това.

Но още от години вече знам, че всичко е вкусно, стига да знаеш как да го приготвиш. Експериментирам в кухнята, не се отказвам от даден продукт от първия път, пробвам втори, трети - на салата, пържен, печен, в комбинация с други зеленчуци, с месо, с различни подправки и накрая намирам моя начин да го консумирам.

Натка, разбирам те, че ти е омръзнало, аз съм едва в началото и съм склонна да намилам още.

Четете първия пост - с една дума липидният профил се променя в резултат на нарушената въглехидратна обмяна и наднорменото тегло.

Аз имах високи холестероли още преди 13 години /бяха ми като днешните - няколко месеца след режима, смятай/, на тегло 51 кг! Т.е. килограмите са следствие от метаболитния проблем, както и холестеролите и куп други неща, което е следствие от свръхконсумацията на въглехидрати.

Старите да ме поправят, ако някъде греша, да не подведа някой.

Синеочка, хапчето е Заради закуската, т.е. защото има закуска Трябва да има хапче, а не обратното. По мое скромно мнение разбира се. Ето, и Елора ти е казала, като е правила фаст не е пила хапче. Нали хапчето е за да свали КЗ, която се вдига след хранене, което няма да стане, ако не се храниш.

Четете първия пост и старите теми, има какво ли не из тях.
ММ и днес няма да може да обработи книгата, но утре най-вероятно. Наистина ще я пуснем там, където някой от вас ми препоръча, но не помня кой, да си я има за ползване. Безценна е, там всичко е обяснено много подробно и на прост и разбираем език.
Натка, мерси за припомнянето за междинните хапвания, аз го правя това отвреме навреме, пфу. Да не би това да ми е проблемът?

Вчера вечерта 5.1 - 2 часа след храна, днес сутринта 5.9. Брррх, аман!

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 12:22 от Минерва

# 398
На Невена това и беше редовния изказ Grinning
"Сто пъти сме писали.."
"Счупих си пръстите, ама пак да кажа..."
Не знам от мен ли ги сви или аз от нея

# 399
"Сто пъти сме писали.."
Ами вие сте отдавна в темата и сигурно ви е омръзнало, ама....
Човек, който не е чел много може да не е прочел това, което 'сто пъти сте писали'. Ако не е чел стари теми ...

В Щатите и във Франция са премахнали изследванията за холестероли, има информация по този въпрос също, разтърсете се. България изостава, както винаги, ама не сме само ние.
Например една голяма мистерия по този въпрос е свързана с племето масаи, които се хранят почти изцяло мазнинно-протеинно - месо и мляко, имат най-високите холестеролни нива в света и една от най-ниските честоти на сърдечни удари/заболявания.
И аз ще гледам клипчето!
И последно - мисля, че книгата за холестерола я има безплатна за сваляне, ако знаете къде да теглите Wink
Това е тя: https://iztok-zapad.eu/golyamata-izmama-s-holesterola
Аз си я купих, понеже обожавам хартиени копия и ми е по-удобно да се връщам назад и да подчертавам.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 13:00 от Минерва

# 400
Аз никога не съм имала висок холестерол. Обаче преди последните изследвания направих простотията да изям 3 пържени яйца и изведнъж ми бяха съвсем леко завишени. 🤣  Ще го изследвам след година сега, че тук в последно време през 3 месеца го. Пикочната също е много важна и триглицеридите.
Един колега така като мене и ми се оплаква. Викам "ти какво яде предния ден?" та се разбрахме, че явно е било от това.

# 401
"Сто пъти сме писали.."
Ами вие сте отдавна в темата и сигурно ви е омръзнало, ама....
Човек, който не е чел много може да не е прочел това, което 'сто пъти сте писали'. Ако не е чел стари теми ...

В Щатите и във Франция са премахнали изследванията за холестероли, има информация по този въпрос също, разтърсете се. България изостава, както винаги, ама не сме само ние.
Например една голяма мистерия по този въпрос е свързана с племето масаи, които се хранят почти изцяло мазнинно-протеинно - месо и мляко, имат най-високите холестеролни нива в света и една от най-ниските честоти на сърдечни удари/заболявания.
И аз ще гледам клипчето!
И последно - мисля, че книгата за холестерола я има безплатна за сваляне, ако знаете къде да теглите Wink
Това е тя: https://iztok-zapad.eu/golyamata-izmama-s-holesterola
Аз си я купих, понеже обожавам хартиени копия и ми е по-удобно да се връщам назад и да подчертавам.

Да де, ама неведнъж на едни и същи хора се казва едно и също.
Не визирам Синеочка в случая.
Чела съм пък за племе дето било вегани и ядяли само  плодове и ядки. И били здрави. Колко е вярно не знам. Леля ми използваше този довод като бях малка, че да съм слаба и здрава трябва да наблягам на плодове и всякакви неща от растителен произход.
Книгата я имам, още не съм я почнала. То и във филмите си казват почти същите неща.
Ти като оправиш книгите - свиркай.

# 402
За мен, при отсъствието на хронично повишено, системно, вътрешно възпаление, холестеролът е без значение. Тоест, е такъв какъвто трябва да бъде, за правилното функциониране на органи и системи.

# 403
Grinning Споко, като се информирам малко повече да има нещо смислено за питане. 😉 Ся няма смисъл да ви занимавам с простотии и драмите ми.

# 404
Пикочна и холестерол в началото на режим и даже няколко месеца може да има колебания.
Организма се чисти, няма лошо.
Неведнъж тука потребители са споделяли и са давали влошени изследвания.
След време се нормализира, има достатъчно отслабване, стойностите им се оправят.
То е като отказ от цигари.
Има си изчистване и реакции.

Общи условия

Активация на акаунт