Фентъзи и фантастика - 23

• 38 626
  • 708
  •   1
Отговори
# 480
Последните книги на Дий Кунц ме разочароваха, но " Нейде другаде" се оказа добра.

# 481
Кои точно книги те разочароваха? "Очите на мрака" е нова само за българския пазар, иначе си е част от "стария" Кунц, 80те години. Само нея нямам от последните издадени на български и се чудя с коя да започна.

# 482
Книгите му написани последните години. Кунц от 80-те го харесвам, имам почти всичките му книги от този период. " Очите на мрака" не съм чела.

# 483
О, издали са Очите на мрака?
Четох я покрай Ковид

# 484
Миналата година издателство Кръг я издадоха. "Нейде другаде" също е на това издателство. Нещо не може да си намери издателство този автор. Първо Плеяда му биха шута, след това Колибри, сега три издателства в последните две години го издадоха - Изток-Запад (забравих името на книгата, а я имам), Кръг и Ибис ("Тихият ъгъл")

# 485
" Тихият ъгъл' е една от книгите, които не харесах.

# 486
Чета Rain Wild Chronkles. Преведох си първите две книги от руски.
Уви, имах едни очаквания слез Сагата за Придворния убиец, и Живите кораби доста съм разочарован.
Първо и тук се прокрадна гейският момент - и то доста осезаемо. В Придворният убиец поне бе по-прикрит
Второ през повечето време имаме евтини мелодрами в стил
"Обича ме, не ме обича, обича ме...ще му кажа, няма да кажа, ще му кажа..." Свърших втора книга (действието дотук можеше да се побере в една книга т.е. има проблема "Р. Джордан") и просто недоумявам какви локуми ще се разтягат още 2 книги.
Скрит текст:
Намериха града, остава да заживеят в него, а Алис да официализира развода си
.
Прекалено малко е за още 2 книги по 300 страници Astonished Аз мога да го сместя в 30 стр.-  и то само заради Алис. самители пазители мога да ги вместя в едно изречение "и заживели щастливо...."Joy

За сметка на това съм повече от доволен, от Думи като монети на същата авторка.Blush Кратко, сбито, с  поука- внимавай какво изричаш. Обичам такива разкази-новели. Е, малко ми бе трудно да свикна, че пиксито е ту "то", ту "тя", но някак се оправих. Давам 6 от 6 на Думи като монети на Робин Хоб

Иначе с Ели си "поиграхме"  тя преведе 5 романа на Ан Райс
Скрит текст:
,(Крадеца на Тела, Дявола Мемнох, Арманд, Мерик, Кръв и Злато)
а аз им правих коректури. След месец-два, ако даде Бог здраве ще видите резултата на известният ви сайт.  

https://fantastichen-sviat.com/ Мога да кажа добри думи за Вампирски Хроники 6 - Мерик и Вампирски хроники 7 - Кръв и злато, но  Вампирски хроники 5 - Арманд - двамата с Ели, яко го псувахме. Disappointed RelievedRageJoy
В дадени моменти си удрях главата в стената.  Това е най-мъчният разказ. Мисля че и самата Райс не е знаела какво иска да каже в него, освен че е търсила политкоректност.Joy
Скрит текст:
То не беше гейщина, то не бе чудо. Досега на такъв разказ не съм попадал. На всичкото отгоре пряката реч е ужасно хаотична, на моменти дори безсмислена, а действието половин книга тъпче на едно място. Правих коректурите и плачех с глас,, а Ели как е иждържала да превежда, че и първа коректура да прави, а после да се съобразява и с бележките ми -  нямам си идея! Ще ни извините ако има грешки в Арманд, оправяхме каквото можахме, ама това човешкото търпение има граници.

иначе досега правих коректури на 5 книги на Ан Райс, превеждах и оформях една новела на Хоб и 2 книги, нямах време да чета друго, а и от базара не си харесах нищо. Колебаех се за Крис Удинг, но не знам дали е завършен, а ми писна да чета незавършени поредици

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 15:41 от Лорд Сняг

# 487
  • Майничка
Здрава, спорна и честита да ви е Новата година!
Поздрав с текста на кавърче, което ми пратиха анонимно, но бих се радвала да науча автора:

С червените ботушки
потропва Леля Ог
и води на каишка
сащисан носорог.
Най-мил характер има
добрата Леля Ог,
но някой прекали ли:
Я гледай - носорог!
Недей да се е*аваш
с Леля Ог, младеж,
по-умно е да ч*каш
ти някой таралеж!
Пред Леля даже Кралят
най-скромно си мълчи,
а много ако знае –
в обора ще мучи.
За всички Леля има
приветствени слова:
Сипи ми от ей туй и
подай насам това!
Ракийка и мезенце
да има от сърце,
а после ще му люшнем
и вещерско хорце!

# 488
Супер! Браво на автора Simple Smile
Весело посрещане на празника!

# 489
Честита Нова Година. Ногая лета!

# 490
За много години, живи и здрави!

# 491
Извинявам се че публикувам отново след мой коментар!

Ан Райс!!! Просто нямам думи колко ми е трудна за превод с тези философски разсъждения...
Ама добро, ама зло, ама аз какъв съм, направо ужас. За черене всичко е хубаво, за превод давам -50 звезди. Приказка за крадеца на тела вече я пускам, като продължавам да "доизкусорявам"! Райс е автора, по който са вложени най-много усилия и труд! Гейските елементи направо ме убиват...

# 492
Да се отчета с " Приказка" на Кинг. Приятна фентъзи книга, малко ми напомни на " Талисмана", която по спомен много ми беше харесала. Сега ще я препрочета, за да видя дали и сега ще ми хареса толкова, колкото преди години.

# 493
  • Козлодуй
Аз чета в момента за дракона Темерер и много ми харесва - лошото е че чета по нощите и се лишавам от сън "Драконът на негово величество" се казва книгата на Наоми Кембъл но се опасявам че имам само 2 книги - това ли са всички или има и още? Simple Smile

# 494
принципно са 9 или 10, но са преведени само 2.

Общи условия

Активация на акаунт