Фентъзи и фантастика - 23

• 38 711
  • 708
  •   1
Отговори
# 180
Ааа поне за Мечокът и славеят сме на едно мнение, не става
На мен просто не ми допадна, не ме грабна. Това е.

# 181
Свалих си тази книга, но не знам дали ще я чета (просто ми хвана окото и реших да я запазя за всеки случай):
https://www.ozone.bg/product/arkadiya-tvardi-koritsi/?gclid=Cj0K … qn_IaAs-OEALw_wcB

Някой чел ли я е? Дайте мнение Simple Smile

# 182
Аз много я харесвам Hug

# 183
Свалих си тази книга, но не знам дали ще я чета (просто ми хвана окото и реших да я запазя за всеки случай):
https://www.ozone.bg/product/arkadiya-tvardi-koritsi/?gclid=Cj0K … qn_IaAs-OEALw_wcB

Някой чел ли я е? Дайте мнение Simple Smile
На мен не ми хареса, не я дочетох, някъде към средата я зарязах.

# 184
От няколко години "Аркадия" ми е в четеца и така и още не съм стигнала до нея.

# 185
Скучна ли е? Какви са недостатъците?

# 186
Няколко истории, които се събират
Има и донякъде пътуване във времето
Не е скучна, съвсем приятно фентъзи.

# 187
  • Разпиляна във въображението
Имам положителен спомен от "Аркадия" без подробности.

Към средата на "Земното минало"3 - "Безсмъртната смърт" на Цъсин. Харесва ми.

# 188
Скучна ли е? Какви са недостатъците?
Никакъв спомен за нея вече нямам, освен, че не ми хареса. Но пробвай, може на теб да ти хареса.

# 189
  • Майничка
На мен ми беше харесала, без да ме впечатли извънредно като сюжет, но общото усещане е за интелигентна книга.

# 190
Ще й дам шанс, стои си на четеца. Напоследък нещо не ми върви със свободно изтеглените книги - започнах и изтрих Тайният живот на Шекспир (много кофти стил - изтърпях доста, но непрекъснато ми лазеше по нервите и се предадох около стотната страница), а сега ще трябва да изтрия и Моето корейско лято ("пътепис", писан преди 20 години - 50-тина страници авторката разказва за нещастния си любовен живот; погледнах я в Гугъл - след 20 години има същите проблеми, но с други мъже - кукувица).

# 191
  • София

Можеш ли в скрит текст да разкажеш накратко фабулата? Оз след първата книга реших, че не си струва да инвестирам в останалите 2 книги от трилогията.

# 192
  • Разпиляна във въображението

Можеш ли в скрит текст да разкажеш накратко фабулата? Оз след първата книга реших, че не си струва да инвестирам в останалите 2 книги от трилогията.

Малко трудно ще се получи, но като цяло

Скрит текст:
Действието се разгръща в около три века. Земята се опитва да създаде планове как да се справи с нашествието и ограничението в развитието, което им налагат софоните. Измисля се план с тотална заплаха, който налага патова ситуация, но тя зависи от един човек. Кораби, пътешествие сред звездите, четвърто измерение, и т.н.
Съжалявам, че не мога да напиша повече, но самите книги са така написани, че ми е трудно... герои, случки... Simple Smile

# 193
Започвам и аз да чета “Безсмъртната смърт”, трилогията на Цъсин “Земното минало” е много повече от фантастика- преплитат се с исторически събития и фантастичния сюжет философски въпроси, математика и физика, военни стратегии, икономика дори, психология и е една изключителна многоаспектна творба. Определено ме впечатли дотук с първите две книги “Трите тела” и “Тъмна гора” Лиу Цъсин и това за мен са едни от най-добрите книги, които чета тази година, а в жанра също - като цяло спрямо прочетеното през годините.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 23:34 от fenyx

# 194
прочетох "живите кораби" - американски край, блякс

започнах "сабриел" ( свалила съм "лираел" и "абхорсен" също), но началото не ме пали
видях, че поредицата е в анкетата, надявам се на по-добро развитие

Общи условия

Активация на акаунт