Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да осиновя дете директно в България?
Какви са рисковете и предимствата на непълното осиновяване?
Какви са последиците от прякото осиновяване и защо не е законно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да осиновя дете директно в България?
Директното пълно осиновяване на дете в България не е законно. По закон, пълно осиновяване се допуска само между осиновители и деца, регистрирани в определените от закона регистри. Непълно осиновяване обаче може да бъде законна опция, като предимствата му включват това, че детето не отива в дом за сираци и тайната на осиновяването може да бъде запазена.
-
Какви са рисковете и предимствата на непълното осиновяване?
Рисковете от непълно осиновяване включват потенциални бъдещи проблеми, особено ако биологичният баща на детето реши да оспори припознаването. Предимствата включват това, че детето няма да живее в дом и няма тайна за осиновяването. Освен това, детето знае още с раждането си и е законно признато като член на семейството.
-
Какви са последиците от прякото осиновяване и защо не е законно?
-
Какви са аргументите в полза на непълно осиновяване?

/ има толкова случаи на двойки,които се разделят преди да се роди детето, дават го за осиновяване, а след време решават,че отново ще се съберат и съответно започват да търсят рожбата си /. Не знам, просто решихме да го направим по законния начин, въпреки, че знаем - чака се дълго. 

знам ли,може и да се получи.Чувала съм от моя позната осиновила по подобен начин детенце ,че е станало със съдействието на социален работник и не е имало проблем,при положение,че волята на родилката е такова-директно осиновяване

.