В момента чета ... 75

• 42 300
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
За един ден прочетох "И никога не я откриха". Като цяло задържаща вниманието (щом я приключих толкова бързо). На моменти се отплесваше твъъърде много в повторение на едни и същи неща, прекалено подробно и дълго описани сцени с насилие над жени, които четях по диагонал или направо пропусках. И краят изобщо не ми хареса, ама изобщо. Та в общи линии не съм доволна Crazy
Започвам "Гробна тишина".

# 76
  • на острова на мечтите
Благодаря за новата тема!
Нещо зациклих с четенето. Нямам време. А и настроението ми за четене се поизпари .
Имам въпрос. Кой е авторът на : Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг...
Шафак е много интересна писателка. Пише увлекателно. От нея имам Una bastarda di Istanbul.Купена случайно от една бензиностанция. Много добра книга.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 22:38 от danilu

# 77
Имам въпрос. Кой е авторът на : Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг...
Бакман

На "И никога не я откриха" единственото хубавото нещо е, че се чете бързо, мда. Но въпреки и моята ниска оценка, си трупнах и "Хаштаг".

# 78
Започнах Където пеят раците, засега ми е много интересна.После следват Дивото цвете, Нежна песен и Петдесет думи за дъжда.Някой да е чел Люляковите момичета, хубава ли е?

# 79
Някой да е чел Люляковите момичета, хубава ли е?
Не е лоша "Люляковите момичета", спомням си, че ми беше харесала без да е нещо уау за мен, но си заслужава прочита. Дамска книга, две от героините, мисля че бяха реални личности, а третата - вдъхновена от интервюта на авторката с оцелелите от Равенсбрюк.

Аз вчера имах възможност да се начета хубаво и завърших "Свекървата". Криминалният момент не ми беше особено вълнуващ, още в началото ми мина идеята кой е, а с течение на книгата ми се изясни и защо.
Разказът се води от името на снахата - Луси и свекървата Даяна. Искаше ми се да чуем/прочетем повече и от гледната точка на третия женски образ Нети, но уви.
През цялото време симпатизирах повече на Даяна, бяха ми интересни и отношенията й със снахата и дъщерята. Имаше един цитат, по спомен, колко е лесно свекърва да обърка всичко, как трябва да помагаш, но да не се натрапваш, да гледаш внуците, но да не изместваш майката, да даваш мъдрост, а не съвети.
Хубава книга, хареса ми, 4*/5*.

Започвам "И пета ще умре".

# 80
"Чернобилска молитва" я започнах на аудио книга, около 100тната страница нещо ми избледня и я оставих, но мисля да й дам шанс отново. Започна едно повторение на едно и също.

Още едни 6* за Адам Кей "Докторе, Боли". Взех я на случаен принцип от библиотеката и в момента си мисля, че си заслужава да бъде купена. Книга, която бих препоръчала на децата си.

На хартия си продължавам "Лъжи на дивана" на Ървин Ялом, след което съм си взела от библиотека "Злодеянието", на аудио продължавам "Сливовиц" и ми харесва. Някой беше казал, че е пълна с клишета. Мен това не ме натоварва, явно в момента нямам нужда от някакво разнообразие в сюжета, по-скоро изказът на авторката, стилът й на писане и тук там приятните и точни заключения ме спечелиха. Наистина сюжетът не блести с оригиналност, но според мен фокусът е друг. Запазила съм си и "Гръцко кафе" на аудио, може би с нея ще продължа. А четецът е Койна Русева, тази жена има потресаващ дълбок глас.

На четеца пък си продължавам "Лебедова песен". Редувам ги според настроението, на каква вълна съм в момента. И тя ми стана досадна, особено с началото на втората част, прескачам, искам да видя какво ще се случи накрая. Доста битки между някакви армии, свръхестествени случки тип Кинг, каквито аз изобщо не харесвам... но търпимо.

# 81
Аз приключих снощи "Бездна" - отново великолепна Ирса! Толкова интелигентно и логически последователно пише тази жена! Наистина е уникална! Отново са засегнати социални теми като насилието над жени и злоупотребата с жени.
Дадох на книгата , разбира се, 5*.
Няма такова удоволствие! Blush

# 82
  • София
Приключих Никой не знае за нас, очаквано нищи не ме изненада, едвам я довърших. Получи 2 звезди, т.к 1 давам само на наистина пълни трагедии, които не съм довършила изобщо.

Започнах Грехът на Малтица, все още съм на 5%. Днес мисля, че ще имам време да почета повече. Започна доста увлекателно.

# 83
Благодаря за темата!
Прочетох Малки пожари навсякъде и ми хареса, като изключим малко дразнещите отклонения от темата.
Сега съм на Фонтани на мълчанието. На моменти е тромава и зацикля. Преполових я и все още чакам нещо, което да ме увлече. Явно ще се прехвърлям на по-тънки книги. Не винаги обемните си заслужават.

# 84
Миж, благодаря и аз за темата! Flowers Tulip

Започнах "Тайните убежища", опазих се съвсем съзнателно от анотацията и коментарите.. Да видим.

# 85
  • София
За мен първите 20-ина % от Тайните убежища дават надежда за книга тип Краля, но реално….книгата е коренно различна. За съжаление или не.. Все пак е много интересна, и много добре поднесена. Държи в напрежение и се чете много бързо. Но като любител на свръхестествените случки и истории, първите 20% ме накараха да се развълнувам най-силно.

# 86
Не знам как четете по няколко книги наведнъж, аз не мога така 😃

За Quo Vadis  книгата не е за историята на Рим, както някои очакват и казват, че християнската тематика е в повече. Книгата е за гонението срещу християните. Лудия Нерон подпалва града, за да хвърли вината върху тях. Много е хубава, филма също.

За Агата Кристи   първата и книга, която прочетох беше "Аферата в Стайлс" и ми остана на първо място от нейните.

# 87
Не мога да се откъсна от "Огнената диря" на Бекет, иска ми се да можех да я глътна наведнъж. Много, дори изключително рядко ми се случва. Обаче сякаш чета друг автор в сравнение с първата "Убийства в Манхам", която чак пък толкова не ме трогна.

# 88
Аз съм на половината на "Още 365 дни", четеше ми се нещо леко, в което да не трябва да мисля много, много, че и без това напоследък мозъкът ми се пържи достатъчно на работа. Нямах кой знае какви очаквания към книгата, но да си призная развоят на събитията определено ме изненада.
Да, аз също много се изненанадах. Прочетох я и честно да си кажа останах със смесени чувства.. Определено ми хареса книгата, но развоя на събитията остави нещо недовършено за мен.

# 89
Завърших я днес Още 365 дни. Със смесени чувства съм, предвид жанра и не очаквах кой знае колко, но наистина имаше нещо не довършено. Хубаво е поне, че избяга от клишето за Стокхолския синдром, не, че другият и избор е цвете, ама пак по-бива.

Общи условия

Активация на акаунт