В момента чета ... 75

• 43 067
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
Почти приключвам "Да живееш нататък" на Нарине Абгарян.Много ми хареса,започвам "Манюня " след това .Надявам се ,че ще е по-ведра .

# 391
  • Варна
Хепи Миж, благодаря за новата тема, Simple Smile

Записвам се.

Завърших "Тайните убежища" на Жером Лубри. Хубава книга макар и малко шантава. Впечатли ме. Имах усещането, че чета няколко книги в едно. Тъкмо си помисля, че съм разгадала енигмата и хоп изненада. Хайде започвай отначало историята. Всичко е много объркано, но и не малко интересно.
Определено бих си купила и друга книга от този автор. Simple Smile

"Денят,в който изчезна", Даян Чембърлейн. Друга хубава книга. Бях съпричастна, бях в историята, книгата не ме остави безразлична. Сюжетът се развива от две различни гледни точки, което го прави силно интересен. Психологическите портрети на героите са отлично изградени, което смятам за  нормално при положение, че авторката е психотерапевт и социален работник. Думите и докосват. Също с удоволствие бих прочела друга нейна книга. Simple Smile

"Плът", Ричард Лейман. Миналата седмица бях с грип и се нуждаех от нещо в унисон с физическото си състояние. Тази книга може да се сравни с долнопробен хорър филм. Стилът на писане е стегнат и ясен без излишни обяснения, атмосферата долнопробна, сюжетът посредствен. Не препоръчвам.

Тези нощи вероятно ще продължа със "Синът на управителя на сиропиталището", Адам Джонсън. Ще избирам от купчината, но предполагам това ще е изборът. Simple Smile

# 392
  • Пловдив

"Има ли места в Рая'' - Даян Шаер
Малка книжка, с голямо съдържание. Прочетох я за два дена, можех и за един, ако имах такъв свободен. Тъга, опустошения и силата на живота.

# 393
Прочетох 2 и 1/2 книги от поредицата Дом за деца на Ирса. Четох малко в обратен ред, и не пречеше, според мен. Дори не беше зле, защото на втората се засякох, и не знам дали ще я довърша. По-скоро не.
Прочетох "Каквото посееш" - страхотни Юрт и Русенфелт, разбира се, финалът беше като ударна вълна. Това, което не очаквах, беше втора ударна вълна, след която о-не-мях. Ще имам да чакам още 2 години за следващата книга.

Спирам с жанра, до следващата зима, предполагам. Сега ми се чете детска литература, и май ще започна "Две години ваканция". Върти ми се в главата и препрочит на шестата на Хари Потър, ще видя.
Отщя ми се от гадости и убийства.

# 394
"Манюня " е страхотна,със сълзи се смея.Снощи в полунощ едва я оставих .

# 395
Следващата книга на Юрт и Русенфелт ще излезе догодина на шведски, вероятно през пролетта. Българският превод би могъл да излезе горе-долу по същото време, живот и здраве, но ще видим.

# 396

Прочетох "Каквото посееш" - страхотни Юрт и Русенфелт, разбира се, финалът беше като ударна вълна. Това, което не очаквах, беше втора ударна вълна, след която о-не-мях. Ще имам да чакам още 2 години за следващата книга.

Dez,цялата поредица ли си чела или разбъркано ги караш?

# 397
Поредицата на  Юрт и Руселфелт за Себастиан Берг чета от началото по ред.
"Детски дом" на Ирса започнах 3-1-2 по погрешка, но третата книга тръгна бързо, и реших, че е ОК и така.

Поредицата "Детски дом" е много по-различна от поредицата за Тора, и бих казала и много по-мрачна.
Започнах 5та за Тора, видях тематиката и "избягах", но същата тематика е засегната във "Водовъртеж". Но ако бях започнала по ред на номерата, нямаше да стигна до "Изкуплението", може би.

Ще довърша "Водовъртеж" като ми мине натоварения период. От задачи не мога да се съсредоточа изобщо.
"Един джентълмен в Москва" ще дочитам през Великденската ваканция - 5 дни на хотел, ще избягам от домакинстване и ударя на живот.

# 398
На български е излязло ново заглавие от Алис Фини - Понякога лъжа, имаме ли агент, който вече да се е сдобил с книгата?

# 399
  • Berlin
Започнах “Похищението на Ани Торн”, Дж. С. Тюдор. По-добре ми започва от първата книга, където ТО надничаше отвсякъде в началото и не можах да се потърся от усещането, че съм я чела вече (ама поне края беше Ок, може да се каже много различен от това, към което те води в началото). Сега съм на тръни, защото главният герой много лъже за всичко до момента 😂 и ми е любопитно да разбера какъв е туистът тук и какво е станало с Ани (и явно други деца).

# 400
  • Mostly in my mind
На български е излязло ново заглавие от Алис Фини - Понякога лъжа, имаме ли агент, който вече да се е сдобил с книгата?
Сиела. Ще чакаме търпеливо 24 май Grinning

# 401
Лолита, имам подозрения, че това ще бъде книга на месеца през юни.

# 402
Тази книга е в списъка ми, но малко по-назад и на английски.
Смятам първо да си допрочета “La fille de Brooklyn” (“Момичето от Бруклин”) , а след нея засега съм предвидила “Les soeurs de Montmort” (“Сестрите от Монмор”) на Жером Лубри, че не ми се чака някой да се сети евентуално да я преведе и издаде. Само да остане достатъчно време за четене, че четем вечер и детски книжки, което ме радва всъщност.
А за “Облакът Кукуландия” коментирахме ли някъде, че се споменава и Крум Страшни? Ето цитата: “…градските стени са непробиваеми, че портите им са спрели варвари на слонове и персийци … както армиите на Крум Страшни, българския цар, дето пиел вино от човешки черепи. ….”.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 19:57 от fenyx

# 403
  • Варна
Тази нощ хвърлих едно око на "Синът на управителя на сиропиталището", Адам Джонсън и мисля потънах в севернокорейския бит и култура. Някои неща ги знаех от обща култура, други ми се сториха/ прозвучаха нереални, невъзможни. Надявам се да са такива, в противен случай действителността е по- страшна отколкото съм си представяла. Всяка постъпка, всяка дума, действие с мисъл да оцелееш и днес. Занданите са ужасяващи.

Продължавам и тази нощ. Надявам се, че книгата в по- голямата си част е художествена измислица. Все пак информацията за Северна Корея е ограничена, откъслечна и контролирана дори и по време на екскурзия. Не е като авторът да има възможност свободно да проучи, изследва, посети или поживее на място в Северна Корея. Simple Smile

# 404
  • Пловдив
floren, ако, след прочита няма да задържиш "Синът на управителя на сиропиталището", моля те, пиши ми.

Общи условия

Активация на акаунт