Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 262
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
И това е така, за легендите. Grinning
Но има и много бизнеси, дребни или не особено едри, които минават през много трудни ситуации, до затваряне, и тая работа с ковида ги намножи.

# 106
И друго съм се сетила онзи ден: до преди седмица се драчеха ваксинирани с неваксинирани, болни със здрави, сертифицирани с несертифицирани. Седяхме под карантина по месец, по 20 дена, после по 10 дена. Потече ни сопол и тичаме да се тестваме за по 100лв. Нападнаха Украйна и забравихме за ваксини, за сертификати, за карантина. Влязоха едни хора от някъде, ама тестват ли ги, ваксинират ли ги, заразни ли са, болни ли са, здрави ли са? Никой дума не продумва за тестове, ваксини и дистанция.
Има заповед на министъра на здравеопазването, че от Украйна влизат със сертификат за преболедуване, ваксина или с пср, иначе ги карантинират.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/02/25/zapov … bg_25_02_2022.pdf

# 107
  • София
Minnie.Mouse, и всеки един го проверяват? Не ми се вярва, но дано е така. Като гледам как ги качваха в автобусите. Кой как дойде и хайде качвай се. Не видях някой да показва сертификати и да се тества, голяма част от пътниците бяха без маски (барабар с шофьорите). Не показаха и лаборатории по границите, ама дано има, де, че да не редуваме пандемия-война-пандемия. Не е тайна, че в бившите руски републики заболеваемостта беше голяма по едно време.

# 108
  • София
С 40 лв на ден пансион май и хотелиерите са на загуба. Но това е единственият логичен начин да се отпусне тази помощ, не ми се мисли за реакцията, ако бяхме подходили към бежанците както го правят в една Италия или Германия.

Не са на загуба. В тези пари е взето предвид покачването на цените на енергията и инфлация и всичко. Министърът го каза.

Жестът е към хотелиерите явно тихом мълком, ако се съди и по това, което написа една потребителка назад.

# 109
О, missence, в никакъв случай не твърдя това. Казвам само че има заповед. Пък дали се спазва, не знам. Днес търсех друга информация по заповедите и ми направи впечатление тази.

# 110
  • София
О, missence, в никакъв случай не твърдя това. Казвам само че има заповед. Пък дали се спазва, не знам. Днес търсех друга информация по заповедите и ми направи впечатление тази.
Да, да, не беше лично към теб. Мисля на глас. Hands Plus1

# 111
Преди 36 години, заради трагедията в АЕЦ Чернобил, много хора е трябвало да напуснат домовете си, да ги качат на автобуси само с дрехите на гърба им. Много хора са загинали, изложени на радиация, защото руското правителство не е искало да казва за аварията. Отразило се е отвъд границите на Украйна. Сега е горе долу същото. Да, не е заради авария, но пак хора трябва да бягат от домовете си, отново има загинали и пак се отразява и на останалия свят. Тъжно, много тъжно.

ПС. Ако някой има информация как мога да помогна, с храна, дрехи, лекарства, нещо дребно, толкова мога да си позволя, моля да ми пише на лично. В София съм.

# 112
Аз не виждам нищо лошо срещу реално извършена работа - настаняване на хора - един хотел да взима по 40 лв на човек на ден. Но трябва все пак да се регламентира, ако в една стая има един човек и в една стая има 5 човека, това пак същите 40 лева на човек на ден ли са.

И няма нужда да се сравнява някой, който живее тук и е беден, с някой, който бяга от война и го подпомагат. Този бедният, той си има постоянен проблем и трябва да си го решава или ако не може сам, да му се помогне. Какво общо има между него и странник без дoм, без работа, без дрехи, без роднини тук, незнаещ езика! Паднал като от Марс сред чужди, непознати! С близки, останали под бомбите, с мъже, които са пушечно месо!

Самото сравнение е невероятно нелепо и аз изобщо не разбирам каква е идеята да се сравнява.

# 113
  • София
Явно им правят някъде тестове, защото видях за Силистра, че са открили позитивни сред влезлите, но цифрите не помня.

# 114
  • София
Преди 36 години, заради трагедията в АЕЦ Чернобил, много хора е трябвало да напуснат домовете си, да ги качат на автобуси само с дрехите на гърба им. Много хора са загинали, изложени на радиация, защото руското правителство не е искало да казва за аварията. Отразило се е отвъд границите на Украйна. Сега е горе долу същото. Да, не е заради авария, но пак хора трябва да бягат от домовете си, отново има загинали и пак се отразява и на останалия свят. Тъжно, много тъжно.

ПС. Ако някой има информация как мога да помогна, с храна, дрехи, лекарства, нещо дребно, толкова мога да си позволя, моля да ми пише на лично. В София съм.
Напротив, явно си малка и някой ти е разказвал небивалици. Руснаците веднага са уведомили другаря Живков и компания, които са взели решение да не се разпространява официална информация, за да не се провокира паника у населението. И докато ние се наядохме хубаво със зелении след манифестацията по случай 1-ви май, другарите са пиели йод.

https://www.facebook.com/groups/338927668246444 за помощ

# 115
  • Пловдив
О, напротив, имало е евакуации от района на централата, разбира се.
Загинали са работещи в нея, не обикновени хора (спекулациите за всички ракови или генетични заболявания, дето са все заради Чернобил, не ги коментирам, разбира се, там няма възможност за що-годе точна оценка дали има увеличение на броя им точно заради това и колко голямо).
А съобщенията за аварията за публиката закъсняха в целия социалистически свят, вкл. в самата Русия. Нищо различно не мисля, че е решавал на местно ниво другарят Живков.

# 116
Скрит текст:

Напротив, явно си малка и някой ти е разказвал небивалици. Руснаците веднага са уведомили другаря Живков и компания, които са взели решение да не се разпространява официална информация, за да не се провокира паника у населението. И докато ние се наядохме хубаво със зелении след манифестацията по случай 1-ви май, другарите са пиели йод.

https://www.facebook.com/groups/338927668246444 за помощ

Това, което съм чела, е че на пожарникарите, които са ходили да гасят пожара, не е казано  че отиват да гасят радиационен пожар, съответно не са били с нужната екипировка. Също че в Европа не се е знаело за аварията. Германците (ако добре помня) засекли завишени нива на радиация и прибрали децата по домовете.
Небивалици не помня дали са ми разказвали, мама ми е казвала това, което и ти пишеш за зелениите. И че не са им казали какво е станало. Родена съм няколко месеца след аварията.

# 117
  • Пловдив
Аз съм родена десет години преди нея и помня, че се говореше за радиация и йод усилено, даже не и под сурдинка, макар че в медиите сигурно е нямало кой знае какво. И явно не е било в съвсем първите дни, разбира се.

Това за екипировката предполагам, че не е вярно. Щяха да измрат много повече.
Иначе част от инфото се е криело, но определено не само у нас - руснаците били камбаната, видиш ли, пък нашите скрили.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 20:08 от Магдена

# 118
  • София
Много добре са знаели властимащите от тази страна на Желязната завеса, ама са взели решение да не всяват паника. И ние бодри, бодри се върнахме от празничната манифестация, и си хапнахме доволно зелении на корем. Ама да не политиканствам точно в тази тема.

# 119
  • Пловдив
Е, то със Съветския съюз бяхме от една и съща страна на завесата. Ти каза, че руснаците казали веднага на Тошо, а той решил да крие от нас, или поне аз така те разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт