Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 392
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 3 000
Наталия,  обръщам ти внимание, че не може да наричаш реалните факти гадости, само защото не ти харесват или не венцеславят сънародниците ти. Подминавай - аз така правя с твоите и с на още няколко потребителки постове, освен ако не са насочени лично към мен. Може да е инвалид жена му, ама може да не е.  Ако беше - щеше да го е обяснил между 3 и 5 пъти, в рамките на 2 минути. Детски градини в хотелите няма.
Жената, която е в къщи, дойде след тежка коремна операция и й се наложи втора, с две деца на 2 и 5 години. След операцията тук, извика свекърва си, даде едното дете на градина, другото го гледа свекърва й и си намери миналия месец работа като помощник в ресторант, въпреки висшето си образование. Скоро ще легализира е дипломата. Предложи да си поеме поне частично разходите. Отказах е й.
Тя е бежанка. Съпругът й е с три липсващи пръста и въпреки това не го пускат, за разлика от някои други.
На морето са туристи. Тя се изразява по-тежко за тях. Има познати.
Разбира се, че жилищата в Украйна са в пъти по-евтини. Гореспоменатото семейство, си е купило преди две години 2-стайно жилище в Херсон за 25000$. Вече го няма.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 12:47 от milalena

# 3 001
Скрит текст:
Ами журналистите това да обяснят, а не да ми показват педикюра на украинката, че и той пари струва или здравия прав мъж, който няма срам, че не работи и няма срам от сънародниците си, които са останали в Украйна и се бият за родината си и за което заслужават уважение и респект!

Има 4 деца.
Той поради тази причина е пуснат да излезе от Украйна - да положи грижа за отглеждането на децата си, докато майка и, и двете им баби ги гледат в хотела и/или на плажа.

Всичко знаеш ти, щом видиш някъде да се пише гадост за украинци и си там. Може жена да е инвалид, може тя да работи в хотела. Как знаете, че тези хора не работят? Как  може да се нахрани едно дете с 5 лева на ден? Наистина ли мислите, че всичко знаете ?Колко от тези 11000 са деца,инвалиди и пенсионери? Кой в хотела ще му гледа тези деца, има ли детски градини за тях,та да ги остави и да ходи на работа? Сестра ми има 3 деца,защото може да позволи да ги гледа,как ще сравнявате хора с много деца,а такива в Украйна много, със цигани ?
Някой Арестович бил казал нещо и затова се втурнаха да ядът кебапчета и баници в хотела в България. А някои и жилище си купиха,чувате ли се какво пишете?В Украйна жилища не по евтини от България,как за няколко месяца си спестиха за нов дом? Как ?
Ами нали ако работят, ще имат пари да си хранят децата? А не здрав, прав мъж, да иска някой друг да му храни децата. В хотелите няма детски градини, за 9 месеца трябва да са го разбрали, и който е искал да работи, ще е отишъл в населено място с детски градини и ще си е намерил работа.

# 3 002
https://www.vesti.bg/bulgaria/goliama-krazhba-v-burgas-zadyrzhan … -ukrainci-6155687
Голяма кражба в Бургас, задържани са двама украинци. Единият от тях е със статут на бежанец.
Значи и на този ли да му плащаме храна и хотел? Далеч съм от мисълта, че всички са такива, но е показателно, че сред тях има И такива хора.

# 3 003
Във всеки народ има и такива хора, разбира се.

# 3 004
Във всеки народ има и такива хора, разбира се.
И това е вярно, наблегнах на изискването да издържаме такива хора с пари от нашия джоб.

# 3 005
Част от задигнатите скъпоценности мъжете укривали в жилище на жена, също украинка.

За такива работи много се подкрепят и помагат украинците, ама да закарат някой болен на лекар, или да си купуват храна, никакви ги няма.

# 3 006
  • в света на неограничените измерения
Поредната драма, придружена отново с много сълзи и сополи.

Нови правила у нас разделиха семейство украински бежанци

Добре де, необходимо ли е всеки единичен казус на тези хора да става медийно достояние.
Как за каквото се сетят веднага викат медиите. И се почват драмите.
Като че ли в тази държава не съществуват други проблеми, за които да се пише.

# 3 007

Добре де, необходимо ли е всеки единичен казус на тези хора да става медийно достояние.
Как за каквото се сетят веднага викат медиите. И се почват драмите.
Като че ли в тази държава не съществуват други проблеми, за които да се пише.
Веднага им решавам казуса - всички в Елхово и се събират. Тези хора не разбраха ли, че щом в Украйна е толкова опасно за живота, не може да си пътуват напред-назад?

Ами то утре на всеки от хотелите може да им пристигнат роднини, все ще ги събират там ли?

# 3 008
  • София
Доколкото знам, статусът "временна закрила" не изисква приемащата страна да издържа "закриляния", защото той получава право да работи веднага след регистрацията си. За получаване на тази "временна закрила" е нужно само да се покаже документ за самоличност на украински гражданин, никакви други формалности няма - това е решение на ЕС, с което се опростяват процедурите.
Съществена е разликата между украинците с "временна закрила" и бежанците -  например сирийци, които подават индивидуални молби за убежище и те се разглеждат персонално, искат се доказателства за  нарушените права на лицето в станата му, от където е избягал - колкото и формално да е това в много от случаите, все пак се изисква проверка и решение за всеки отделен случай. За времето докато излезе решението, кандидатът за убежище трябва да получава подслон и храна, защото сам не може да се издържа - няма право да работи. За украинците това не важи.
Та излиза, че какво точно се предлага на всеки украинец с временна закрила си зависи от страната, в която е дошъл - в отделните страни има различни програми, които се финансират първоначално изцяло от националните бюджети. След отчитане работата по такава програма пред ЕС средствата могат да бъдат възстановени от фондовете на ЕС, ако отговарят на необходимите критерии.
Някои страни нямат въобще такива програми - например Гърция, там всеки си плаща от джоба и никой не настанява и не изхранва безплатно избягалите от Украйна. А не че там няма хотели...
Та поне от това, което аз знам, България няма ангажимент да заселва, изхранва и раздава социални помощи - това става по решение на правителството на страната, което определя условия и срокове.
Съвсем отделен е въпросът защо нашите управници възприеха точно такава програма, както и защо бавят до последно решенията за условията и сроковете на прилагането й, та бъркотията е пълна.
Поне това аз знам, може да не съм права.

# 3 009
https://www.vesti.bg/bulgaria/goliama-krazhba-v-burgas-zadyrzhan … -ukrainci-6155687
Голяма кражба в Бургас, задържани са двама украинци. Единият от тях е със статут на бежанец.
Значи и на този ли да му плащаме храна и хотел? Далеч съм от мисълта, че всички са такива, но е показателно, че сред тях има И такива хора.
Нека да не бъдем излишно строги към хора, бягащи от война - може да издържа човекът 4 деца и жена инвалид, при това усилията му да са насочени само срещу 4009-ници и копейкиновци и по тази начин да ограничава руското влияние и нас. Нищо не се знае.
Примерно как е напуснал Украйна, ако няма 3-4 деца. Защото, очевидно, не е студент или инвалид.

# 3 010
Ами журналистите това да обяснят, а не да ми показват педикюра на украинката, че и той пари струва или здравия прав мъж, който няма срам, че не работи и няма срам от сънародниците си, които са останали в Украйна и се бият за родината си и за което заслужават уважение и респект!

Има 4 деца.
Той поради тази причина е пуснат да излезе от Украйна - да положи грижа за отглеждането на децата си, докато майка и, и двете им баби ги гледат в хотела и/или на плажа.

Всичко знаеш ти, щом видиш някъде да се пише гадост за украинци и си там.
Та кое е гадост, Наталия?
Педикюрът ли, младият украинец или онези храбри мъже, които защитават родината си? За които прочети какво съм написала. Гадост ли е да ги уважаваме?
А младият мъж, ако имаше проблем с болна жена щеше да си каже, бъди сигурна.
Моля те, спри да обиждаш това, което съм написала. В него няма гадост. Това, че не ти харесва не го прави гадост. Изразявай се възпитано.

# 3 011

😂😂😂
Мактака, не ги допускат в хотела!
 Добре, че поне важните документи са оправили, сега може да си наемат нещо евтинко из провинцията, две заплати и пенсия, ще оцелеят.

# 3 012
Украинците, обвинени в кражба на 120 х. лева се оплакват, че срещу тях е употребен електрошок и имат някакви симетрични синки на едното око всеки от тях. Сега и обезщетение ли им дължим? Да докажат за електошока, понеже аз силно се съмнявам, че са бушонирани от полицията баш по лицето.

# 3 013
https://www.vesti.bg/sviat/sprete-ukrainizaciiata-ne-vsichki-pol … -obiatiia-6155679

В Полша нещо им е дошло байгън от богове и богини и са спрели да ги аплодират:

"Тук е Полша, а не Украйна!", "Украинецът не ми е брат", "Спрете украинизацията на Полша", "Не е наша война" - това са само част от лозунгите, които бяха издигнати в центъра на Варшава на националния празник на Полша 11 ноември...
Във Вроцлав проявата премина официално под надслова "В Полша полякът е стопанин", а неофициално беше лансирана като "антиукраински марш". Един от организаторите беше осъденият за расистки призиви бивш пастор Яцек Мидлар, който сравни Украйна с бясно куче и пледира за прогонването на всички украинци от Полша...
От началото на войната в съседна Украйна Дулковски води списък с антиукраински прояви. "През последните месеци сме регистрирали стотици случаи на физически и вербални нападения, а броят им нараства всеки ден", казва той. Най-често това са конфликти между съседи, но има и нападения срещу коли с украинска регистрация, изписани с обидни лозунги входни врати и стени на сгради...
В млекарница някакъв клиент залял с мляко продавачка украинка и ѝ крещял, че мразел украинци, във Варшава украинка била набита от хазяйката си полякиня, а в Краков три жени в парка били нагрубени от минувач, който ги нарекъл "мръсни украински кучки", които трябвало да си ходят.

В същото време обаче:

Повечето украински бежанци в Полша работят, тъй като полската държава им осигурява само минимална подкрепа.

# 3 014
  • София /Абсурдистан

😂😂😂
Мактака, не ги допускат в хотела!
 Добре, че поне важните документи са оправили, сега може да си наемат нещо евтинко из провинцията, две заплати и пенсия, ще оцелеят.
Винаги може и тя да отиде в Елхово при тях и пак ще са заедно.
Обаче като платят тока за отопление на тези фургони ветрилници без никаква изолация, то на цена ще се върже като в хотела.
Пак ще го напиша - дипломите се признават по силата на споразумение още по времето на соц-а. Ние признаваме техните дипломи, а те признават нашите. Могат да работят, стига да знаят езика. Има работи и за без знаене на език, но те са непривлекателни.

Общи условия

Активация на акаунт