Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 401
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 2 985
Просто Македония 2, от тях започва светът.

# 2 986
Добре де, каква е идеята там да им промиват мозъците, че са велики? Какво се цели с това?

Нали не вярваш на всичко, което четеш в тая тема. Simple Smile

# 2 987
По-добре така, отколкото като при нас, да ни се внушава постоянно колко сме малки, незначителни, кой ще се съобразява с нас...Ако не дай си Боже ни се случи така, ще се молим за коричка хляб, щото нали, да не притесняваме хората, пък и никой не ни е длъжен...

# 2 988
Спомних си думите на Арестович, който е от близкия кръг на Зеленски: "Украинците в Европа се посрещат като богове, слезли от небето".
Ами то е ясно защо така се държат.
Алексей Арестович, съветник на ръководителя на украинската президентска канцелария :
"Украина вообще в очень специфической ситуации находится. Во-первых, мы – форпост Запада. Европейцы потрясенные признали это на вторые сутки [военной] кампании, когда еще ничего не ясно было. Сказали: "Вот она – старая Европа, которую мы уже где-то забыли, где-то потеряли. Вот оно – воплощение наших ценностей.
Украину и украинцев вообще сейчас встречают, как богов, спустившихся с небес в очень многих странах. Реально. Мне постоянно звонят люди, которые уехали в Польшу, Румынию. Говорят, что заплатить невозможно, детей задаривали игрушками, аплодировали, когда входили в рестораны. В Польше, например, транспорт бесплатный для украинцев, даже междугородний.
Надо понять, что мы с вами выбороли бренд. Теперь в любом месте мира, где ты появляешься и говоришь, что украинец, – тебя будут реально аплодисментами встречать."

ВИДЕО
С тези напътствия ги изпратиха в Европа, а ЕС реши да им издава колективно статус "закрила", само срещу представяне на украински паспорт. Защо да не се възползват тарикатите?
Най-пострадалите от руското нашествие хора са си още там в Украйна и до тях и хуманитарна помощ трудно стига...

Благодаря за видеото, не знаех, че има подобни официални напътствия. Е, това поне обяснява наглото поведение. Жалко, че от друга страна не оставя надежда, че може да посмалят претенциите. След като им е казано, че навсякде ще ги посрещат с аплодисменти - ами те ще продължат да очакват не само да ги издържат, но и да им благодарят, че са приели издръжката.

# 2 989
  • София
Сами  измислили ,сами и се възмутили. Свободни съчинения, както и 90% от написаното в тази тема.

Това в предишния пост сами ли сме го измислили?

# 2 990
Насърчава ги човека, ако тръгна с един куфар и бомбардиран дом из Европа искам и мен така някой да ме насърчава, а не да ми обяснява как съм от най-бедната смотана и мизерна страна в Европа и затова трябва да си налягаме парцалите всеки да ни мачка.

Освен това много хора наистина се отнасят добре с украинките и се възхищават на смелата съпротива на мъжете им, тая тема не е представителна извадка, нали знаете.

# 2 991
  • София
Освен това много хора наистина се отнасят добре с украинките и се възхищават на смелата съпротива на мъжете им, тая тема не е представителна извадка, нали знаете.

Знаем, знаем. И 90% са свободни съчинения. Нищо, че повечето пишат от първо лице. Ама вие тези постове удобно ги прескачате.

# 2 992
Ами журналистите това да обяснят, а не да ми показват педикюра на украинката, че и той пари струва или здравия прав мъж, който няма срам, че не работи и няма срам от сънародниците си, които са останали в Украйна и се бият за родината си и за което заслужават уважение и респект!

Има 4 деца.
Той поради тази причина е пуснат да излезе от Украйна - да положи грижа за отглеждането на децата си, докато майка и, и двете им баби ги гледат в хотела и/или на плажа.

# 2 993
Като има 4 деца да се хваща да работи - детските в България са смешни и не стигат за никъде. Не разбирам що за циркове са това. Като не му харесва в България, да заминава за Германия - ама и там няма да му хареса, ще карат децата му да учат немски и да ходят на немски училища докато живеят на минимална издръжка. Какъв кошмар.

# 2 994
В интерес на истината, голяма част от тези, които бяха настанени в хотели, заминаха за Румъния ( в периода 1-10.11). Доста интересен ход беше това, уж спират програмата за хотели след 15.11, а изведнъж на 13.11 казват, че ще я продължат, но само за тези, които към момента са настанени там, в хотелите. Чух, че около половината са се били преориентирали и вече заминали към Румъния където им дават ежемесечно парични помощи на човек.
А в Полша, от началото на следващата година, им искат частично заплащане за издръжката в центровете за настаняване, в размер на 50% от нея, но не повече от 40 злоти (15-16лв)/ден
https://biz.today.ua/ru/ukrayinska-plata-za-prozhyvannya-i-prost … -ukrayintsiv/amp/

# 2 995

А в Полша, от началото на следващата година, им искат частично заплащане за издръжката в центровете за настаняване, в размер на 50% от нея, но не повече от 40 злоти (15-16лв)/ден
https://biz.today.ua/ru/ukrayinska-plata-za-prozhyvannya-i-prost … -ukrayintsiv/amp/
Назряват ли бунтове в Полша по този повод? Че у нас и по 5 лв отказват да дават.

# 2 996
  • в света на неограничените измерения
Назряват ли бунтове в Полша по този повод? Че у нас и по 5 лв отказват да дават.
Нещо не е много благосклонна ситуацията в момента в Полша към бежанците.
Полша ври от гняв. Гонения на украинци

Ваша ракета уби поляци

П.П. Наталия, не знам за какви измислици говориш. Всички мнения винаги са подкрепени с източник на информация. Разбирам те, че не се чувстваш комфортно тук.

# 2 997
  • София
Ами журналистите това да обяснят, а не да ми показват педикюра на украинката, че и той пари струва или здравия прав мъж, който няма срам, че не работи и няма срам от сънародниците си, които са останали в Украйна и се бият за родината си и за което заслужават уважение и респект!

Има 4 деца.
Той поради тази причина е пуснат да излезе от Украйна - да положи грижа за отглеждането на децата си, докато майка и, и двете им баби ги гледат в хотела и/или на плажа.

Всичко знаеш ти, щом видиш някъде да се пише гадост за украинци и си там. Може жена да е инвалид, може тя да работи в хотела. Как знаете, че тези хора не работят? Как  може да се нахрани едно дете с 5 лева на ден? Наистина ли мислите, че всичко знаете ?Колко от тези 11000 са деца,инвалиди и пенсионери? Кой в хотела ще му гледа тези деца, има ли детски градини за тях,та да ги остави и да ходи на работа? Сестра ми има 3 деца,защото може да позволи да ги гледа,как ще сравнявате хора с много деца,а такива в Украйна много, със цигани ?
Някой Арестович бил казал нещо и затова се втурнаха да ядът кебапчета и баници в хотела в България. А някои и жилище си купиха,чувате ли се какво пишете?В Украйна жилища не по евтини от България,как за няколко месяца си спестиха за нов дом? Как ?

# 2 998
Разбрахме, че в Полша са почнали вече да ги бият от злоба, защото са прекрачили доста границата?
Кой е виновен? Поляците ли?
Като си гост на чужда територия си затваряш устата и изпълняваш, не врякаш и не вириш нос, защото може и да  почнат да те бият - не в някоя бяла държава... но в Полша.. напълно вероятно. В България също.

# 2 999

Има 4 деца.

Всичко знаеш ти, щом видиш някъде да се пише гадост за украинци и си там. Може жена да е инвалид, може тя да работи в хотела. Как знаете, че тези хора не работят? Как  може да се нахрани едно дете с 5 лева на ден? Наистина ли мислите, че всичко знаете ?Колко от тези 11000 са деца,инвалиди и пенсионери? Кой в хотела ще му гледа тези деца, има ли детски градини за тях,та да ги остави и да ходи на работа? Сестра ми има 3 деца,защото може да позволи да ги гледа,как ще сравнявате хора с много деца,а такива в Украйна много, със цигани ?
Някой Арестович бил казал нещо и затова се втурнаха да ядът кебапчета и баници в хотела в България. А някои и жилище си купиха,чувате ли се какво пишете?В Украйна жилища не по евтини от България,как за няколко месяца си спестиха за нов дом? Как ?
Само не ни се карай. Засега твоите сънародници имат претенции към нашата държава, малко смирение няма да е излишно. Купонът, плажът и прегръдките за бежанците свършиха, време е да се хванат на работа, да си търсят детски градини, да плащат квартири, данъци и т.н като всички нас. Не сме умрели, че го правим това от както се помним, няма да умрат и те. Нямало детски градини, ми няма, ще се организират в кооперативи и една майка ще гледа десет деца например. В Сънито по хотелите няма държавни детски градини, трябваше досега "интегрираните" да са го разбрали. Вместо това те ми правят демонстрации по чехлички на рецепцията с добре оформен педикюр. Еми нямам емпатия за такива хора.

Общи условия

Активация на акаунт