Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 246
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 3 210
  • София /Абсурдистан
Ами то като спре финансирането, свършва и купона, знае се.

# 3 211
А в Германия не викат ли телевизиите да се оплакват, че ги настаняват в хангари и палатки на походни легла и без никакво лично пространство? У нас лятото вдигнаха патърдия още първия ден във фургоните. Сигурна съм, че жалостивите германци много ще се трогнат.

# 3 212
Нина, ако са им внушавали в Украйна, че ще ги посрещнат като богове и че няма да им позволят да си плащат сметките в ресторант защо се учудваме, че се държат така с нас? Щом им се позволява, ще се държат, толкова им е акълът и възпитанието.

# 3 213
Ами това ме учудва, специално за България ли са им казали, че ще постелем червения килим? Защото на Запад не виждаме така да се тръшкат, и съответно да им угаждат, сякаш само у нас така си позволяват. Ние все сме да не се изложим пред чужденците, и щом някой е от чужбина, значи е нещо повече от нас.

# 3 214
По-скоро на Запад не ги отразяват въобще. Гледах недоволни украинци, настанени в нещо като бункер в Швейцария още в самото начало, гледах и социални жилища с немалък наем, плащан от самите украинци в Германия, все базови условия, далеч от комфорта на нашите хотели. Съфорумка от Австрия разказа за палаткови лагери и спортни зали в там. Така че ние сами като българи сме виновни за шумотевицата и излагацията с настаняване и изхранване. Да викнат сега наглите хотелиери да ги питат защо като са искали бежанците да останат при едни условия, сега при същите условия не ги искат. Но на едни хора в нужда може да откажеш храна и издръжка само ако си им посочил алтернатива, а държавата мълчи по този въпрос.....

# 3 215
Стана интересно в Елхово...
Има ли още украинци в центъра? Защото са започнали да го пълнят с хванати нелегални мигранти, което означава, че ще е заключен и охраняван да не излиза някой от него.
А ако има новопристигналите украинки с деца, и тях ли ще ги заключват заедно с млади мъже със съвсем различна култура? Нали правителственото разпореждане е новопристигналити укроинци да са в лагера в Елхово.
https://www.burgasnews.com/2022/12/01/%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D … 0%B3%D0%B0%D1%81/

# 3 216
Аз не знам в някой лагер/ център да стоят заключени. Всичките си щъкат. Май няма вече украинци в Елхово.

# 3 217
Аз не знам в някой лагер/ център да стоят заключени. Всичките си щъкат. Май няма вече украинци в Елхово.
Лагерите за мигранти у нас са два вида - закрити и открити. Първо ги настаняват в лагер от закрит тип (какъвто е Елхово), докато не ги проучат и не решат, че са безопасни.
Явно не си гледала репортажи от Елхово с високите огради от бодлива тел. Това беше причината украинците през лятото, когато ги закараха там, да изпаднат в шок.

# 3 218
  • София /Абсурдистан
Ами то всеки ще изпадне в шок като види такова нещо. Ужасно място е.

# 3 219
  • в света на неограничените измерения
Нагледахме се и наслушахме на претенции как не обгрижваме добре избягалите от войната у нас украинци, та е добре все пак да знаем как ги посрещат в други страни, например в същата тази Германия - топ-дестинация за всички мигранти.

Нещо май и там нещата не са цветя и рози.
Ето един интересен абзац от същата статия. Нещо и на германците почна да им писва това нашествие към тяхната страна

Настроението се помрачава - властите регистрираха 65 атаки срещу настаняване на бежанци досега тази година, което е значително увеличение спрямо 2021 г.

И скорошно проучване за националния телевизионен оператор установи, че опасенията относно имиграцията са се увеличили през последната година: 53% от запитаните са загрижени, че твърде много хора идват в Германия, с 11% повече от септември 2021 г.

Тези страхове, това социално разделение и притока на бежанци поставят на изпитание толерантността на това германско правителство, което дойде на власт с много по-либерално отношение към бежанците от предшестващото.

# 3 220
  • Немция
А в Германия не викат ли телевизиите да се оплакват, че ги настаняват в хангари и палатки на походни легла и без никакво лично пространство? У нас лятото вдигнаха патърдия още първия ден във фургоните. Сигурна съм, че жалостивите германци много ще се трогнат.
Такива репортажи няма, няма я този тип клюкарска журналистика да се рови в живота на хората.
Може тук-там в някое предаване да се излъчват подробности по темата, но аз не съм засичала. По новините не се обсъждат такива детайли.
Ако са в хангари и палатки, то е временно.

В града, в който сме, има тип фургони за временно настаняване, заградени с ограда, но не виждам движение около тях. Близо до центъра е и до жилищен квартал. Има ток, отопление, мебелирано е, има санитарен възел.
В регионалната преса пише, че имало живеещи там вече.

Вярно е, много хора надойдоха, от друга страна все се говори, че има недостиг на работна ръка. Така че след известно време с езикови познания и обучение в определена сфера, този прилив може да е в плюс за икономиката.
Но не бих се учудила, ако се засили общественото напрежение от прилива на толкова много бежанци, дори е неизбежно.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 19:24 от Бибит

# 3 221
Не ги посрещат като богове?Joy В интерес на истината по-обожествяваха арабите през 2015г.
Цитат
Две от временните палатки, всяка с по 400 души, стоят отвън на асфалта на бившето летище. Генератори бучат и вкарват топъл въздух в палатките през дебели маркучи. Отвътре помещението изглежда подобно на жилищната зона в терминала, но има по-малко място. Бели и сиви временни стени отделят ниши, заети от двуетажни легла.
В Германия отдавна има жилищна криза.През есента на 2015г.изкарваха семейства и самотни майки от социални жилища,за да се настанят новодошлите бъдещи германци.Предлагам сега да направят същото!Кореняци германци да предложат жилищата си на украинци.Ако божествените ги одобрят,немците отиват във въпросните палатки,а украинците се настаняват в жилищата им безплатно.Тук очаквам да се включат широкоскроените българи от немско,които апелират редовно за прибиране и отглеждане на всякакви бежанци в Б-я.Не знам сънародничките ни пишещи тук,колко арабина и африканеца обгрижиха,сигурно колкото и украинци:нула.Време да дават личен пример.Същото се отнася и за милеещите българи на наша територия.Тръшкане и упреци в темата не помагат на украинците.

# 3 222
Такива репортажи няма, няма я този тип клюкарска журналистика да се рови в живота на хората.
Може тук-там в някое предаване да се излъчват подробности по темата, но аз не съм засичала. По новините не се обсъждат такива детайли.
Ако са в хангари и палатки, то е временно.

В града, в който сме, има тип фургони за временно настаняване, заградени с ограда, но не виждам движение около тях. Близо до центъра е и до жилищен квартал. Има ток, отопление, мебелирано е, има санитарен възел.
В регионалната преса пише, че имало живеещи там вече.
То и у нас фургоните са за временно настаняване, и са също така оборудвани като при вас, но само да пратят някой украинец  там и веднага почват да реват, че не могат да останат и ден повече в такива условия, било като концлагер. Аз все си мисля, че като си живял месеци в мазе и отгоре са ти падали бомби, Елхово няма да те уплаши толкова, ама явно не е така.

А нямате ли си Олени да ви размахват пръст по телевизора и да ви държат сметка как ги подпомагате?

# 3 223
  • Немция
Не ги посрещат като богове?Joy В интерес на истината по-обожествяваха арабите през 2015г.
Цитат
Две от временните палатки, всяка с по 400 души, стоят отвън на асфалта на бившето летище. Генератори бучат и вкарват топъл въздух в палатките през дебели маркучи. Отвътре помещението изглежда подобно на жилищната зона в терминала, но има по-малко място. Бели и сиви временни стени отделят ниши, заети от двуетажни легла.
В Германия отдавна има жилищна криза.През есента на 2015г.изкарваха семейства и самотни майки от социални жилища,за да се настанят новодошлите бъдещи германци.Предлагам сега да направят същото!Кореняци германци да предложат жилищата си на украинци.Ако божествените ги одобрят,немците отиват във въпросните палатки,а украинците се настаняват в жилищата им безплатно.Тук очаквам да се включат широкоскроените българи от немско,които апелират редовно за прибиране и отглеждане на всякакви бежанци в Б-я.Не знам сънародничките ни пишещи тук,колко арабина и африканеца обгрижиха,сигурно колкото и украинци:нула.Време да дават личен пример.Същото се отнася и за милеещите българи на наша територия.Тръшкане и упреци в темата не помагат на украинците.
Какви богове, какви обожествявания на арабските бежанци?
И кой е гонил самотни майки от социални жилища???
Пишете, каквото си искате, това не означава, че отговаря на действителността.

# 3 224
През октомври 2015г.имаше много клипове за гонене на хора от социалните жилища.Ще ми бъде трудно да ги намеря,но и наш приятел германец беше писал под клипа,в който се оплакваше самотна майка.Коментарът му започваше с:''Меркел,какво правиш?''Обожествяването на арабите всички си го спомняме.Шпалир по гари,мечета,балони,сладкиши,целувки,стадиони с транспаранти ''велкомен'' по трибуните.Германците се държаха точно като със спасители,които са благоволили да им дойдат на крака.За тоя театър  има още повече снимки и клипове.Simple SmileАко не спомня някой,може да си припомни.

Общи условия

Активация на акаунт