Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 392
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 3 015
Миналата седмица имахме гостенка в хотела от Одеса, отива при сина си в Испания, той от няколко месеца е там. Казва "Сега сме бежанци, да попътуваме малко". Посмяхме се заедно, разпитах я за Одеса, каза градът е курорт и се възстанови много бързо. Ами права е, и на мен да предложат да попътувам безплатно из Европа, няма да се бутам да работя.😁

# 3 016
  • София /Абсурдистан
Да де, ама който плаче, че няма пари за съществуване, ще се хване на работа и ще ги печели. Безработен е само този, който може да си го позволи.
На тази жена след като синът и е в Испания, може да прибере майка си, вместо тя да е в хотел и на помощи.

# 3 017
  • в света на неограничените измерения
Украинците, обвинени в кражба на 120 х. лева се оплакват, че срещу тях е употребен електрошок и имат някакви симетрични синки на едното око всеки от тях. Сега и обезщетение ли им дължим? Да докажат за електошока, понеже аз силно се съмнявам, че са бушонирани от полицията баш по лицето.

Ама моля ти се, отново се излиза с мантрата - ние сме бежанци и всичко ни е позволено.

Украинците бандити се жалват пред съда: Ние сме бежанци, а все едно сме в Гестапо

Ами права е, и на мен да предложат да попътувам безплатно из Европа, няма да се бутам да работя.😁

Искаш да кажеш, че и самолетните билети са им безплатни. Това, ако е така какво се учудваме, че вършеят из цяла Еропа, че даже и отвъд океана.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 18:02 от vanvel

# 3 018
Миналата седмица имахме гостенка в хотела от Одеса, отива при сина си в Испания, той от няколко месеца е там. Казва "Сега сме бежанци, да попътуваме малко". Посмяхме се заедно, разпитах я за Одеса, каза градът е курорт и се възстанови много бързо. Ами права е, и на мен да предложат да попътувам безплатно из Европа, няма да се бутам да работя.😁

И вашият хотел  ли участва в програмата?

# 3 019
А, отвъд океана не са ги пуснали да се развяват безплатно.
Поредната драма, придружена отново с много сълзи и сополи.

Нови правила у нас разделиха семейство украински бежанци
😂😂😂
Мактака, не ги допускат в хотела!
 Добре, че поне важните документи са оправили, сега може да си наемат нещо евтинко из провинцията, две заплати и пенсия, ще оцелеят.
Значи трима възрастни трябва да са на хотел в Поморие, за да гледат един внук, който може и да е 17 годишен. Хайде бабата и дядото пенсионери, ама майката поне може да се хване нещо в работа, докато те го гледат.

# 3 020

... Сестра ми има 3 деца,защото може да позволи да ги гледа,как ще сравнявате хора с много деца,а такива в Украйна много, със цигани ? ...

Заключението ви е съвсем погрешно. Не правим сравнението поради броя на децата ви. Simple Smile

# 3 021
  • София
Как ще ги сравняваме с цигани? Ами, докато техни хора се държат по подобен начин, ще ги сравняваме! Да променят поведението си и няма да има повод за сравнение! Искаме съвсем малко в замяна на гостоприемството си - бежанците наистина да се бежанци, а не туристи. И да бъдат благодарни за полученото, а не очакващи това да е някакъв минимум. Това го изискваш от всеки гост - бил той чужденец или просто познат, който гостува в дома ти.

Включвания като това на Наталия са насочени в грешната посока. Вместо да се кара на нас, да обясни на сънародниците си с претенции къде бъркат, защото те са в грешка!

# 3 022
Да де, ама който плаче, че няма пари за съществуване, ще се хване на работа и ще ги печели. Безработен е само този, който може да си го позволи.
На тази жена след като синът и е в Испания, може да прибере майка си, вместо тя да е в хотел и на помощи.
Синът ѝ е в Испания като бежанец и на помощи, тя отива да се присъедини.
Ирис, не, при нас си отсядат платено, на път за някъде другаде. Обикновено за ден два, за да си изчакат полета.

# 3 023
от едната крайност към другата. Първо, ги настаняваме в 5 звездни хотели, безплатен градски транспорт, и какво ли още не. Сега пък, ги държим без храна. Ако това е истина, е някакъв български парадокс.
Против съм, настаняването им дългосрочно в хотелите ни, против съм да ползват до края на войната безплатен градски транспорт, при условие че, всички други групи от българското население-трябва да плащат, без значение с или без отстъпка. Против съм, да получават помощи безкрай- в началото на пребиваването си, няколко месеца - да, но безкрай-не съм съгласна и не считам че е правилно. НО, да не им даваме храна, е това вече ми се струва прекалено. Би трябвало да  им осигурим елементарни условия - послон, храна, спешни здравни грижи и това е. ДРугото те да си го подсигурят, особено, ако смятат дългосрочно да пребивават тук.
Но, без храна да ги оставим.....не е хуманно.

# 3 024
А кой през месец март измисли да се дават 40 лв. на хотелиер в тези хотели? Вината е негова, т.е. на управляващите Калини.
Не съм чула в Гърция да са процедирали така. Нали и Гърция е в ЕС?

# 3 025
точно това казвам и аз, пълен абсурд е цялата тази работа и корупция-пълнят се гушите на хотелиерите, покриват се нуждите на някакви претенциозни туристи, които нямат много намерение да работят. А сега път, / ако е истина/ им се спира храната на тези в базите. Цирк, корупция, източване на пари.

# 3 026
Е Кирчовците. Той КП нали беше във възторг, че тези бежанци не били като онези, а по-други. После се оказа, че били същите принцове и принцеси с претенции.

# 3 027
  • София
Какво значи да им "даваме" храна? Крайно време е да започват да си я купуват. Колко месеца станаха?

# 3 028
Какво значи да им "даваме" храна? Крайно време е да започват да си я купуват. Колко месеца станаха?
На мен никой не ми "дава храна ". Заработвам си я, както и наема, консумативите и градския транспорт. Кола нямам, апартамент нямам, работният ми език е английски....съща бежанка съм, насред Софето.

# 3 029
и ние си плащаме всички разходи за трима и всеки ден се възмущаваме от цените в Лидл и Билла и т.н.Плащаме и градския транспорт, плащаме и здравеопазване - макар че имам ДЗО. Но, ако между тях има възрастни и/или болни хора / не говоря за туристите и здравите хора между тях/, елементарни неща като храна и подслон, без претенции би трябвало да им подсигурим. Ако ЕС превежда пари за това, защо не.

Общи условия

Активация на акаунт