Икономическата криза в следствие на войната

• 17 168
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
  • СИ
И аз мисля, че ще приключи скоро, по-логично е да е така.

По чия логика?

# 226
Нека да видим какво ще стане след 31 март с плащанията и доставките на газ.

# 227
И аз мисля, че ще приключи скоро, по-логично е да е така.

По чия логика?

По логиката, че се води в същност икономически срещу цяла Европа и че профитьорите са много явни. Колкото по-дълго трае толкова повече се усещат хората и повече са недоволни и правитествата се налага да реагират ...
Жалко за хората на които разрушиха живота, домовете и страната заради гешефти.

# 228
Ами така е, по засегнатите се вижда.
Жалко за хората и страната. Защо не се усещат още?

# 229

както е казал Линкълн @Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.@
Споко. Ще се наредят нещата. Само дано не изпаднат в страхотна паника, че тогава не се знае , наистина.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 05:06 от bella-ciao

# 230
Относно паниката - производител на олио се жалва, че имал спад в продажбите и печалбата, не можел да върже двата края, имало нелегален внос .. Питам го, а защо вдигнахте цените, как очаквате хората в БГ да купуват олио по 6лв и колко е реалната цена- взе да урърта яко, защото много добре знае как вдигнаха цената за да угодят на ББ и ГЕРБ.
Те и краставиците щяха да са по 8 лв/кг, ама вчера най-скъпата БГ краставица беше 5 лв, за 8 лв пазар няма да има

# 231
И колко от тях според вас могат да хванат оръжие и да ни защитят? С много голяма радост ли ще си пратите мъжете и синовете под обстрел? Да се молим всичко да приключва по-скоро.

И колко от тях са склонни да хванат оръжие и да се бият? Все пак българинът може да е всякакъв, но е много далеч от лекомиослен по въпроси от личен интерес. 99% съм сигурна, че ако ни нападнеше някой нямаше да  се опъваме, а щюяхме да капитулираме - безславно, ама и без жертви и разрушения. Това ако ми напада някой със сходен бит, фрелигия, език...

# 232
Българинът има много дълга историческа памет, защото има дълга история като народ. Случвало му се е всичко и го помни добре. Старите хора и старите народи са мъдри. Младоците сред хората и народите често си кършат врата.

# 233
Относно паниката - производител на олио се жалва, че имал спад в продажбите и печалбата, не можел да върже двата края, имало нелегален внос
Кой е този производител? Че ми е късно за вицове!

# 234
# 235
Да, заради тъпите санкции е цялото нещо с цените.

ЕС: "съжаляваме, но налагаме санкции срещу Русия"
Русия: "ние ви съжаляваме"

# 236
Русия все нещо ще трябва да претърпи, не може само да гази наред и всички да й се кланят.

# 237
Лошото е, че не го търпи Русия, а ние, обикновените потребители. Бълха я ухапала Русия-та от санкциите на ЕС..

# 238
Руснаците ще бъдат ухапани със сигурност. Това, че са търпеливи и издържливи, ще помогне донякъде.

# 239
Естествено, че и те ще са ухапани, особено хората в големите градове, свикнали да потребяват западни продукти. Тези по селцата, надали ще го усетят чак толкова. Мен не ме вълнува как ще понесат мерките руснаците, интересува ме Европа какви ще ги къдри.

Общи условия

Активация на акаунт