Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 982
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 1 230
Сега се стреснах от разстройство, имам две познати, много млади, които починала от тази страшна болест...

СРЧ не е болест. Не случайно е синдром, а не болест на раздразненото черво. От него не се умира, спокойно.

# 1 231
Не съм се изразила ясно, съжалявам, нямам предвид СРЧ, а рак

# 1 232
  • София
Тя Нелинка има предвид баш страшната болест, но тя не се случва като резултат на СРЧ, който дори не е болест. Всичко идва от нервите и от главата, и при пиещите АД, и при непиещите. Васкуларна хиперсенситивност.
Нелинка, ти може би имаш гастрит. При него се получават симптоми на паническо разтройство.

# 1 233
Нелинка, като ми дойде първия ден винаги имам или разстройство или спонтанно меко изхождане, което е много нетипично,  иначе постоянно съм запек. Така, че това е често срещано, не го брой за проблем.

# 1 234
Притесняват ме тези болки в кръста, които получих преди няколко дни, като се замисля за тях стават силни. И ме притеснява, че понякога е кашкаво изхождането. Според вас може ли да се получи от психическото ми състояние

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 19:53 от Nelynnka

# 1 235
Притесняват ме тези болки в кръста, които получих преди няколко дни, като се замисля за тях стават силни. И ме притеснява, че понякога е кашкаво изхождането. Според вас може ли да се получи от психическото ми състояние
Аз бях така. След колоноскопията дали от пречистването дали от резултата нещата се оправиха. Сега пак съм под стрес и....пак.
А болките в кръста едва ли са от това.
И болки в кръста имах, и аз търсих връзка със стомаха, но се оказа нещо доста тривиално. Дивана.

# 1 236
Здравейте,има ли някой тук,който е правил колоноскопия и е с последствия след това? Като възпаления,болки и т.н.

# 1 237
А дали сте имали усещане за недоизходеност. Понякога имам усещане, че все едно има нещо точно на ануса и после изчезва това усещан. Не знам дали правилно се изразявам и дали ме разбирате

# 1 238
Nelynnka, имала съм такова усещане.
Не знам дали е нормално и безопасно.
Аз вече си имам дата за ЯМР, на 20. 12....ще се побъркам дотогава от притеснение.
Освен болки, ниско в ляво, имам и усещането сякаш нещо ме подпира, като се наведа, пък и сякаш е издуто.
Просто да се оплача...

# 1 239
И за недоизхождането и за подпирането- ходете по голяма нужда в клекнала поза. Неудобна работа е, но помага. Червото най-добре се изпразва така. Потърсете си инфо - ЗА ВРЕДАТА ОТ ТОАЛЕТНАТА-СТОЛ
Има приспособления за домашната тоалетна, ако ли не- върху чинията и така.
Постоянство и ще видите полза.
Като е на зор човек пробва всичко.

# 1 240
…. ако ли не- върху чинията и так….
Това е доста рисков съвет! Чиниите не са проектирани за такава употреба и до колкото знам доста често има адски счупвания и нарязвания от порцелан.

# 1 241
Тогава да не се приема.
Да се ползва приспособление.

# 1 242
Никога не съм можела да си представя как реално се случва тази гимнастика.
Ако човек е до 40 килограма и дребничък, горе-долу, ама оттам нататък...

# 1 243
  • София
С повдигане на краката става. С някакво специално столче може би. Но аз съм висока и само се повдигам на пръсти.

# 1 244
  • под тепетата
Имам кош за пране в това помещение. Вдигам си краката на него.

Общи условия

Активация на акаунт