Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 208 058
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 290
мелилакс имат сходно с изилакс действие но за мен са по-неприятни за употреба, защото съм се наранявала от твърдия пластмасов накрайник

# 1 291
Пробвала съм всичко. Нищо освен Изилакс не върши работа.
Свещичките само дразнят сфинктер, за да се задейства механизма на изпразване на червата, а самата перисталтика трябва да се задвижи от някакво слабително.

# 1 292
  • София
Някой пробвал ли е сок от (стебла на) целина - celery juice?
Пише, че подпомагал производството на стомашни киселини и оттам усвояването на храната.
Ама не знам за СРЧ и гастрит как е и дали няма да влоши нещата...

Ето иначе малко реклама, за който не е запознат: https://www.eujuicers.bg/blog/zashcho-sokt-ot-tselina-e-tolkova-dobr
Модата по този сок идва от една книга на Антъни Уилям - "Лечителят медиум".

Попрочетох и изгледах доста по въпроса и честно казано ме е страх да пробвам. За момента е ясно, че не е добре да се пие от хора с разстройство, защото "прокарва". Мен и това ме притеснява, да не докара до дразнене и спазми.

Та, някой ако е опитвал, да сподели мнение.

# 1 293
Аз с друг въпрос към други пробвали евентиално. Зачетох книгата Super Gut. Книгата абсолютна безсмилица, но все пак видях че препоръчва SIBO Yogurt. Мисля да пробвам, но трябва да си набавя пробиотиците и машинката за кисело мляко. Аз по принцип си правя без машинка, но тук трябва да се поддържа специфична температута 36 часа, та ако знам че ще помогне, ще направя още една инвестиция. Та, някой пробвал ли е и това чудо? Големи суперлативи като за всяко нещо, а страдащи без чет.

Сок от целина съм пробвала, но голям кошмар беше при мен. Като ми се изду стомаха, стоях така издута поне 3-4 дена. Не знам как ми повлия така. Веднъж пих, защото имам сокоизстисквачка в нас, и повече не повторих.

# 1 294
  • София
А някой пробвал ли е Бетаин HCL?

Принципно това се пие при намалено количество на стомашни киселини. Оказва се, че при голяма част от хората, които имат рефлукс, киселини, всъщност производството на солна киселина от стомаха е намалено. Съответно храносмилането страда, не се усвояват важни нутриенти и храната върви несмляна надолу и влошава и червата.
Тук не съм чувал някой да тества стомашна киселинност. Имам предвид лекарите. А директно се изписват -празоли.

Аз пия вече няколко седмици Пулсет, но ефект няма, даже като че ли болките надолу по червата ми се засилват.
В същото време ме е страх да пробвам Бетаин, защото съм с ерозивен гастрит и да не се влошат нещата. Голяма мъка е просто...

# 1 295
  • София
Еньо не рискувай с Бетаин. Можеш да пробваш с горчивки, рукола в яденето, малко ябълков оцет С храната, екстракт от артишок. Малки порции на често, храната да е по-гъста и суха, а не течна, за да не се разреждат соковете.

# 1 296
Здравейте,и аз съм със синдром на раздразненето черво.По едно време реших,че това може да се дължи на глутенова непоносимост.Пуснах си изследвания,макар да четох,че не са съвсем показателни и се отнасят по-скоро за цьолиакия.Ще се радвам някой ,който има опит да ги коментира.Доколкото виждам няма отклонения.

# 1 297
На мен от бетаин ми се гади още повече. Пробвах се преди няколко години. Почнах с ниски дози. Уж наред беше всичко. Изкарах две три седмици и после гадене, та гадене. Почнах да не ям по 2-3 дена. И го спрях. Имаше някакъв тест домашен със сода бикарбонат. Направих го и според него излязох с ниска киселинност като повечето хора. И уж бетаина щеше да помогне. Да де ама почна да ми се гади още повече и бързо бързо приключих със самоназначеното си  лечение.

# 1 298
Не съм пробвала Бетаин но съм чувала хипотезата за намалената стомашна киселина.
Аз от 4.12. започнах да пия ацилесол и гавискон всеки ден, заради рефлукс и гастрит, чийто тормоз се изразяваше основно в гадене и хоп от лекарствата се появи и типичната болка между ребрата.
Преди или я нямаше, или изобщо не беше толкова честа.

Слагам в скрит текст нещо, което намерих преди дни. Дали помага-не знам.

# 1 299
  • София
Оф, ясно. Значи въобще няма и да пробвам.
Благодаря за отговорите!

# 1 300
Аз съм решила да пробвам с това сибо кисело мляко. Ще пиша после обезателно. Но първо уред да си взема, че има замотавка докато се направи  макар че ако помогне на мен, не е гаранция че на друг ще помогне. Но ще пиша, ако не друго поне да не се харчи някой друг. Само това остана не пробвано.

# 1 301
  • София
Vici, трябва ти йогурт мейкър с температурен контрол и таймер до 48 часа.
Нещо като това:
https://www.amazon.com/Automatic-Digital-Constant-Temperature-St … Caps%2C198&sr=8-3

# 1 302
  • София
Аз съм решила да пробвам с това сибо кисело мляко. Ще пиша после обезателно. Но първо уред да си взема, че има замотавка докато се направи  макар че ако помогне на мен, не е гаранция че на друг ще помогне. Но ще пиша, ако не друго поне да не се харчи някой друг. Само това остана не пробвано.
А специалните щамове бактерии откъде ще ги вземеш? Щото то се иска конкретен вид от даден щам. Примерно по спомен едната бактерия беше Lactobacilus Gasseri 117 или нещо такова, тоест има значение конкретния вид, а не само щама...

# 1 303
  • София
Тя е зад океана, там ги има. Тук само Ройтери намерих и с него правих йогурт.

# 1 304
Видях че може с инстант пот на функция за кисело мляко да се направи. Мисля такова да си взема, че тези уреди за кисело мляко трябва само за това да го купя и да ползвам. Поне другото ще мога да ползвам и за други неща. Но пак трябва да се уверя че имат температурен контрол към 36-37 градуса Ц и могат да поддържат 36часа. Не съм се спряла на конкретен модел още, сега тепърва ще проучвам.

Тези пробиотици необходимите ги видях в iHerb, както и в Амазона. Мога да пусна линкове, но да не се счете за реклама. Горе долу към 60-70$ излизат.

Общи условия

Активация на акаунт