Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 225 972
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 920
Със сигурност стресът е основен фактор. За плодовите чайове не знам, пия набрани и сушени от мен. Но леко успокоително, ако мислите, че ще ви помогне, пробвайте.
Мисля , че оправих паренето в стомаха ама това подуване ... Все едно съм бременен в 6-тия месец . Чак тениската ми стяга . Освен , че е подут и на натискане усещам чак болка . През деня са окей нещата (горе-долу) , но вечер работата е ужасна . Не мога в леглото да лежа настрани , защото корема ми пречи и ме боли . Последните 3-4 дни съм ял 2 пъти . Честно казано не ми е проблем .Имам нужда да сваля килограми .  Даже свалих едни 3-4 кила за които жената все ми се подиграваше ама подуването си остава . Пия фамотидин ( сутрин и вечер ) , иберогаст капки по 3 пъти на ден и синкванон по 2 пъти на ден . Усещам , че понеделника ще взимам нещо от аптеката за подуване ( какво да е ) ? Интересното е , че нямам чак толкова газове и оригвания .

# 1 921
  • под тепетата
Опитай да направиш "свещ". Пробвай активен въглен. На мен при една снимка хирург ме посъветва да пия, защото разбра колко са ми раздути червата.

# 1 922
Есен. Смяна на сезона. От две седмици пак проблеми с червата. От нищо. Просто ей така. Да ми е гадно. Омръзна ми да гладувам. Тежа и без това 38 кг.

# 1 923
Ън, гладът помага ли?

# 1 924
На мен не

# 1 925
  • На планетата земя
Ами то ни глад, ни диети помагат, затова си хапвам един път се живее.

# 1 926
Ами то ни глад, ни диети помагат, затова си хапвам един път се живее.
И при мен така!

# 1 927
Здравейте, от години не съм имала проблеми с газове, но от скоро пак ме почнаха. Но понеже в момента съм и в стимулация за инвитро ( инжекции, лекарства) и не мога да разгранича дали яйчиници ме болят или са газове. Може ли някой да каже как боли корема от газове? 
Това, което ме боли е като спазъм, тип колика, опасващо, като понякога е долу ниско в корема, понякога е горе към ребрата, мести се, затихва и пак идва. Успокоява се след ходене по нужда, но след храна пак се почва. Страх ме е вече да ям, защото свързвам храненето с болка. Пия Спазмалгон и леко действа, ама след няколко часа е пак същото. Хранителни добавки и витамини може ли да причинят газове?

# 1 928
Като кожа, която се разтяга прекалено и все едно ще се скъса.

# 1 929
Здравейте, от години не съм имала проблеми с газове, но от скоро пак ме почнаха. Но понеже в момента съм и в стимулация за инвитро ( инжекции, лекарства) и не мога да разгранича дали яйчиници ме болят или са газове. Може ли някой да каже как боли корема от газове? 
Това, което ме боли е като спазъм, тип колика, опасващо, като понякога е долу ниско в корема, понякога е горе към ребрата, мести се, затихва и пак идва. Успокоява се след ходене по нужда, но след храна пак се почва. Страх ме е вече да ям, защото свързвам храненето с болка. Пия Спазмалгон и леко действа, ама след няколко часа е пак същото. Хранителни добавки и витамини може ли да причинят газове?

Точно така боли. При мен сутрин е най зле, следобед се успокоява и вечер пак зле.  И мен ме боли от храната и дори от водата, а пия само минерална.

# 1 930

Точно така боли. При мен сутрин е най зле, следобед се успокоява и вечер пак зле.  И мен ме боли от храната и дори от водата, а пия само минерална.
Mигрира. Мен също ме болеше само сутрин и вечер, следобяд никога, но има периоди когато и следобяд ме боли а като си лягам - не. Абсолютна непредвидимост по отношение на връхлитащите кризи.Понякога по цял ден не усещам нищо, все едно имам нах здравия стомах на света и никога не съм имала проблем с него, и след чаша вода или лъжица мед се започва. Не един и два са случите когато кафето ме успокоява, но и пък имам дни когато след малка чашка слабо кафе се обострям.

# 1 931
Привет на всички! От месец и нещо съм с честа и кашава девекация, всичко започна с висока температура и диария. След 3-4 дни температурата спадна, но проблемите с дефекацията продължава. Пия пробиотици и от няколко дена Флажил, но без особен ефект. Спазвам диета от картофи, ориз и пилешко месо, само варено и на пара. Правих си доста изследвания за паразити, гъбички, бактерии, калпротектин, кръвни изследвания и всичко е окей с тях. Инфекционист ми каза че е нормално и да не се тревожа, но все пак ми се струва доста дълго време с тези проблеми. Нямам никаква болка или неразположение, само кашави изхождания веднъж два пъти на ден и къркорене на червата, ако някой има подобен проблем моля да ми сподели как го е решил и какво да очаквам. Благодаря!

# 1 932
В миналото имала ли си такива епизоди или други проблеми със стомашно-чревния тракт?

# 1 933
Галя, как лекува температурата с диарията? Явно че последствията са от вирус, но досега проблемите трябваше да са отшумяли. Какъв пробиотик пиеш, колко време вече, и доктор ли ти го предписа? Чудя се дали няма да се поуспокоят червата без него!
Флажил кой ти предписа и защо?
На колко години си?

# 1 934
Галя, как лекува температурата с диарията? Явно че последствията са от вирус, но досега проблемите трябваше да са отшумяли. Какъв пробиотик пиеш, колко време вече, и доктор ли ти го предписа? Чудя се дали няма да се поуспокоят червата без него!
Флажил кой ти предписа и защо?
На колко години си?

Пих Омни биотик 10 след това доктора ми каза да пия Про 10 Биотик, Флажил не знам защо ми го исписа, но го пия вече 6ти ден без ефект, а пробиотиците ги пия от месец. Температурата в началото я лекувах с прахчета за грип и настинка и пих смекта, лупедиум за диарията. На 31 градини съм. Всичко което съм пила го предписал доктора (инфекционист) посетиха и гастероинтеролог, но той ми каза да си направя колоноскопия, която според инфекциониста е излишна. Започвам вече много да се тревожа за нещо по сериозно и това не ми влияе добре. В безизходица се чувствам.

Общи условия

Активация на акаунт