Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 205 379
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 2 100
Duspatalin а НЕ ми помага ама хич ! Иначе преди доста време и на мен ми прилошаваше от болката в стомаха, в смисъл не точно отмалявах и се изпотявах като при хипогликемична криза, но ми ставаше леко студено и имах чувството че очите ми се подуват леко. При всеки е различно, няма как да обобщаваме, сега вече интензитета на кризите понамаля но пак си ги имам. Лекарства не пия никакви защото е безсмислено, спазвам само диета без пържено, захар и изделия от пшеничени брашна.

# 2 101
Duspatalin а НЕ ми помага ама хич ! Иначе преди доста време и на мен ми прилошаваше от болката в стомаха, в смисъл не точно отмалявах и се изпотявах като при хипогликемична криза, но ми ставаше леко студено и имах чувството че очите ми се подуват леко. При всеки е различно, няма как да обобщаваме, сега вече интензитета на кризите понамаля но пак си ги имам. Лекарства не пия никакви защото е безсмислено, спазвам само диета без пържено, захар и изделия от пшеничени брашна.
И аз като спазвам тази диета съм чувствително по добре!

# 2 102
Колоноскопията е вече по амб.процедура 34.Отиваш в деня подготвена и след наколко часа си тръгваш.Заплащаш венозната анестезия.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 17:15 от trada

# 2 103
Спряла съм кафето, дори доста строга диета спазвам- само картофи, ориз за да не дразни уж но все си е така. Нямам пуснати никакви изследвания и ме обзе паника дали това е синдром на раздразненото черво наистина или е нещо по- страшно.

# 2 104
Здравей Simple Smile
Това което съм пускала като изследвания, когато съм ходила на гастроентеролог е ПКК, кръвна захар, АСАТ и АЛАТ, ГГТ, профил холестерол, изследване за хеликобактер пилори. АЗ съм с гастродуоденит и СРДЧ. Това ми бяха обичайните изследвания. Гастроентеролог като ги видеше не ме е карал да пускам друго. Гледах че на други им пускаха Амилаза и Липаза.
Иначе последния гастроентеролог ми пусна фекален калпротектин. Взимаш си проба в домашни условия. Ако не ти е ясно как, ще ти напиша на лично съобщение, тъй като обяснявахме назад в темата и не беше приятно за всички.
Можеш да си пуснеш сама изследванията, ако това ще те успокои или ще ти даде поне насоки. Щом доктор не е поел инициатива да пусне такива. Или говори с личен лекар, какво може да ти пусне от тези по здравна каса. Кажи и как се чувстваш и какви са проблемите.

# 2 105
  • На планетата земя
Спряла съм кафето, дори доста строга диета спазвам- само картофи, ориз за да не дразни уж но все си е така. Нямам пуснати никакви изследвания и ме обзе паника дали това е синдром на раздразненото черво наистина или е нещо по- страшно.

Не се вкарвай във филми, че ще се побъркаш психически. При първата доцентка като ходих също никакви изследвания не ми поиска, направо ми сложи тази диагноза. Вторият доктор ми поиска калпротектин и хеликобактер. Настройвай се, че минават понякога месеци докато излезеш от кризата и не чети страхотии в интернет. И аз пазих строги диети, ама нищо само свалих килограми от тях. После килограмите се връщат. Ще се оправиш. Кафето никога не съм го спирала.

# 2 106
Настройвай се, че минават понякога месеци докато излезеш от кризата и не чети страхотии в интернет. Кафето никога не съм го спирала.
Не месеци, а години по скоро . И аз кафето не съм спирала, по скоро бих умряла от болка , но без кафе не си виждам живота 😆

# 2 107
Настройвай се, че минават понякога месеци докато излезеш от кризата и не чети страхотии в интернет. Кафето никога не съм го спирала.
Не месеци, а години по скоро . И аз кафето не съм спирала, по скоро бих умряла от болка , но без кафе не си виждам живота 😆
Дадохте ми надежда за светлина в тунела.Аз мисля ,че при мен е на нервна почва. Иначе сиптомите са ми като на момичето , къркорене ,газове , редуване на запек с диария и лека болка понякога ама на различни местта.

# 2 108
  • На планетата земя

При всеки е различно. Аз съм така от една година, пооправих се, но не съм съвсем същата като преди. Пак на моменти имам симптоми. Диети не пазя, просто не видях смисъл от тях. Само без боб, грах, леща, пържено и подправки.

# 2 109
То понякога много пъти ходя до тоалетна, други дни само веднъж но все с болки силни. Масово се казва че единствения начин да се разбере е колоноскопия, но нейната подготовка си ме плаши мноого

Не се вкарвай във филми, че ще се побъркаш психически. При първата доцентка като ходих също никакви изследвания не ми поиска, направо ми сложи тази диагноза. Вторият доктор ми поиска калпротектин и хеликобактер. Настройвай се, че минават понякога месеци докато излезеш от кризата и не чети страхотии в интернет. И аз пазих строги диети, ама нищо само свалих килограми от тях. После килограмите се връщат. Ще се оправиш. Кафето никога не съм го спирала.

# 2 110

При всеки е различно. Аз съм така от една година, пооправих се, но не съм съвсем същата като преди. Пак на моменти имам симптоми. Диети не пазя, просто не видях смисъл от тях. Само без боб, грах, леща, пържено и подправки.
Да, и аз правя година. Позатихнаха нещата, не е както в началото кошмара, сега е много по поносимо, кризите са по редки и слаби на фона на тези в началото, с различен интензитет. Доста по добре е, но и аз не съм същата както преди, пак си ги имам макар и пренебрежимо понякога, но си ги имам. Нещата които вие сте изброила - боб, пържено и подправки са табу за мен. Понякога хапвам леща, която съм киснала цяла нощ и съм варила 3 часа с моркови. Но само на обяд, вечерта вече не повтарям. Естествено без запръжка. Олиото съм го спряла. Един от главните виновници за влошеното ми състояние беше зехтинът, extra virgin с който обилно поливах зелените и пълни с нитрати салати от хипермаркетите. Те ми разказаха играта, и от тях се почна .

# 2 111

Да, и аз правя година. Позатихнаха нещата, не е както в началото кошмара, сега е много по поносимо, кризите са по редки и слаби на фона на тези в началото, с различен интензитет. Доста по добре е, но и аз не съм същата както преди, пак си ги имам макар и пренебрежимо понякога, но си ги имам. Нещата които вие сте изброила - боб, пържено и подправки са табу за мен. Понякога хапвам леща, която съм киснала цяла нощ и съм варила 3 часа с моркови. Но само на обяд, вечерта вече не повтарям. Естествено без запръжка. Олиото съм го спряла. Един от главните виновници за влошеното ми състояние беше зехтинът, extra virgin с който обилно поливах зелените и пълни с нитрати салати от хипермаркетите. Те ми разказаха играта, и от тях се почна .
Не знаех за зехтина ,че може да окаже негативно влияние на червата. Аз съм взимала по една лъжица на гладно сутрин и после се чудя защо ми е зле.

# 2 112
  • На планетата земя
Дали от зехтина или от салатите по-скоро? Аз зелена салата заради гастрита не ям, но зехтин ползвам постоянно.
А вие Maria 56 направихте ли си колоноскопия? Защото аз още се навивам вече цяла година и само отлагам от страх. Само като си я представя цялата тази процедура и ми става зле. А трябва и встрани от СДРЧ да се огледат червата за полипи след едни години.

# 2 113
Дали от зехтина или от салатите по-скоро? Аз зелена салата заради гастрита не ям, но зехтин ползвам постоянно.
А вие Maria 56 направихте ли си колоноскопия? Защото аз още се навивам вече цяла година и само отлагам от страх. Само като си я представя цялата тази процедура и ми става зле. А трябва и встрани от СДРЧ да се огледат червата за полипи след едни години.
Не. Симптомите ми не насочват към нуждата от направата на такава. На мен болката ми е в сплита ( стомаха/дуоденума) + киселини. Дори и гастроскопия не съм правила, защото знам че ще ми изпишат само едни ИПП та и това е, а аз не искам да ги пия. Те друго не изписват, освен това се наплаших, на мой близки им разраниха хранопроводите с ония маркучи, други се заразиха при манипулацията с хеликобактер ( който преди нея доказано клинично нямаха), и просто си наумих да спазвам спартанска дисциплина и диета . Належала съм се по болници по други причини, видяла съм с очите си нещата и съм много наплашена.То на никой не му е приятно да посещава тия места, но смея да твърдя че това с особено основание се отнася за България, за Провинцията пък и да не говорим. ПП. Правих само двата теста за хелико - кръвния и фецес, като и двата бяха отрицателни.

# 2 114
  • София
Стана ми интересно как клинично е доказано, че нямат хеликобактер като едно от предписанията за гастроскопия е точно да установи дали ИМА хеликобактер като се вземе материал от лигавицата на стомаха?
И в САЩ дори на моя роднина и направиха гастроскопия, защото от кръвните изследвания или от фекалната проба не можеше категорично да се определи наличието на бактерията. Оказа се, че има и я лекуваха с АБ-к 2 седмици и сега си е добре.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:37 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт