Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 208 028
  • 2 128
  •   3
Отговори
# 510
Интересно ми е как го е видял на ехограф ли

# 511
Интересно ми е как го е видял на ехограф ли
да

# 512
Ако е скенер с контраст не е страшна манипулация
Успех дано вс е наред

# 513
Благодаря Ви! Успокоих се, че не е висока стойноста от изследването, тези дни го мислех...

Имам малко глупав въпрос. Причината за пускане на калпротектин беше слуз в изпражненията. Денят, когато пусках изследването - в пробата нямаше слуз, просто беше от тези дни, в които нямах слуз.

Възможно ли е, ако беше дадена проба в другите дни, когато имах слуз - резултатът да е по-висок или калпротектинът не се влияе от такива ситуации?

Благодаря предварително!

# 514
На мен ми казаха,че трябва да има слуз
Спокойно всичко ви е наред

# 515
И аз така знам, особено за микробиология относно бактерии, тъй като реално слузта съдържа вирусите, но разбира се, за да не ми е спокойно напълно - точно в този ден, в когото се подготвих за изследването, беше ден без слуз...

Благодаря ви все пак!

# 516
За бактерии няма значение дали е имало слуз, или не. Ако е изследване тип "посявка". Работила съм в тази област (микробиология).

# 517
Благодаря! А за калпротектин има ли значение дали има слуз в пробата?

Хубава вечер!

# 518
Изобщо ниския калпротектин изключва ли лоша болест?

# 519
Не мога да отговоря на този въпрос, още не съм си изпратила изследванията на лекаря.

Предполагам изключва някакви неща, знам, че го изследват и преди ендоскопии, за да видят има ли смисъл пациентът да се подлага на тях - поне така ми е казвал гастроентеролог на мен.

# 520
За калпротектин не съм запозната (ако е към мен въпроса), както и с клиничните (медицинските) изследвания.
Не съм и правила такова в търсене на причината за симптомите си, тъй като правих много други и нищо - или всичко наред, или не могат да ги разчетат (визирам за непоносимости). Последното беше буквално пари на вятъра, тъй като дори нямаше категорично заключение, дори да е отново "всичко е наред". Моя проблем е от почти четири години, "нещо лошо" няма как да е, но съм срещу неизвестен враг така да се каже, не знам причина, съответно нямам "цел", която да лекувам (атакувам).

# 521
Извинявам се за въпроса, ако е лично - но какъв е проблемът, който не може да се реши? Явно тук сме много такива случаи...

# 522
Издуване на корема абсолютно всеки ден.

# 523
  • София
Пробвахте ли с елиминиране на храни? Например една две седмици без глутен - той много надува корема. Или пък да пробвате 1-2 седмици без млечни. Прегледайте метода FODMAP - чрез него също може да откриете храни, който ви дразят.

Издуване на корема абсолютно всеки ден.

# 524
  • Банско
Преди две години и при мен започна нещо такова като СЧР. Не пуша, не близвам алкохол, не ям млечни и месо и пак живея две години всяка есен в болки. За щастие само есента и може би пролетта. Наскоро открих, че се оправям със спазмомен, сутрин и вечер. Както и ядене само и единствено на крем супа и детски каши. Бебешките каши направо много добре действат. Без глутеновите обаче. Ако хапна храна, която трябва да дъвча, пак се почва. Подуване, изгаряща болка в слънчевия сплит, киселини, бълбукащи черва и т.н. Януари месец ще се прежаля и явно ще трябва, да ходя на колоноскопия и гастроскопия. Явно няма да се излекувам, като чета цялата тема, никой не е намерил лечение. Остава да си спазваме диетите и да се молим.

Общи условия

Активация на акаунт