Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 211 357
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 885
Ivan, сигурно рагади. А иначе не препоръчаха ли някакво мазило?
Важното е, че няма нещо сериозно.
Не разбирам ?

# 886
Предната седмица правих за пръв път в живота си колоноскопия и гастроскопия. Не усетих нищо, никаква болка.
Днес ми са готови резултатите от хистология от няколко точки.
Всичко е наред. Лично лекарката, която ги изследва ми се обади да отида да получа резултата, но ми каза че имам хеликобактер пилори и да ми назначал гастроентерологът лечение.
Къде ги прави?

# 887
Не разбирам ?
Относно кръвта, от сърбежите, които имаш и правиш рани. Оприличих го на рагади- анални рагади. Мисля така му казваха. Затова попитах дали не са препоръчали мазило.

# 888
Относно кръвта, от сърбежите, които имаш и правиш рани. Оприличих го на рагади- анални рагади. Мисля така му казваха. Затова попитах дали не са препоръчали мазило.
Цикатридина мас. От което май има подобрение.
Хирурга при който ходих да ме гледа за хемороиди (от когото не бях особенно доволен) ми препоръча да се консултирам и с кожен лекар.

# 889
  • София
Айде и аз да цопна пак при вас. Тъкмо беше спряло да ме боли горе вдясно под реброто и 2 месеца нямаше и следа от болка и след като пих АБ повод болен зъб от няколко дни пак започна да ме боли. Освен тва и киселините ми се засилиха на макс. аз имам ГЕРБ....голяма тъпня....май и аз трябва да се ориентирам към колоно и гастроскопия едновременно.

# 890
Айде и аз да цопна пак при вас. Тъкмо беше спряло да ме боли горе вдясно под реброто и 2 месеца нямаше и следа от болка и след като пих АБ повод болен зъб от няколко дни пак започна да ме боли. Освен тва и киселините ми се засилиха на макс. аз имам ГЕРБ....голяма тъпня....май и аз трябва да се ориентирам към колоно и гастроскопия едновременно.
На мен ми трябваше 1 месец след АБ да се оправя. Даже не знам дали съм още ОК.

# 891
Оф, ще се пукна с тази моя сестра. Отишли с направление за постъпване в болница в Медлайн, но им казали ,че няма свободно място, чак след 24-ти май. Като казала, че има жесток запек й предложили да й направят клизма да се облекчи. Вика, че не помогнало. Изтекла обратно само водата и нищо друго. Тя вика, че усеща нещо като тапа в червата, няма перисталтика, само парене нагоре по хранопровода и непрекъснато оригване и тежест. Не я боли никъде, което е странно. Върнали ги да си търсят друга болница. Снощи я убеждавах цял час да се запише при моята гастроентероложка на преглед. Не й дала направление ЛЛ, защото вече е дала за болница за колоноскопия. Казах й да върне направлението, защото не е ползвано и да поиска за гастроентеролог и да отива по-бързо да не вземе да се натрови, но днес не си вдигат телефона нито тя, нито зетя. И двамата в момента са вкъщи не работят. Тя продължава да е убедена, че има рак на дебелото черво и това е.....Пак не спах тази нощ. Нямам идея какво може да е, не изключвам вече нищо. Дори депресия с придружаващи проблеми в корема.

# 892
Ън, много неприятна ситуация...А още по неприятното е,че по това болници всички работещи да станали ужасни дебили и непукисти.... С очевидно спешно състояние,те отпращат като бездомно.куче....Аз ако бях, щях да мина частен (платен) преглед ,но няма даде мотам и да минава време.  Квото и да е ,трябва да се разбере час по скоро. Хващай я под ръка и отивайте някъде

# 893
Оф, ще се пукна с тази моя сестра. Отишли с направление за постъпване в болница в Медлайн, но им казали ,че няма свободно място, чак след 24-ти май. Като казала, че има жесток запек й предложили да й направят клизма да се облекчи. Вика, че не помогнало. Изтекла обратно само водата и нищо друго. Тя вика, че усеща нещо като тапа в червата, няма перисталтика, само парене нагоре по хранопровода и непрекъснато оригване и тежест. Не я боли никъде, което е странно. Върнали ги да си търсят друга болница. Снощи я убеждавах цял час да се запише при моята гастроентероложка на преглед. Не й дала направление ЛЛ, защото вече е дала за болница за колоноскопия. Казах й да върне направлението, защото не е ползвано и да поиска за гастроентеролог и да отива по-бързо да не вземе да се натрови, но днес не си вдигат телефона нито тя, нито зетя. И двамата в момента са вкъщи не работят. Тя продължава да е убедена, че има рак на дебелото черво и това е.....Пак не спах тази нощ. Нямам идея какво може да е, не изключвам вече нищо. Дори депресия с придружаващи проблеми в корема.
Направлението е и за други болници.Може и в  Пълмед да пробва, а може и в Еврохоспитал .Може и да се върне направлението и да се издаде и за гастроентероолог.В краен случай на частно при др Апостолов в Медлайн

# 894
Да отива в друга болница или частен гастроентеролог, за да запише ден за колоноскопия.
Може да има дивертикули, тогава също има запек.
Няма нищо страшно в колоноскопията, ако е със седация.
  Аз също се страхувах, защото правих за първи път в живота си такова изследване, но се уверих, че нямало нищо страшно.

# 895
Svet, възможно ли е да има насложен и неврологичен проблем? Така описано от теб, освен червата, сякаш бие малко и на проблеми някъде в гърба. Може да греша, просто на това ме насочи описанието.

Ходил съм на ЯМР на кръста, уж нямам проблеми.
Замайването, сухотата в очите и понякога леко главоболие го свързвам с това че имам леки шипове във врата (ходих на снимка и за това).

Сега си взех Гастрохелп и се надявам да има някакъв ефект, но съм скептичен, като гледам че са 80 таблетки и се пият по 4 на ден.

По принцип имам такава умора, изтръпване на крайниците и сухота в очите, които са ужасни, но сега като имам криза на стомаха + червата става ужасно. Днес примерно дори като стана сутрин преди ядене ме натиска под лявото подбедрие. Примерно два часа ме натиска, след това няколко часа го няма. Дори на моменти не мога да го свържа с храна, изглежда просто възпалението в момента е такова.

Изполвате ли някакви по-сериозни лекарства, които да ви помагат в такъв момент? Пробвал съм много пробиотици, такива билкови подобни на гастрохелп. За стомаха също: мастиха, алое вера, тахан, които имат минимален ефект. Опитвам се да намаля стреса, но всеки ден е така и е трудно.

Не знаех специално за този гастро-кардио синдром, но определено е нещо, което най-вероятно имам. Понякога усещам сърцебиене директно в стомаха и в различни позиции легнал е по-зле. Вие използвате ли нещо специално за да си успокоите гастритните проблеми също?

Благодаря!

# 896
  • София
svet, досега съм установила, че наистина всичко идва от стомаха или малко след него. Миналата година лекувах хеликобактер, бях на "щадяща" диета, но това подуване и крампи не спря. Сега вземам Мастиха за евентуално връщане на бактерията, ензими и горчивки. Диагнозата, която съм си поставила е Липса на храносмилателна мощ, което води до лошо разлагане на храната още в дуоденума. Това вероятно води до подхранване на лошите бактерии в тънките черва и реакция на организма за изхвърляне на отровите (крампите, за които говориш и които аз изпитвам по същи начин). Както казах, автономната нервна система е намесена, но причината е в храносмилането в горната част.
Така че, още не съм се оправила, а постоянното търсене на решение внася допълнително стрес (health anxiety), и всичко се завърта в един порочен кръг.

# 897
  • под тепетата
Кармолис ползвали ли сте?

# 898
svet, досега съм установила, че наистина всичко идва от стомаха или малко след него. Миналата година лекувах хеликобактер, бях на "щадяща" диета, но това подуване и крампи не спря. Сега вземам Мастиха за евентуално връщане на бактерията, ензими и горчивки. Диагнозата, която съм си поставила е Липса на храносмилателна мощ, което води до лошо разлагане на храната още в дуоденума. Това вероятно води до подхранване на лошите бактерии в тънките черва и реакция на организма за изхвърляне на отровите (крампите, за които говориш и които аз изпитвам по същи начин). Както казах, автономната нервна система е намесена, но причината е в храносмилането в горната част.
Така че, още не съм се оправила, а постоянното търсене на решение внася допълнително стрес (health anxiety), и всичко се завърта в един порочен кръг.

Мастиха предполагам от тази на таблетки разтворими?
Ензими какви приемаш и каква горчивка. Помня че когато ми гледаха корема на рентген с бариева каша, ми изписаха Креон 3х1, дуспаталин 2х1 и биобаланс като пробиотик и нямаше огромен ефект.

Ето ми диагнозата след изследването с бариева каша, ако някой има нещо подобно :

“ СТОМАХ-С НОРМАЛНО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ, ФОРМА И ГОЛЕМИНА.НАЛИЧИЕ НА ТЕЧНОСТ НА ГЛАДНО И СЛУЗ ВОДЕЩИ ДО НАРУШАВАНЕ НА НОРМАЛНАТА ПЕРИСТОЛА. ПРОМЯНА В СТРУКТУРАТА НА РИГАВИЧНИЯ РЕЛЕФ ПРЕДИМНО В ОБЛАСТТА НА ПАРС ЕГЕСТОРИЯ ВЕНТРИКУЛИ И АНТРУМ/сн.1-2-3-4/ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ УСКОРЕНАТА ПЕРИСТАЛТИКА НА СТОМАХА. ПРОХОДИМ ПИЛОРЕН КАНАЛ.
ДУОДЕНУМ-НЕ СЕ ИЗИЬЛВА ХОМОГЕННО ПОРАДИ СЛУЗ,ПОВИШЕН ТОНУС
НА НАЧАЛНАТА ЧАСТ НА ДУОДЕНАЛНАТА ДЫГА / сн-5-5-7/
Дд. ОПИСАНИТЕ ПРОМЕНИ ОТГОВАРЯТ НА ГАСТРОДУОДВНИТ.”

Bilqna, кармолис не съм използвал , има ли добър ефект при вас?

# 899
  • под тепетата
Да, преди малко пих с горещ ментов чай капките и веднага ми облекчи подуването в корема. Имах нахалството вчера да хапна 3-4 ягоди.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 19:05 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт