Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 205 996
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 1 155
https://remedium.bg/proviotic-smartbio-za-dobro-chrevno-zdrave-2 … -kapsuli-147544/p
 Някои пробвал ли е този провиотик с бактерии от зелев сок?

# 1 156
  • София
Рецепта за ферментирал зелев сок.
https://myculturedlife.com/recipes/fermented-cabbage-juice/

Ниа, имаш ли проблем със стомаха? Оризова вода и зелев сок са традиционни за гастрит и язва.

# 1 157
Аз също знам, че сокът помага много, защото съдържа много добри бактерии и много високи количества витамин Ц.

Мама си прави кисело зеле всяка година, чудя се сокът от него става ли? Най-вероятно няма да е кой знае колко ферментирал, знам ли и аз...

# 1 158
Здравейте, дали ензимите помагат при Синдром на раздразненото дебело черво? Чудех се дали да взема Креон. Също какво помага най-много при кашави изхождания, редуване на запек и кашави изхождания?  Ако някой сподели опит ще съм много благодарна.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 12:48 от daisy12

# 1 159
Здравейте, дали ензимите помагат при Синдром на раздразненото дебело черво? Чудех се дали да взема Креон. Също какво помага най-много при кашави изхождания, редуване на запек и кашави изхождания?  Ако някой сподели опит ще съм много благодарна.

А имате ли тънки изпражнения?

# 1 160

А имате ли тънки изпражнения?
Различно е, но всеки път ходя по малко и по няколко пъти. Друг път имам запек. Случвало се и да имам ужасни газове и подуване, но откакто пия пробиотик и Дуспаталин съм добре, няма болка и подуване.  Ходя си, но все още не мога да орегулирам вида и честотата на изхождане.

# 1 161
  • Банско

Ниа, имаш ли проблем със стомаха? Оризова вода и зелев сок са традиционни за гастрит и язва.

Имам проблем да, но не се знае какъв. Бях на много лекари и ехографски изследвания, имам изследвания от лаборатории, имам гастро и ендоскопия. Перфектни изследвания, нямам бактерия хелико, нямам нищо на ехографските освен много газове, на скопиите имам гастрит и това е. Проблема започна преди две години след Ковид. Ужасни киселини, бълбукащи черва, редуване на диария - запек. Започнах лечение сама с различни методи и изпих един куп добавки- нищо. Лекарствата не ги коментирам, те само замазват положението. Само оризовата вода ми помага. Сега есенно време пак се случва бълбукане и много малко киселини. Вече е по- добре след оризовата вода. Да кажем, че е гастрит ама аз си мисля за СРДЧ. Вече не знам.  Сега преди зелевия сок пия био ябълков оцет с лъжица мед, пък ще видим и това как ще подейства. Иначе и аз имам списък с храни, които не докосвам вече. Люто, пържено и чесън. Но след оризовата вода ям доста неща, които преди не можех и да си помисля. Иначе нямам представа дали оризовата и сока са за гастрит и язва, просто реших да ги пробвам и тях. Като всички тук, се чудя какво да изпия, че да ме остави тоя стомах и тея черва  😟

# 1 162

Имам проблем да, но не се знае какъв. Бях на много лекари и ехографски изследвания, имам изследвания от лаборатории, имам гастро и ендоскопия. Перфектни изследвания, нямам бактерия хелико, нямам нищо на ехографските освен много газове, на скопиите имам гастрит и това е. Проблема започна преди две години след Ковид. Ужасни киселини, бълбукащи черва, редуване на диария - запек. Започнах лечение сама с различни методи и изпих един куп добавки- нищо. Лекарствата не ги коментирам, те само замазват положението. Само оризовата вода ми помага. Сега есенно време пак се случва бълбукане и много малко киселини. Вече е по- добре след оризовата вода. Да кажем, че е гастрит ама аз си мисля за СРДЧ. Вече не знам.  Сега преди зелевия сок пия био ябълков оцет с лъжица мед, пък ще видим и това как ще подейства. Иначе и аз имам списък с храни, които не докосвам вече. Люто, пържено и чесън. Но след оризовата вода ям доста неща, които преди не можех и да си помисля. Иначе нямам представа дали оризовата и сока са за гастрит и язва, просто реших да ги пробвам и тях. Като всички тук, се чудя какво да изпия, че да ме остави тоя стомах и тея черва  😟
А как я приготвяш оризовата вода? Аз имам спомен, че съм пробвала преди и ми беше многократно гадна.

# 1 163
  • Банско
Цитат
А как я приготвяш оризовата вода? Аз имам спомен, че съм пробвала преди и ми беше многократно гадна.

Малко по-нагоре на 77 страница съм описала как точно я приготвям и как се пие. Двете най-важни неща са да е слузеста и ориза да е преварен , и да се пие на екс (без ориза). Когато се изпие на екс (изстинала разбирасе), и когато е слузеста, минава през червата и до половин, един час изкарва всичко първите пъти. Но не е разстройство, а нормално ходене, просто повече. Пише навсякъде, че пречиства червата. Никъде не пишеше как се пие обаче и аз реших да я пия на екс, понеже не е особенно вкусна. Така разбрах, че искарва всичко. Съпругът ми като почна да я пие, думите му бяха: Нещо много като количество излезна от мен - а той е 75 кг. Значи може да си представите как чисти! И двамата сме слаби и не прекаляваме с нищо, не пушим, не пиеме, ядеме повече веган храна и много малко млечни и месо, не пържим, тренираме, обаче нещо стомасите не са ни добре от Ковид насам. Може и да не е от Ковид, просто тогава започнаха сезонни болки, киселини и т.н. Та сега сме се захванали с нетрадиционни и бабини лекове, пък ще видим докъде ще я докараме.

# 1 164
На мен не ми помогнаха преди време.
Имам добри впечатления от хапчета с лелнено семе.

# 1 165
Nia Mi, може ли да с приготви вечер и да се пие сутрин или трябва да е прясно приготвена?

# 1 166
На мен не ми помогнаха преди време.
Имам добри впечатления от хапчета с лелнено семе.
Благодаря. Това точно ме съм пробвала, а бих опитала.

# 1 167
  • Банско
Nia Mi, може ли да с приготви вечер и да се пие сутрин или трябва да е прясно приготвена?

Може и вечер да си я приготвяте, но я разбъркайте на сутринта, за да изпиете всичко, а не да е утаена. Аз си я приготвях сутрин, понеже правя и фастинг и имам време до хранене. Също така ми харесва да е леко топличка като изстине и е по приятно за червата предполагам, отколкото да се изпие студена течност сутрин рано.

# 1 168
Влизам да напиша някой неща,следя темата
Първо ,при мен ензимите свършиха чудесна работа, пила съм на аквасорс, не е реклама,
Второ ,за зелето,и прясно ми върши чудна работа, оправя ми стомаха
Сок от моркови сутрин на гладно също ми действа чудесно, в комбинация с ябълка ,която е за предпочитане пред ябълков оцет

# 1 169
Здравейте, а дали зеления чай може да се пие при подобни проблеми? Водят, че е полезен, но не знам дали всекидневното му пиене е добър вариант. Свикнала съм да го пия.

Общи условия

Активация на акаунт