Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 207 732
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 305
# 1 306
  • София
Аз също го гледах това, но не пише точно кой под-вид е. Не съм го пробвал. Иначе в книгата пише, че този специално се задържал в тънките черва и убивал вредните бактерии там.

# 1 307
Не ставало това. Аз го взех даже, но ще го пия така колкото да не го хвърля. Ниска потенция било. После сравних и видях, че не ставало наистина, ама да бързам го взех и него.

Пускам наименованията така колкото да ги видите, че не знам какво може и какво не може вероятно ще ме изтрият.
Едното Schiff, Digestive Advantage, Daily Probiotics, 50 Capsules
Другото: BioGaia, Gastrus For Optimal Gut Health, Mandarin, 30 Tablets
Третото: Dr. Mercola, Biothin Probiotic, Lactobacillus Gasseri, 10 Billion CFU
И картофено нишесте.

Искате ли нещо от книгата да ви копирам тук? Но е на английски и време нямам да превеждам. Може в гугъл транслейт да преведете. То дефакто няма нищо ново под слънцето в нея. Препоръчва това сибо мляко, някакъв чай за възстановяване на стомашната лигавица, ферментирали зеленучци (ние цял живто това ядем българите), суплементи. Пари да има човек да харчи за измишльотини, но като сме в безисходица и се подлъгваме.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 16:57 от vici75

# 1 308
Здравейте,и аз съм със синдром на раздразненето черво.По едно време реших,че това може да се дължи на глутенова непоносимост.Пуснах си изследвания,макар да четох,че не са съвсем показателни и се отнасят по-скоро за цьолиакия.Ще се радвам някой ,който има опит да ги коментира.Доколкото виждам няма отклонения.
За цьолиакия са тези. С друго не мога да помогна за съжаление... Пробвала ли си пълно изключване на глутен за поне 2-3 седмици?

# 1 309
Все още не съм пробвала пълно изключване на глутена

# 1 310

И аз съм ги правила, и при мен се отрича болестта, според гастроентеролога мога да си ям, но аз спрях глутена преди 2 месеца и се чувствам много по-добре.

# 1 311
Да,вероятно това е начинът да разбера.

# 1 312
Предполагам следващите доктора са видяли във фейса.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0sChpUL35nBr8K1 … d=100044439164022

Относно бетаин, чист не съм пила, но в комбинация да. В супер ензимите на NOW.
За мен са много добрии, но само когато се налага прием да се приемат.

# 1 313

И аз съм ги правила, и при мен се отрича болестта, според гастроентеролога мога да си ям, но аз спрях глутена преди 2 месеца и се чувствам много по-добре.
Да попитам все пак, понеже е рядко срещано отр. изследване и в същото време подобрение от такава диета. Кои симптоми изчезнаха напълно? При мен основен "симптом" са образуване на газове в голяма степен. Което дори на ехограф се вижда. Нищо друго, освен глутена, не води до такова свръхпроизводство. Какви са тези бактерии, които се хранят само с глутем при мен, не знам Sweat SmileRolling Eyes

# 1 314
И при мен също са газовете и къркоренето.През деня ми няма нищо и вечер като се почне ....Забелязала съм,че с каквото и да се храня,положението е все същото.

# 1 315
И при мен къркорене и газове. Но аз съм спряла и млечни, като ги захраня, ще видя как ще съм.
Глутена като цяло искам да го спра, засега съм планирала да си позволявам веенъж месечно.

# 1 316
Violetka, т.е. спряла си млечни и глутен и вече няма газове?

# 1 317
Violetka, т.е. спряла си млечни и глутен и вече няма газове?

Спрях млечни, глутен, лук, чесън, рядко плодове. Има газове, но мноооого по- малко.

# 1 318
Аз не съм спряла глутена, тъй като има съмнение, че това предизвиква хормонален дисбаланс специално при мен.
Но правя "почивки", през които го спирам напълно, внимавам дори за "следи", за да ми спадне малко корема. После гледам да си набавя заради хормоните, но да е повече за сметка на по-кратък период мъки. Тогава са огромно количество газове, ходене често "до тоалетна", вследствие на газовете - запек (сякаш ми блокират червата). Но никога твърди изпражнения, винаги са кашави и все едно имам "стеаторея". В същото време не отслабвам. Уж не усвоявам мазнини явно, поне бонус да имах от цялата работа... Вит. Д ми беше нисък, въпреки че пих доста качествен, явно не се усвоява нещо, което пак може да е свързано с абсорбцията на мазнини. Сега съм си взела друг вид, понеже ми казаха (лекар имам предвид), че проблема бил, че е бил на марка "А", а не на марка "Б" Sweat Smile Rolling Eyes

# 1 319
Кой е препоръчаният вит Д?

Общи условия

Активация на акаунт