Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 226 274
  • 2 128
  •   1
Отговори
# 1 890
Здравей,
Сигурно е било тогава такова.
В крайна сметка, не беше открито нищо.
Но, ние бяхме в шок, заради други неща.
Важното е че сега е добре.
Поздрави!
Nadejda,
Има разлика между ректоскопия и колоноскопия. Клизмата няма как да стигне до горните части на дебелото черво, но може да се прегледа част от червото след прилагането й. (Като при ректоскопия или аноскопия)
Преди  колоноскопията се изпиват около 3-4 литра течност (вода, в която e разтворено въпросното “прахче”) и така се прочиства ДЧ по целия му ход.

# 1 891
Моята колоноскопия беше и с прахчета и с клизма преди 1, 6 м. Може би зависи и от болницата и от състоянието на човек.

# 1 892
Здравейте, някой имал ли е толкова висок резултат на Имуноглобулин igA - 10331g/L , при горна граница 4. (На мен ми се вижда нереално това)
Имам положителен Анти нуклеарен резултат, също така Т и/или NK клетки (CD57+CD8+) са ми с резултат 38 при долна граница 91.
Прикачам изследванията. Освен всичко това имам и хронична диария от 6 месеца. Ако някой има сходна ситуация или мнение ще съм благодарна да сподели.

# 1 893
Най вероятно автоимунно заболяване.

# 1 894
Имуноглобулина е сгрешен, обадиха ми се от имунологията в Александровска болница..
Ще пускам АНА блот днес.

# 1 895

Здравейте,
Дадох пак проба и ми излезе Е.Коли 2 група.
В четвъртък ще ходя да ми предпише лечение.
Някой сблъсквал се с това?

# 1 896
Здравейте Калпротекина ми е 1000 . Има ли тук човек с такъв резултат и да се е оказало инфекция  или бактерия?

# 1 897
Здравейте, има ли някой,  който пие храносмилателни ензими и има ли полза от тях?

# 1 898
Полза не съм усетила никаква. Пила съм от суплементи до Креон. От суплементите поне езика ми се изчиства и е розов като на бебе. На стомаха ефект никакъв. Но всеки може да пробва. От човек до човек има разлика.

# 1 899
И на мен ензими НЕ ми действат, нито суплементи. Сега за езика - по принцип е блед (побелял) което си чист признак за проблеми в тракта. Но понякога констатирам че е значително по розов и свеж, а в същото време усещам болка и съм в криза.

# 1 900
Аз съм писала, но ще повторя, понеже се пита. На мен ми помогнаха супер ензимите на NOW. Ефект усещах веднага. Понеже моят стомах явно реагираше след определени храни, то или взимах по време на ядене на тези храни, или ако пропусна и после има болка, изпивах ензим с чаша вода и след час вече болка нямаше. Ензимите бях взела преди години след четене в темата за протеолитични ензими. Бях ги взела със съвсем друга цел и те дори не бяха препоръчвани като основни, а като някакъв компромисен вариант от pinko в началото. В последствие установих, че си ми действат супер за стомашните проблеми.
Мастихата ми действаше по същия начин, само че нея си я пиех след ядене. Между другото, вече никъде я няма тази разтворимата на Пауър оф нейчър. Изчезна.

# 1 901
И аз съм пробвала супер ензимите, но поради някаква причина гастрита ме заболяваше от тях. Дадох ги на моя мъж да довърши опаковката колкото да не ги хвърлим. Не знам те пък защо така ми се отразяваха. Мога да пробвам пак някой ден.

# 1 902
Ензимите и на мен не ми помогнаха, въобще.

# 1 903
Аз пия ензими доста често. Редувам марките: Газдеп, Гастрозон, Магназайм, Ензимил. Като от гледна точка на колко ми помагат горе-долу в този ред. Приемам по време или веднага след храна. Някой път ако помощта е наполовина просто пия още едно. Поне при мен до сега помагат. Скоро може да пробвам и нови марки ей така за да обогатя опита си и да видя какво друго има на пазара. В гореизброените от мен по принцип има ензими за всички храни и така и други марки да търся, на практика ще са аналог на тези.

# 1 904
И аз съм пробвала супер ензимите, но поради някаква причина гастрита ме заболяваше от тях.

Съпругът ми е с гастритни проблеми (дори пие "Нексиум" ежедневно) и също сподели, че конкретно от тези ензими му дразни на лигавицата. Той затова и спря да ги приема.
Аз не съм усещала дискомфорт от тях (по принцип, уж нямам гастрит), ама особена полза, по отношение на храносмилането, също не констатирах.
Отскоро ползвам тези ензими (пак са на "NOW") и не знам дали си въобразявам, ама - откакто ги пия - не съм имала почти никакви проблеми със стомашно-чревния тракт. Flushed Много странно, ще видим. Наистина ми е трудно да повярвам - може промяната да се дължи и на нещо друго (приемам 100 неща и се грижа много за организма си, та...).

Общи условия

Активация на акаунт