Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 937
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте
Някой може ли да ми разчете цитономазката?
В събота съм при гинеколога , но се притеснявам

Мисля, че е екстра. Групата е втора и няма място за притеснение.

# 256
Всичко е в норми.

# 257
Не разбирам какво толкова има да и се разчита на цитонамазка ІІ група? То си пише ясно клетки в норма.

# 258
Не разбирам какво толкова има да и се разчита на цитонамазка ІІ група? То си пише ясно клетки в норма.

Да , пише си .. обаче гинеколога ми изпрати резултате по Вайбър , каза , че е добра цитономазката , но имам възпаление . Не ми обясни какво възпаление . За това питам тук , не посмях да разпитвам по вайбъра .
Утре съм на преглед

# 259
Здравейте! Надявам се да не се повтарям, видях контактите от първа страница, но има ли някоя от вас, която е правила колпоскопия в Пловдив и при кой лекар? Видях с списъка Ямаков и Христамян, но в нета ми излизат и д-р Петров като онкогинеколог и д-р Вангелова. За тях някой мнение? Иначе проблемът ми е раничка от много години. В Щатите като бях бременна ми правиха и тест за папилома вирус, беше отрицателен, а за раничката лекарката там каза, че за нея това не е никакъв проблем. Но при последната ми цитонамазка тук, лекарят препоръча допълнителни изследвания, той искаше за хламидии и подобни, за които аз се съмнявам да има нещо. Иначе си е втора група цитонамазката, но ми се ще най-накрая да направя колпоскопия. Благодаря!

# 260
Здравейте, нужен ми е час за 31 -ви август 2022 г. при доц. Карагьозов. Ако някой може да помогне.

# 261
Момичета, идвам да се похваля от тазгодишните резултати.Колпоскоп чист, матка и яйчници в норми, цитонамазка:
от канала 2гр., от порциото 1гр.
Много съм доволна.
Напоследък ходя при др.Джерова.Тя ми каза, че съвремвнните цитонамазки покриват вече 50% проблеми в шиката на матката, но съвсем не са благонадеждни, така че, освен колпоскопия периодично, добре било, на всеки 5г., да се пуска тест за високорисковите ЧПВ, което да ни гарантира някакво спокойствие, че нещата са под контрол в последващите години.
Моят последен тест беше преди 6г.(отрицателен) и се замислям дали да не си пусна пак.
Историята ми:2007г.(бях на 30г., с едно дете) се установ, че съм с Пап 3 а-д, папиломатоза с умерена дисплазия, ЧПВ 16.Образувание на порциото, което махнаха и оттогава не съм имала проблем, ЧПВ на 10-та година беше отрицателен.Не съм пила предписваните в момента лекарства, защото не ги е имало.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 16:20 от ДХ3

# 262
Здравейте, момичета. Чета ви от много време и пожелавам на всички само здраве. След доказана биопсия Cin2/3 и типизиране на HPV 18, направихме Leep процедура. Взех си резултатите и на хистологията пише Cin1. Нещо не ми се връзва, според вас какви са резултатите, тъй като лекарката нищо повече не каза.

# 263
Здравейте преди време писах, след течно базирана цитонамазка 3а група взехме биопсия резултатът е цин1, лекаря ми препоръча да изгори раничката която има с лазер. Онзи ден я изгорихме не беше най приятното изживяване, от тогава пия добавката ахцц препоръча ми 3м да я пия,3 да почивам и още един курс от 3м след това. След 40дни ще направим контролна колпоскопия и нова цитонамазка. Според вас дотук подхода правилен ли е знам че има дами минали по този път ,пак ще попитам за тази добавка има ли ефект като цяло върху организма.  Изследванията за чпв високо рискови типове са отрицателни. Благодаря ви

# 264
Предлагам час за доц. Карагьозов за 10.06.2022

# 265
Предлагам час за доц. Карагьозов за 10.06.2022

може ли за мен?

# 266
Здравейте, може ли мнение за цитонамсзката ми ? Според вас възможно ли е да имам HPV?

# 267
  • София
Къде е правена цитонамазката?

# 268
Къде е правена цитонамазката?
Щерев

# 269
Те да не работят с патолозите на Майчин дом, същия лист съм получавала от Славчев. Както и да е. Колпоскоп правен ли е? Ако не е - трябва да се, ако е и всичко е било наред - контрола на 6м. Коментирайте си с лекаря разбира се, но по принцип втора група е ОК, независимо от буквата (според Карагьозов и Славчев).

Общи условия

Активация на акаунт