Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
За да се докаже наличие на HPV, е необходимо да се направи изследване.

# 271
  • София
Аз питах къде е правена цитонамазката заради патолога Дренски. Беше заминал за чужбина, преди това бе леко изкукуригал.

# 272
На какво се базира мнението за Дренски?

# 273
Здравейте, може ли мнение как ви се струва цитонамазката на сестра ми?
Преди половин година й правиха конизация и има положителен високо рисков HPV.
Има ли повод за притеснение?

# 274
И на моята винаги пише с hpv, но като направя тест за щамовете и все са отрицателни, защото има много неизследвани такива от човека. Ако се тревожи, да си пусне тест. Но мисля, че втора група е добър резултат.

# 275
Благодаря Ви за отговора. Тя се притеснява за тези интраепителни лезии, че са отбелязани и по-нагоре че има клетъчни промени. Не мога и аз много да разбера какво означава това. Дисплазия ли е отново? Дано да не се стига до операция отново. Страшно съм протеснена. Доколкото разбрах само комплексни Вотамини пие сега, понеже АХЦЦ го приемаше 3 месеца и са казали да ги спре за сега. Посъветвах я да отиде при Карагьозов за второ мнение и ако трябва да й изпише нещо.

# 276
Клетъчните промени невинаги значат нещо лошо.И аз имам клетъчни промени от възрастта.Патологът просто ги описва като находка.
Да се следи сестсра Ви на 3м. с колпоскопия и цитонамазка засега.

# 277
Здравейте, момичета, съществува ли протокол за лечението на плоскоклетъчни (сквамозни) папиломи?
Преминах през биопсия, която показа "плоскоклетъчен папилом", след това АГ третира шийката с трихлороцетна киселина, но има нещо което ме притеснява ... Възможно ли е в дълбочина, под папилома да съществува дисплазия, която той прикрива или биопсията е способна да "хване" и нея? 

# 278
Здравейте момичетата! Не съм посещавала темата няколко години, а преди това бях участник тук. Днес е тъжен ден за мен. Отидох при моята ЛЛ, за да взема направление за гинеколог и както се усмихвахме и коментирахме, че не сме се виждали много отдавна, като й казах, че съм за бой, защото не съм правила контрола 2 години при моя доктор, тя ми съобщи, че е починал преди около полови година. Разплаках се. Това е докторът, който ме конизира 2015 г. от Карцином ин ситу в Онкологията. В последствие си правех контролните прегледи при него до преди 2 години. Човек с голямо Ч, не ми е взел нито стотинка за нищо. Винаги мил и много отговорен човек. Беше млад, 40 годишен. Дано намери мир там някъде, голяма загуба. И така, сега отново съм изправена пред проблема да търся доктор, при когото да се следя, човек на когото да имам доверие, за лично отношение и да ме познава, за съжаление едва ли ще намеря втори като този, когото загубих. Като чета за какви суми говорите...и пак чакане и пак съмнения и несигурност.  Връщам се назад да чета и ще следя темата. Толкова бях шокирана от новината днес, че без да мисля приех да ме прегледа някоя д-р Радева, мисля, че някога е работила в Онкото също. Прегледа е в петък, ще видим с какви впечатления ще съм.

# 279
  • София
Аз утре съм на контролен преглед, нямам притеснения.

# 280
Аз утре съм на контролен преглед, нямам притеснения.
Здравей Змия, предполагам е отговор на моя пост. Къде и при кого си на преглед, би ли споделила?

# 281
  • София
Димитров в Адела. От около 10 години той е моят лекар.

# 282
Здравейте, на сестра ми днес й беше прегледа, но за съжаление чака резултат отново от биопсия във Вита.
Стана ми странно, че са й изписали противозачаръчни, ме съм срещала друг с нейния проблем и една конизация да предписват противозачаръчни. Според лекарката й повлиява ли добре това състояние.
На някоя от вас изписвали ли са й прптивпзачатъчни при дисплазия?

# 283
Не, моята лекарка даже ми беше забранила да пия, също и спирала да слагам.

# 284
  • София
На мен, защото ме конизираха по спешност и трябваше да си изместя цикъла, че имах проблеми със зарастването. Пих ги няколко месеца и след това ги спрях, не съм имала проблеми.
И аз съм с добри резултати от последния преглед, скоро ще станат 5 години от екшъна. Следващия път се каня един колпоскоп да направя, че все хубави резултати са и не съм имала проблеми съответно не е имало индикации, но да ми е мирна главата.

Общи условия

Активация на акаунт