Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 581
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Да, това е ЦИН 1-2 (лека и умерена съответно). Лечение последващо имаше ли?

Не! 2 гинеколози не й обърнаха никакво внимание на биопсията! Аз сама отидох при такъв с колпоскоп, но и той нищо не ми каза. Имах 3А група, която се повлия от Силаут. Но благодарение на този форум, знаех, че трябва да мина и колпоскоп. От тогава съм все втора група, обаче аз не забравям за биопсията. Сега пак правих, и дано не съм закъсняла много. Групата пак е втора.

# 481
Да, това е ЦИН 1-2 (лека и умерена съответно). Лечение последващо имаше ли?

Не! 2 гинеколози не й обърнаха никакво внимание на биопсията! Аз сама отидох при такъв с колпоскоп, но и той нищо не ми каза. Имах 3А група, която се повлия от Силаут. Но благодарение на този форум, знаех, че трябва да мина и колпоскоп. От тогава съм все втора група, обаче аз не забравям за биопсията. Сега пак правих, и дано не съм закъсняла много. Групата пак е втора.
Здравей,
Колко време използва Силаут?

# 482
# 483
Поведението на гинеколозите е малко странно в тази ситуация. Докато при ЦИН 1 и млада възраст може да се изчака и проследи, то при ЦИН 2, или евентуално вече възраст над 35, е необходимо да се мисли в посока лечение. Добре е да намерите добър гинеколог, на който да имате доверие, и който не се занимава основно с бременни и раждания, ами по-скоро е насочен в онкопрофилактика. Ако в града, където сте, няма такъв - то е добре да помислите за пътуване до друг - за съжаление понякога се налага. Стискам палци всичко да е наред, но не оставяйте нещата на произвола.

# 484
Поведението на гинеколозите е малко странно в тази ситуация. Докато при ЦИН 1 и млада възраст може да се изчака и проследи, то при ЦИН 2, или евентуално вече възраст над 35, е необходимо да се мисли в посока лечение. Добре е да намерите добър гинеколог, на който да имате доверие, и който не се занимава основно с бременни и раждания, ами по-скоро е насочен в онкопрофилактика. Ако в града, където сте, няма такъв - то е добре да помислите за пътуване до друг - за съжаление понякога се налага. Стискам палци всичко да е наред, но не оставяйте нещата на произвола.

Направо не мога да повярвам! Аз съм от Сливен, и именно отидох в друг град на преглед при онкогинеколог. Сега звъннах за резултата и ми казва доктора “ Папилом!Питам аз за ЦИН, казва ми се - не е определен!?! Трябва да звъннете и да кажете, че искате?!?!?!?Дава ми телефона на лабораторията. Звъня аз, и питам защо нямам? Отговарят ми, че сега ще режат от някакво блокче и др седмица ще ми кажат. Какво става, направо нямам думи!!!

# 485
Нямам идея какво ви се случва. Никога не съм имала съмнение в резултатите, които получавам. Следя се при Карагьозов, той има доверие на патолозите във Вита.
Разсъждавам … Сливен има топла връзка по магистралата с Бургас (час-час и нещо) и Пловдив (има-няма 2 часа), което е приемливо. Виждам на първата страница препоръчани специалисти от тези градове. Предполагам по женските и майчинските групи по градове ще могат да дадат отзиви и за други специалисти с такава насоченост, кой с коя лаборатория или патолог работи. Един ден отпуск ще трябва (или болничен). Действайте.

# 486
Нямам идея какво ви се случва. Никога не съм имала съмнение в резултатите, които получавам. Следя се при Карагьозов, той има доверие на патолозите във Вита.
Разсъждавам … Сливен има топла връзка по магистралата с Бургас (час-час и нещо) и Пловдив (има-няма 2 часа), което е приемливо. Виждам на първата страница препоръчани специалисти от тези градове. Предполагам по женските и майчинските групи по градове ще могат да дадат отзиви и за други специалисти с такава насоченост, кой с коя лаборатория или патолог работи. Един ден отпуск ще трябва (или болничен). Действайте.

Бях в Ст. Загора. Сега какво… според мен, да отида и да си взема стъклата или там както се казва, и просто да ги занеса другаде. Честно, не искам пак да ми вземат материал…

# 487
За град Бургас може да направите преглед при доктор Добрев - гинеколог онколог е, обучавал се е и работил при доктор Горчев в Плевен.
За мен лично разстоянието не е кой знае какъв проблем.

# 488
За град Бургас може да направите преглед при доктор Добрев - гинеколог онколог е, обучавал се е и работил при доктор Горчев в Плевен.

Благодаря, ще го потърся. Не ми е ясно обаче,  дали да си взема материала от лабораторията в Ст. Загора за друго мнение,  и въобще мога ли да го изисквам?

# 489
Можете. Въпросът е, че бъдещият Ви гинеколог може да предпочете да направи допълнително друга биопсия или абразио, например, спрямо това, което види и прецени.

# 490
  • Сф
Здравейте.
На фона на всички вас тук със сериозно изследвания и проблеми, може би ще се види несериозно и не голяма работа. Но на мен душата ми се сви.
Винаги съм била 1ва група на цитото. Изследванията от тази седмица излязоха 2ра с цервицит. Края на август свърших втори курс /първият неуспешен/ за уреаплазма. Отделно имам HPV 18 и 56... Не мога да повярвам до къде се докарах с моят глупост. До сега се преглеждах в Св. София, но почнах да губя доверие в лекарката и спешно търся нов лекар, запознат с полово предавани болести. От първата страница проверих всички- Карагьозов има часове чак за февруари....
Главата ще ми се пръсне от премисляне...

# 491
Miraj отиди при доктор Попова работи в същия кабинет на доктор Карагьозов, аз останах много доволна, спокойна е внимателна и компетентна, обяснява и отговаря на всички въпроси, патолога им е доктор Ангел Главашки на Вита много добър лекар.

# 492
  • Сф
З а Борислава Попова ли имаш предивд? За 5ти октомври има часове, дали няма да е късно? или май вече няма къда да бързам?

# 493
Аз препоръчвам д-р Иван Димитров. Също е онкогинеколог и хирург. Работеше в Щерев а сега е в Адела Фертил. И аз под влияние на мнение във форума бях при д-р Борислава Попова. Разочарована съм много. Не бих я посетила отново.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 08:41 от Felicity King

# 494
З а Борислава Попова ли имаш предивд? За 5ти октомври има часове, дали няма да е късно? или май вече няма къда да бързам?
Тя работи и във Вита вижте в супер док. Пети октомври не е толкова късно.

Общи условия

Активация на акаунт