Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 204
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Днес бях на преглед при д-р Щърбанова. Тя видя някакво възпаление и ми изписа лекарство, а също и изследвания за HPV. Колпоскопия ще ми направи след лечението. Дотогава и изследванията ще са готови. След прегледа ми беше по-спокойно, защото лекарката е супер, но аз така и не получих отговор на многото въпроси, които въобще не зададох, защото на този етап явно трябва да се изчакат резултатите от изследванията и колпоскопията. С две думи, опитвам се да се успокоя, да се ориентирам малко и междувременно изядох цял шоколад, а не си падам особено по сладкото.

# 661
АнаЛена, на първо място се успокой, защото нищо трагично не е станало. Най-вероятно това което не си успяла да разчетеш "Умерено... (не разчитам какво)." е умерена дисплазия.
Това не е рак (не се плаши, че употребявам тази дума), просто клетки, които може да доведат някой ден до рак. Но може и да не доведат никога, даже и без лечение.
Това е лошото, че в България лекарите не обясняват и не успокояват. На мен ми откриха същото в чужбина и две лекарки ме увериха, че не е нищо страшно или необичайно, и че няма да умра, още повече, че е хванато навреме. Колпоскопа потвърди, направиха ми Leep  процедура, което е лека операция и на следващата цитонамазка имах добри резултати.
Даже ми казаха, че може да не ми правят тази процедура, можело да се обърне процеса от само себе си, но аз не съм млада и шанса е по-малък, така че предпочетох процедурата и да съм спокойна. По-добре няколко дена дискомфорт, отколкото преди всяка цитонамазка да се притеснявам.
Един месец след процедурата вече имах разрешение за секс с ММ и всичко си беше нормално и наред. От тогава имам два прегледа с цитонамазки, резултат нормален, нищо притеснително.
Няма лошо, че си си хапнала шоколад, но недей да се тревожиш повече отколкото трябва. Да, гадно е, защото не е съвсем безобидна болест като една настинка, но е малкият дявол.
Дори да излезе положителна колпоскопията, слушай лекаря на когото имаш доверие и всичко ще е наред.

# 662
Opossum, благодаря за успокоителните думи! Ще изчакам резултатите от изследванията и ще видим тогава.

# 663
Ще освободя час за Карагьозов за утре в 15:40. Ако някой го иска да пише до 16ч.

# 664
Аз бих се възползвала.

# 665
  • Bulgaria
21 дни след скалпелна конизация и все още имам розово течение. Мина една менструация, но след нея това течение си продължава. Нужен ли е преглед или да изчакам още 2-3 дни?

# 666
Момичета, търся да се разменя с някой, който има час при Илия Карагьозов следващата седмица, аз имам час утре от 18:20, който е записан от 1 година Sad, но разбира се ми дойде…и няма да може да ме прегледа.
След LETZ и проследяване на HPV, изменения и каквото още се сещате, за това ми е много важно да ида този месец на контролни цито и тн.

Ще съм благодарна ако някой се отзове😍

# 667

Това излезе днес. Очаквам резултат от течна цито, а в събота ще отида и на колпоскопия.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 14:44 от AnaLena

# 668
Присъединявам се в редиците на пишещите тук. С пожелание да сме живи и здрави и да имаме хубави резултати.
Очаквам резултатите от биопсия и абразио тази седмица правени в Торакс - Пловдив и Др. Краевска.
Наложи се, заради лошата цитонамазка от III Б гр. : (((
Стоя и се надявам на чудо, междувременно не мога да спя, по цяла нощ се премятам в леглото........

# 669
21 дни след скалпелна конизация и все още имам розово течение. Мина една менструация, но след нея това течение си продължава. Нужен ли е преглед или да изчакам още 2-3 дни?
Иди на преглед възможно най-скоро. Здравето е най-важно. По-добре да си предпазлива и да направиш един излишен преглед, отколкото да се притесняваш.

# 670
  • Bulgaria

Това е резултатът от хистология след скалпелна конизация. Как ви се струва?

# 671
ЦИН 1 и чисти резекционни линии - сипете си едно вино и се почерпете!
Редовна профилактика от тук насетне и си живейте живота.

# 672
  • Bulgaria
ЦИН 1 и чисти резекционни линии - сипете си едно вино и се почерпете!
Редовна профилактика от тук насетне и си живейте живота.

Благодаря! Профилактика и Здраве на всички тук!

# 673
  • София
Здравейте, пиша и тук за да предложа час за размяна, който е на 23.11.2022(сряда) от 18:20 във Вита 2 при Карагьозов. Ако някой има час за декември или януари и търси по-скорошен, нека ми пише.

# 674
Здравейте, пиша и тук за да предложа час за размяна, който е на 23.11.2022(сряда) от 18:20 във Вита 2 при Карагьозов. Ако някой има час за декември или януари и търси по-скорошен, нека ми пише.

Мога да ви предложа часа си за 14ти Декември 16:00, ако отстъпите своя час на 23.11 на едно момиче, което писа по-нагоре вчера - @roni4ka.

Общи условия

Активация на акаунт