Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 377
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Нищо страшно няма от биопсията,имате ЧПВ и това е причината за групата на цитонамазката.Мисля, че в бъдеще
няма да има
проблем, но ще се следите редовно.

# 646
Нищо страшно няма от биопсията,имате ЧПВ и това е причината за групата на цитонамазката.Мисля, че в бъдеще
няма да има
проблем, но ще се следите редовно.
Мнооого благодаря за успокоението 🙏🏼
А това ЧПВ откъде се появи 🙈от 10г се борим с мм за детенце(имам 13 стимулации),всяка седмица съм по болниците(буквално живея там) и тъкмо да започна подготовка за трансфер си поисках цитонамазка и изкочи тази група(предните месеци имах 3 биопсии-свързани с инвитрото,както и вливания на разни лекарства,т.е.ежеседмично бъркане в канала) и онкогинеколожка предположи,че е възпаление от всички манипулации,но то изкочи чпв и съм силно изумена от този резултат.
А за това чпв дали не трябва да провеждам лечение 🥴 или само контролни и редовни цитонамазки?

# 647
Пият се имуностимулатори, има и някакви локални гелове(не съм ползвала и не съм много наясно), но при Вас е изрязано локалното огнище и има голяма вероятност повече
да няма проблем.При все това трябва редовно да се следите и на всеки 3м да пускате цитонамазка поне година напред, после 4г да е през 6м и като минат 5г веднъж годишно.Това ме съветваха онкогинеколозите мен. Така или иначе сега 6м няма да правите опити, но щом имате стимулации е особено важно да пускате често цитонамазки, защото лигавицата на шийката реаггира пряко на хормоните и млже да има проблем и от тях.Не знам защо репродуктивните лекари не го правят?!?!
Желая Ви скорошно възстановяване и сладко бебе на финала, а защо не и две Simple Smile!

# 648
  • София
Момичета, на някоя от вас с дисплазия и положителни високорискори ЧПВ да е изписвано това украинско или руско лекарство, понеже на сестра ми днес й е изписано, кято докторката е казала  да не поръчва от сайтовете или от аптеки в България...
А как  да си го набави човек по друг начин?
Ще ми е полезна информация, ако някоя от вас го приема да каже как си го набавя.

Има няколко клинични проучвания за ползите от третиране с интерферон при наличие на ЧПВ. Малко лекари следят новостите и се интересуват от подобни неща за жалост, така че поздравления за лекарката. В чужбина се прилагат локално с много добри резултати, но тук трудно се намират.
За съжаление за снабдяване от Русия/Украйна не мога да помйогна, но в България има алтернативи, просто не са под формата на глобули, а трябва да се намазва от лекаря и това усложнява процеса.

# 649
ДХЗ безкрайни благодарности за споделения опит, отделеното време и пожеланието-чул Ви Господ 🙏🏼🤞
Ще коментирам с репродуктивния ми д-р дали не трябва да попия имуностимулатори ,но при последния ни разговор преди няколко дни той искаше скоро да прави трансфер 🙄 и аз мисля,че поне 3м ще ми трябват да се възстанови матката и шийката.
И аз съм възмутена защо не ни карат да правим цитонамазки по-често,да не говорим,че изобщо не ни и следят от кога не сме правили 🙈а наливаме страшно мн средства всеки месец в клиниките и трябва да следим всичко сами.
Пожелавам ти всеки път вече цитонамазката да ти е прекрасна 🙏🏼

# 650
  • софия
Миналата година март месец писах в темата с резултати :
Резултат от цитонамазка:
РАР за PVCU - II група
PAP за СС -III A група
........
magi mei,
Аз съм пациентка на д-р Щърбанова и съм много доволна. Тя ми прави биопсия и конизация преди 1 година и половина. Оттогава се следя при нея.
Благодаря ти !

# 651
Момичета, на някоя от вас с дисплазия и положителни високорискори ЧПВ да е изписвано това украинско или руско лекарство, понеже на сестра ми днес й е изписано, кято докторката е казала  да не поръчва от сайтовете или от аптеки в България...
А как  да си го набави човек по друг начин?
Ще ми е полезна информация, ако някоя от вас го приема да каже как си го набавя.

Може ли малко повече информация кой е лекарят, който изписва подобни лекарства? Това е медикамент със сериозен състав. Малко инфо от Гугъл, може да си преведете с транслейт: Interferon α-2b
Interferon (INF) α-2b is an immunomodulator and cellular proliferation suppressor which is approved for management of hairy cell leukemia, follicular cell lymphoma, AIDS-related Kaposi sarcoma, malignant melanoma and chronic hepatitis B & C.
Изписан е от д-р Щърбанова във Вита.

# 652
Здравейте,понеже трябва да ходя на контролен преглед този месец след Лип ,а Карагьозов няма часове разбира се ,та се чудя на къде да се насоча

# 653
  • София
Здравейте момичета, туко що си получих резултата от биопсията, направена след резултат от цито 3А и отрицателен тест за високорискови ЧПВ:

# 654
  • Bulgaria
Миналата година март месец писах в темата с резултати :
Резултат от цитонамазка:
РАР за PVCU - II група
PAP за СС -III A група
Резултат от Бетезда-нискостепенни плоскоклетъчни интраепителни лезии
Резултат от биопсия-сквамозен папилом,ленти сквамозен епител,огнищно с дисплазия първа степен и група коилоцити,хроничен цервицит.
Малко след това доц.Златков прецени ,че трябва да направи обгаряне.Три месеца по-късно бях I група,но след още 8 месеца отново съм с абсолютно същите резултати при профилактичният преглед с колоскоп .Доктора видя нещо и поиска отново биопсия .Решението му е да изчакаме още 3-4месеца за да се види как ще се развие,за да не ме гори излишно.Да де ,ама все пак ми се иска да знам какво става и какво следва.Мислех си за още едно мнение ,но при Карагьозов имя свободен час за 2024г 😁.Предложиха ми др.Щърбанова ,но не намирам да сте писали за нея ,поне не скоро.Някоква идея какво да направя ?Да отида ли или да чакам да минат месеците както изисква доктора?Все си мислех ,че не трябва да се чака.
Щърбанова е супер. Идете за Ваше успокоение.

# 655
Здравейте, момичета, можете ли да ми препоръчате доктор във Варна  за цитонамазка и разчитането и?

# 656
Здравейте! Всяка година си правя цито при д-р Елена Тошева. Досега резултатите са били или втора, или първа група и не се е налагало (или поне д-р Тшева не е искала) да се прави нещо допълнително. Последните ми резултати обаче са трета група и ще ходя за допълнителни изследвания. Информацията на бланката за цитото е много неясно написана, та дори не успявам да разбера IIIa или IIId пише. "Клетки и групи от плосък епител с морфологични белези на HPV вирус. Умерено... (не разчитам какво)." И това е всичко. Толкова се ошашках, когато си научих резултата, че въобще не разпитах повече за какво става въпрос. И сега се опитвам да си съставя стратегия, без да съм наясно с параметрите на задачата. Доколкото разбирам, следващите изследвания ще покажат по-подробно каква е ситуацията. Преди да пиша тук, прочетох темите и съм наясно, че второ мнение е задължително да се потърси. Освен допълнителния преглед, който ще направи д-р Тошева, смятам да направя преглед и на друго място - записала съм си час за утре при д-р Щърбанова. Ако трябва и трето мнение ще потърся и ще видим какво ще правя. Пропуснах да напиша, че съм на 47 години.
Пиша по-скоро, за да споделя, отколкото да попитам нещо, защото съм малко объркана.

# 657
  • София
AnaLena,
На първо място се успокойте и си изчакайте прегледа. Пациент съм на д-р Щърбанова и смятам, че е много добър специалист.
Правена ли ви е досега колпоскопия?

# 658
AnaLena,
На първо място се успокойте и си изчакайте прегледа. Пациент съм на д-р Щърбанова и смятам, че е много добър специалист.

Много благодаря за отговора! Не, не ми е правена колпоскопия досега.

# 659
  • София
AnaLena,

Много благодаря за отговора! Не, не ми е правена колпоскопия досега.

Задължително искайте да Ви направят колпоскопия. Там ще си проличи, дали има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт