Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 402
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
Миналата година март месец писах в темата с резултати :
Резултат от цитонамазка:
РАР за PVCU - II група
PAP за СС -III A група
Резултат от Бетезда-нискостепенни плоскоклетъчни интраепителни лезии
Резултат от биопсия-сквамозен папилом,ленти сквамозен епител,огнищно с дисплазия първа степен и група коилоцити,хроничен цервицит.
Малко след това доц.Златков прецени ,че трябва да направи обгаряне.Три месеца по-късно бях I група,но след още 8 месеца отново съм с абсолютно същите резултати при профилактичният преглед с колоскоп .Доктора видя нещо и поиска отново биопсия .Решението му е да изчакаме още 3-4месеца за да се види как ще се развие,за да не ме гори излишно.Да де ,ама все пак ми се иска да знам какво става и какво следва.Мислех си за още едно мнение ,но при Карагьозов имя свободен час за 2024г 😁.Предложиха ми др.Щърбанова ,но не намирам да сте писали за нея ,поне не скоро.Някоква идея какво да направя ?Да отида ли или да чакам да минат месеците както изисква доктора?Все си мислех ,че не трябва да се чака.

# 631
Според вас има ли нужда да се пускат допълнителни изследвания при този резултат? Бяха се появили и 2 кондиломи, които бяха причината за посещението ми. Колпоскопията е чиста.

# 632
  • София
Здравейте,
Преди 3 години бях 3А, тогава изследвах всичко, консултирах се с д-р Карагьозов и още 2ма АГ и всичко изглеждаше наред. Миналата година бях 2ра група. сега на цитонамазката отново съм 3А група. Доктора ми взе материал 1-2 дни преди овулация като каза, че не е задължително да се направи цитонамазка в първите чисти дни..... В резултата пише следното:
PV: Суперфициални, интермедиерни, ендоцервикални/ектопия/, метапластични и дискариотични клетки, лактобацили, цитолиза, обилно слуз, периферна кръв, левкоцити. PAP IIIA
CC: Ендоцервикални, суперфициални, интермедиерни, метапластични и групи дискариотични клетки, цитолиза, обилно слуз и кръв, левкоцити. PAP IIIA
АГ нищо конкретно не каза, предписа ми 2 месеца след менструация да слагам вагинални таблетки Флуомизин и да направя 2 курса по 14 дни с Астарте (в листовката пише по 2 хапчета на ден за 7 дни, на мен ми е предписано по едно хапче за 14 дни, това правилно ли е?)
Тъй като АГ не предложи колпоскопия, ще потърся 2ро мнение и задължителен преглед с колпоскоп.
Моля ви за коментар на резултатите от цитонамазката, много ми е притеснено, на 35 съм и все още нямам дечица Sad
Здравейте момичета. Предварително се извинявам, че се самоцитирам, но на база резултата от цитото потърсих 2ро мнение. На колпоскоп винаги съм имала малък изменен участък, който лекарите твърдя, че не е проблемен, но сега за една година АГ каза, че много се е увеличил. Направи ми биопсия и пуснахме тест за високорискови ЧПВ, които излезна отрицателен. Биопсията ми вече 14 дни не е готова, а казаха, че изследването отнема около 10 дни. Доста ми е притеснено.... Някоя от вас носила ли е материал за биопсия в Шейново и след колко време са ставали готови резултатите?

# 633
Бавят се, спокойно.

Според вас има ли нужда да се пускат допълнителни изследвания при този резултат? Бяха се появили и 2 кондиломи, които бяха причината за посещението ми. Колпоскопията е чиста.

Цитото е ок, кондиломите къде са се   появили?

# 634
Бавят се, спокойно.

Цитото е ок, кондиломите къде са се   появили?

И на мен ми беше доста странно, защото преди 1 месец бях на АГ за едната брадавица, той ми каза, че не е кондилома, поисках цито и излезе пак първа група. После се появи още една, отидох при друг АГ за по-обстоен преглед и той ми обясни, че каквито и брадавици да ти излязат там, са кондиломи. Едната, за която бях на първия преглед, беше доста малка, от островърхите и се намираше над клитора, където започват малките срамни устни. Другата беше пък плоска, повече приличаше на малка подкожна пъпка и беше отвън на големите. Аз винаги съм си мислила, че за да започнат да ти излизат кондиломи, трябва резултатът от цитонамазката да е някаква по-сериозна група. Между двата АГ прегледа бях и на дерматолог, който също каза, че са кондиломи.

# 635
Не, групата може да не е завишена.А не ги ли лекувате кондиломите?

# 636
Вторият АГ ги тушира още в кабинета с 50% трихлороцетна киселина, но медикаментозно не.

# 637
Момичета, на някоя от вас с дисплазия и положителни високорискори ЧПВ да е изписвано това украинско или руско лекарство, понеже на сестра ми днес й е изписано, кято докторката е казала  да не поръчва от сайтовете или от аптеки в България...
А как  да си го набави човек по друг начин?
Ще ми е полезна информация, ако някоя от вас го приема да каже как си го набавя.

# 638
Вторият АГ ги тушира още в кабинета с 50% трихлороцетна киселина, но медикаментозно не.
Трябва да се махат пак значи.

# 639
Какво имате предвид, че след киселината ще излязат отново ли?

# 640
Те ще излизат, докато организмът не победи вируса, но щом излизат, значи има активна инфекция и трябва да се премахват, за да не стане всичко там в кондиломи.

# 641
Момичета, на някоя от вас с дисплазия и положителни високорискори ЧПВ да е изписвано това украинско или руско лекарство, понеже на сестра ми днес й е изписано, кято докторката е казала  да не поръчва от сайтовете или от аптеки в България...
А как  да си го набави човек по друг начин?
Ще ми е полезна информация, ако някоя от вас го приема да каже как си го набавя.

Може ли малко повече информация кой е лекарят, който изписва подобни лекарства? Това е медикамент със сериозен състав. Малко инфо от Гугъл, може да си преведете с транслейт: Interferon α-2b
Interferon (INF) α-2b is an immunomodulator and cellular proliferation suppressor which is approved for management of hairy cell leukemia, follicular cell lymphoma, AIDS-related Kaposi sarcoma, malignant melanoma and chronic hepatitis B & C.

# 642
  • София
Миналата година март месец писах в темата с резултати :
Резултат от цитонамазка:
РАР за PVCU - II група
PAP за СС -III A група
........
magi mei,
Аз съм пациентка на д-р Щърбанова и съм много доволна. Тя ми прави биопсия и конизация преди 1 година и половина. Оттогава се следя при нея.

# 643
  • Варна
От онкогинеколог разбрах за ново лекарство, специално за HPV, съответно и кондиломи. Hupavir се казва. Лекарят ми спомена, че негов колега онкодерматолог бил много впечатлен от лекарството. Не съм го пробвала и нямам лични впечатления.

# 644
Момичета,
Сърдечно ви моля за малко помощ при разчитане на тези диагнози след биопсия(3А група в цервикален канал наложи биопсия) 🙏🏼

Общи условия

Активация на акаунт