Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 583
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
И аз прочетох новината за Славчев днес и много се натъжих. Специалистите от такъв ранг намаляват и само се надявам, че жените с времето ще стават по-отговорни към себе си и профилактиката си. Всяко нещо хванато навреме е лечимо и може да остави детеродни функции на жената. С ужас установявам, че маса дами, особено по провинцията, почти с гордост заявяват, че “на гинеколог не са ходили откакто са родили”, което са понякога 10+ години. А иначе на вид нормални, интелигентни жени.
Ходете на профилактика!

Аз в края на седмицата съм и от сега така съм се спекла, че място не си намирам 🙁 а докато излезе после цито… не ми се мисли.

# 616
Конизацията ми беше на 29.09 и днес се чух с докторката. Каза, че е изрязано до здраво и всичко е наред. Много съм облекчена! Благодаря за съветите в темата🌹

# 617
Здравейте! Миналият месец на 15-ти на майка ми ѝ взеха проба за HPV онко изследване. Докторът каза, че като излезе резултатът, ще ѝ пише по email. Каза също, че ще излезне до 3-4 седмици. Е още не е... Ако някой е правил такова, след колко време излезнаха Вашите резултатите?
Самото изследване става готово за 30 мин. Въпроса е , че понякога няма достатъчно проби които да се завъртят в лабораторията (пускат средите със определен брой проби иначе
не им излиза сметката в цените), както и че патолога е много зает, или специалиста по генетика. Така че зависи не от вида на изследването а в коя лаборатория и кой град е правено, плюс натовареността на персонала който да прегледа и верифицира резултата.

# 618
Благодаря за отговора!

# 619
Здравейте.
През юли претърпях лапароскопска операция поради извънматочна бременност. Миналият месец бях на профилактичен преглед и лекарят видя раничка на шийката. Взе ми биопсия и пуснахме тест за HPV.
Прикачам резултата от нея. HPV беше отрицателен за 12 щама(такъв пакет пуснах в Геника). Когато отидох при него препоръча да я изгорим, но се притесних, тъй като все още не съм раждала. Посетих втори лекар, който каза, че няма нужда от такава прицедура. Според него измененията са в следствие от хормоналните промени от бремеността. Изписа ми имуностимуланти и каза да ида на преглед пак след 6 месеца. Пия изписаните ми лекарства, но някоя с опит би ли ми дала съвет, дали всичко е наред или трябва да извърша процедурата.

# 620
  • София - Варна
Здравейте. За днес имам час - 17.40 ч. при доц. Карагьозов във Вита, който няма да мога да ползвам. Ако някой го иска до 12ч. да ми пише на лични да го използва. След това ще го откажа.

# 621
Здравейте. За днес имам час - 17.40 ч. при доц. Карагьозов във Вита, който няма да мога да ползвам. Ако някой го иска до 12ч. да ми пише на лични да го използва. След това ще го откажа.

Момент да попитам приятелка, която търсеше.
Едит: Не може да го ползва тя, благодаря.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 10:53 от black_meri

# 622
Здравейте, на 16.09 ми беше конизацията, заради цин 2, докторката каза че зараства перфектно, но, каза да се пазим поне още три месеца. При вас колко време мина преди да подновите опити за бебе

# 623
# 624
  • София
Здравейте! При цитонамазка IIIA група и липса на колпоскопски атипизъм, мога ли да поискам биопсия. Знам, че по принцип се взима от съмнителен участък, но в този случай? Имам и ектопия, премахвана с лазер от доц. Карагьозов,  която в последствие пак се появи и оттогава само се следи.

# 625
На мен след същата група, поискаха да ми направят колпоскопия и на момента, ако се види нещо да вземе биопсия и така се случи. След резултат, поне в моя случай се наложи конизация, дано при вас всичко е наред.

# 626
Здравейте! При цитонамазка IIIA група и липса на колпоскопски атипизъм, мога ли да поискам биопсия. Знам, че по принцип се взима от съмнителен участък, но в този случай? Имам и ектопия, премахвана с лазер от доц. Карагьозов,  която в последствие пак се появи и оттогава само се следи.
В този случай се пуска микробиология, прави се някакво лечение и се проследява след 3м. какво е положението.Освен ако лекарят не е сигурен в друго.

# 627
  • София
Микробиологията е чиста; наблюдава се паваж левкоцити ( които винаги ми излизат откакто се помня). Все пак ми назначи полижинакс и след това ще правим течнобазирана цитонамазка, и ново изследване за HPV (имах отрицателно за високорискови фактори преди 5 години).

P.S. При това положение може ли да се направи хистероскопия, т.к. преди да излезе резултатът от цитонамазката планувах такава, поради дългогодишно продължително зацапване след цикъл. (Полипи не се виждат на ехографа)

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 21:08 от tedie

# 628
Да, това е правилно на този етап.А и от двете места ли излиза 3гр.?

# 629
  • София
ДХ3, да и от двете места е IIIA. Единственото допълнение е наличие на койлоцити.

Общи условия

Активация на акаунт