Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 578
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Аз бях на лечение с папилокеър. От аг знам, че не се слага по време на цикъл.

Благодаря за отговора ! Т.е. спира се до където си стигнал ,така ли?

# 601
Здравейте,
Преди 3 години бях 3А, тогава изследвах всичко, консултирах се с д-р Карагьозов и още 2ма АГ и всичко изглеждаше наред. Миналата година бях 2ра група. сега на цитонамазката отново съм 3А група. Доктора ми взе материал 1-2 дни преди овулация като каза, че не е задължително да се направи цитонамазка в първите чисти дни..... В резултата пише следното:
PV: Суперфициални, интермедиерни, ендоцервикални/ектопия/, метапластични и дискариотични клетки, лактобацили, цитолиза, обилно слуз, периферна кръв, левкоцити. PAP IIIA
CC: Ендоцервикални, суперфициални, интермедиерни, метапластични и групи дискариотични клетки, цитолиза, обилно слуз и кръв, левкоцити. PAP IIIA
АГ нищо конкретно не каза, предписа ми 2 месеца след менструация да слагам вагинални таблетки Флуомизин и да направя 2 курса по 14 дни с Астарте (в листовката пише по 2 хапчета на ден за 7 дни, на мен ми е предписано по едно хапче за 14 дни, това правилно ли е?)
Тъй като АГ не предложи колпоскопия, ще потърся 2ро мнение и задължителен преглед с колпоскоп.
Моля ви за коментар на резултатите от цитонамазката, много ми е притеснено, на 35 съм и все още нямам дечица Sad
По описанието на цитонамазката нищо притеснително не виждам честно казано, това спокойно някой друг патолог сигурно би го сложил и IIB. Както и да е. Трябва задължително колпоскоп и една микробиология за цвят. Ако на колпоскоп няма нищо, и микрото е чисто, направете си курса и след 3 месеца нова. Ако излезе нещо от колпоскопа или микрото - лечение, и тогава контрола.

# 602
  • Варна

Успокоих се, че не съм откачила Simple Smile Това, което разбрах от четенето по темата за Papilocare е, че трябва продължително лечение - поне 3 месеца.
Спрете го и след цикъл го продължете, поне аз така бих направила.
Аз го бях слагала миналата година по лекарско предписание, но само месец или два (пак по лекарско предписание), но ефект нямаше. Тази година на своя глава отново го почнах с идеята за по-продължителен курс. Споделих с гинеколог (друг) каква съм я свършила и той ми каза, че добре съм направила.
Около цитонамазката пропуснах едно-две поставяния, но не мисля, че е фатално.

# 603
  • София
Аз бях на лечение с папилокеър. От аг знам, че не се слага по време на цикъл.

Благодаря за отговора ! Т.е. спира се до където си стигнал ,така ли?
Точно така. На чист ден се започва отново.

# 604
Благодаря Ви много момичета за отговорите !

# 605
Благодаря на всички за отговорите за др Крумов. А някой лекувал ли е дисплазия при др Иван Димитров от Адела? Моля за мнения и за него от хора, които са ходили при него за този проблем.
Часовете за др Илия Карагьозов в супер док за Дисплазия центъра ли са? Тоест той преглежда само в дкц база 2 нали?

# 606
Д-р Иван Димитров от Адела (преди години беше в Щерев близо 10 години) е много добър. Освен онкогинеколог като насоченост той е и коремен хирург (в смисъл не гинеколог който прави гинекологични операции а истински коремен хирург). Има много силно чувство за хумор , и на някои им идва в повече. Но е много готин, сериозен в работата си.

# 607
Благодаря. Flowers Cherry Blossom А ти лекувала ли си нещо при него, от личен опит ли е мнението?
Д-р Иван Димитров от Адела (преди години беше в Щерев близо 10 години) е много добър. Освен онкогинеколог като насоченост той е и коремен хирург (в смисъл не гинеколог който прави гинекологични операции а истински коремен хирург). Има много силно чувство за хумор , и на някои им идва в повече. Но е много готин, сериозен в работата си.

# 608
Да, от личен опит е. Познавам го като лекар, но от Щерев. Във Адела още не съм ходила. Във Щерев беше ръководител на един от двата им операционни екипа.

# 609
Нормално ли е трети ден след биопсия на шийката да имам силно ПМС? Нямам кървене

# 610
Под ПМС имате предвид болка? Или някакъв друг дискомфорт? По принцип не е често срещано, но не е и невъзможно. Чуйте се с лекаря за Ваше спокойствие. Аз лично след биопсия нямах никакви неразположения, но зависи колко пъти е щипано, къде…

# 611
Болка, да ниско долу и подуване. Взимали са и от влагалището,  може би затова. Мерси, ще звънна
Под ПМС имате предвид болка? Или някакъв друг дискомфорт? По принцип не е често срещано, но не е и невъзможно. Чуйте се с лекаря за Ваше спокойствие. Аз лично след биопсия нямах никакви неразположения, но зависи колко пъти е щипано, къде…

# 612
  • София
Видях току що, че д-р Славчев е починал, страхотен специалист, помогнал на много жени.
За съжаление с още един намаляват добрите лекари в областта... Дано почива в мир.

# 613
  • София
Видях току що, че д-р Славчев е починал, страхотен специалист, помогнал на много жени.
За съжаление с още един намаляват добрите лекари в областта... Дано почива в мир.

Ужас! Лека му пръст!

# 614
Здравейте! Миналият месец на 15-ти на майка ми ѝ взеха проба за HPV онко изследване. Докторът каза, че като излезе резултатът, ще ѝ пише по email. Каза също, че ще излезне до 3-4 седмици. Е още не е... Ако някой е правил такова, след колко време излезнаха Вашите резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт