Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 494
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Вита не е единствената частна болница в София, която се занимава със това. Опитайте в Щерев (др.Надя Магунска, жената има много международни отличия от лекарски мероприятия ама не се хвали) и Надежда. Също имат добра апаратура и лекари насочени към онкогинекологията. Вече незнам каква е тая прехвалена слава на Вита, като никога не се били в топ болниците на София. И не на последно място можете да се консултирате и в онкодиспансера в кв. Дървеница, там също работят добри АГ. Стискам ви палци. Flowers Four Leaf Clover

# 586
Вита не е единствената частна болница в София, която се занимава със това. Опитайте в Щерев (др.Надя Магунска, жената има много международни отличия от лекарски мероприятия ама не се хвали) и Надежда. Също имат добра апаратура и лекари насочени към онкогинекологията. Вече незнам каква е тая прехвалена слава на Вита, като никога не се били в топ болниците на София. И не на последно място можете да се консултирате и в онкодиспансера в кв. Дървеница, там също работят добри АГ. Стискам ви палци. Flowers Four Leaf Clover

Благодаря ви! . А във Вита попаднах съвсем случайно, защото профилактичните ни прегледи са там. Иначе аз бях доволна моята лекарка в Св. Панталеймонт, където всъщност ми излезна HPV 35.

# 587
Да питам и аз нещо Wink Конизацията ми беше на 29.09, не съм кървила след нея, но от вчера имам бледо розово кървене... Нормално ли е? За нормален  цикъл ми е рано.

# 588
Нормално е.

# 589
  • София
Estrella, вероятно си много млада. СИН 1 при млади жени търпи регрес дори без лечение. Опитай да пребориш страха и паниката, нищо фатално не се е случило.  Послушай лекарката си и пий по изписаната схема АНСС и се наблюдавай. Обгарянето и Лийп не е едно и също нещо...много е рано да мислиш и за двете. Стискам палци и успех в лечението!

# 590
Извинявам се за въпроса, но аз не разбрах какво точно искат да ви горят ?

Не мога да коментирам всичко, но поне мога да споделя малко по темата за LEETZ. Правена ми е такава процедура преди 6 години, представлява изрязване на засегнатия участък с помощта на специална апаратура до “здраво” както се казва. Не е много приятно, но се търпи. При мен лично беше изрязана част от шийката на матката, в следствие на което е малко по-скъсена. Това ми беше обяснено още преди процедурата, като доктора се постара внимателно да изреже необходимия минимум за да няма големи последствия при евентуална бременност. От тогава съм нямала никакви проблеми.

В момента съм бременна в 7ми месец, имам проблем със скъсена шийка в следствие на контракции и бъбречна криза поради което съм на предимно леглови режим и разни лекарства (магнезии, прогестерон и подобни). Но все пак стартирах с шийка 33мм, което не е зле за след подобна процедура 😎

И аз не разбирам от къде се появи тази слава на болница Вита.. аз лично си напатих доста от една тяхна АГ “специалистка” благодарение на която останах с една тръба и един яйчник още на 25 😕  

Препоръчвам с две ръце доц. Петър Марков, който се занимава с подобен тип проблеми. Той ми прави LEETZ процедурата и съм страшно доволна от него като професионалист и човек! От 7 години се следя при него, за съжаление не проследява бременности.. Преглежда в частен кабинет в МЦ Тринити и в болница Токуда. Но бих посъветвала да не си запазвате час в Токуда първо защото там много се чака.. второ защото е по-скъпо тъй като той е ръководител на АГ отделението.

Здравейте, не мога да си обясня как точно стигнах до тук, но ето я и моята история.
Преди по-малко от година започнах да водя полов живот. На цитонамазка януари 2022 излиза 2-ра група, но бях с бактерия, която излекувахме успешно и на колпоскопията всичко беше наред.
Аз преживявам ангина и сериозен спад в имунитета за периода май-юли.
При профилактичен преглед август 2022 излиза това:

Направихме колпоскопия - наличие на мозайка на 12ч, свързана с ектопията, която се биопсира. Биопсията излезна CIN I. Имам и HPV 35 (който доколкото четох се води от групата на 16и18). Лекарката каза трябва да го обгорим с ток, но аз не разбрах това същото ли е като тази процедура LEETZ, за която четох тук?
Попитах я дали това "обгаряне" би повлияло на това, че не съм раждала и тя каза: "Не, защото цялостта на шийката не се нарушава".
Друга лекарка (преди да стане ясно че HPV е 35) ми изписа ACHH, но каза, ако имаш HPV, ще те горим.

Сега разбира се, аз съм в див ужас как няма да имам деца и животът свърши...
Моля ви за мнение по следните въпроси:
1. Може ли да се пият само ACHH и да се проследявам само за сега, без да се прави обгаряне?
2. Тази процедура LEETZ само във ВИТА 2 ли се прави? Моята лекарка е от ВИТА 1 и мога ли да се доверя на нея да я направи качествено?
3. Да направя ли още една консултация с онкогинеколог?
4. Какво мислите за моя случай?

Много благодаря на отзовалите се! Желая здраве на всички Simple Smile

# 591
Butterfly_Lilly Благодаря за информацията и коментара.
След като изпратих снимка на лекарката с резултатите от биопсията тя каза: "Да, има изменения, които тр да обгорим. Извършва се в лабораторни условия в първите чисти дни след менструация. Нищо притеснително на този етап, но изисква третиране и проследяване" Аз попитах как се прави това обгаряне и тя каза с ток. И това е, което имам като инфо.
Втората лекарка като видя резултатите и изписа АНСС и пуснахме типизиране на HPV-то. Тя каза ако имаш HPV, ще те горим, ако нямаш пий АНСС за 3 мес и отново преглед.
Иначе аз нямам никакви симпатии към Вита, просто там се разви действието след обик фирмена профилактика.

# 592
  • София
Здравейте,
Преди 3 години бях 3А, тогава изследвах всичко, консултирах се с д-р Карагьозов и още 2ма АГ и всичко изглеждаше наред. Миналата година бях 2ра група. сега на цитонамазката отново съм 3А група. Доктора ми взе материал 1-2 дни преди овулация като каза, че не е задължително да се направи цитонамазка в първите чисти дни..... В резултата пише следното:
PV: Суперфициални, интермедиерни, ендоцервикални/ектопия/, метапластични и дискариотични клетки, лактобацили, цитолиза, обилно слуз, периферна кръв, левкоцити. PAP IIIA
CC: Ендоцервикални, суперфициални, интермедиерни, метапластични и групи дискариотични клетки, цитолиза, обилно слуз и кръв, левкоцити. PAP IIIA
АГ нищо конкретно не каза, предписа ми 2 месеца след менструация да слагам вагинални таблетки Флуомизин и да направя 2 курса по 14 дни с Астарте (в листовката пише по 2 хапчета на ден за 7 дни, на мен ми е предписано по едно хапче за 14 дни, това правилно ли е?)
Тъй като АГ не предложи колпоскопия, ще потърся 2ро мнение и задължителен преглед с колпоскоп.
Моля ви за коментар на резултатите от цитонамазката, много ми е притеснено, на 35 съм и все още нямам дечица Sad

# 593
Астарте е пробиотик и нищо повече. До голяма степен пробиотиците за влагалището са маркетинг трик - тези които се взимат през устата. Синкванон също е добър и в една капсула има 50 милиарда . Сещам се и за Вивомикс, който е прахчета, които се държат в хладилник. Ето това е истински пробиотик, но 10 прахчета са 50 лева. Само като варианти и опции за по-нататък. Не се притеснявайте от дозировката. Даже целогодишно можете да си взимате пробиотици през устата, за влагалището най-ефективни са вагиналните пробиотици. Щом са ви изписали Астарте с тази схема, следвайте си я. Но за да има ефект трябва целогодишен прием и постоянство.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 10:46 от Felicity King

# 594
Здравейте момичета,
До сега не съм писала в тази тема ,но почнах да чета всичко отначало, тъй като и аз от първа изведнъж излязох 3а група.Имам обаче един въпрос: Изписаха ми Папилокеър гел по схема.Първия месец 21 дни ,после 7 почивка. Дойде ми цикъла ,аз съм с кратък цикъл, но не се сетих да попитам лекарката. Трябва ли да продължа да го слагам по време на цикъл, имам още 3 или да спра и да продължа след цикъл. Дали някой е минал през същото.

# 595
  • Варна
В листовката пише, че може и по време на цикъл да се поставят. Листовката е универсална, а доста жени не се вместват в схемата, все ще има някоя апликация в повече или пък недостигаща. В силните дни бих ги спряла.

# 596
Благодаря, за бързия отговор ! Уж няколко пъти прочетох листовката , не знам защо не го видях това.

# 597
  • Варна
В онлайн листовките и аз не виждам да пише, че е допустимо по време на цикъл. Довечера, като се прибера, ще прегледам хартиената. Почти сигурна съм, че някъде го прочетох. Чак толкова ли да съм откачила, че да си измислям Sad

# 598
В онлайн листовките и аз не виждам да пише, че е допустимо по време на цикъл. Довечера, като се прибера, ще прегледам хартиената. Почти сигурна съм, че някъде го прочетох. Чак толкова ли да съм откачила, че да си измислям Sad
[/quote
Аз не видях нищо за цикъл, сега четох  пак , но онлайн . Другата листовка довечера ще я погледна пак и аз. Може да са променяли листовка и да го е пишело преди.

# 599
  • София
Аз бях на лечение с папилокеър. От аг знам, че не се слага по време на цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт