Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 509
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
След конизация имахте ли кървене и колко време трябваше да се пазите, в смисъл да не спортувате, вдигане на тежки предмети....

# 571
  • София
Аз нямах кървене, а по-скоро някакво белезникаво течение. Пазих се строго 1 месец. После внимавах, но си вършех спокойно всекидневните неща. По това време малкото ми дете беше на 2 години и половина.

# 572
След конизация имахте ли кървене и колко време трябваше да се пазите, в смисъл да не спортувате, вдигане на тежки предмети....
Мойта конизация беше май и нямах кървене и болки. Пазих се около месец по препоръка на лекарката. Желая ти скорошно оздравяване. Hug

# 573
  • Варна
Имах кървене до следващия цикъл, около 20-ина дена. Един месец задължително трябва да се пазите от вдигане на тежко, сексуални контакти, басейни. Ако може два - още по-добре.

# 574
Здравейте, имам час при Карагьозов за 24.10 но няма да мога да го ползвам вероятно. Ако някой има желание и възможност можем да разменим часовете за след средата на ноември и декември ?

# 575
Относно ваксината Гардазил, ако не се лъжа процесът срещу Мерк от пострадалите момичета (някои бездетни заради Гардасила) и момчета още тече в САЩ и в Европа като жертвите стават все повече. Информирайте се добре относно страничните ефекти преди да решите да се ваксинирате!

Има си антиваксърска група, там можете да си измисляте и плюете на воля. Как точно решихте, че са бездетни заради ваксината? Някакви медицински доказателства, нещо? Много пък ги разбирате. Сигурно и за ковид не сте се ваксинирала, нали? ха ха. А в Австралия вече почти не можеш да срещнеш жена, разболяла се от рак на шийката на матката. И само ще ви кажа, че болестите на половата система са толкова много, че не знаеш какво и кога ще те удари и то никога няма връзка с ваксините, а има с вируси, бактерии и хормонални проблеми.

# 576
Да не намесваме Ковид, моля.
Рак на шийката на матката се развива и без ЧПВ вирус.

# 577
Е да - в 1-5% не е той причината.

# 578
Аз също до колкото разбирам от моята гинеколожка и това което съм чела , почти на 100 % при рак на маточната шийка причина са високо рисковите щамове на hpv Thinking.... вече при рак на маточното тяло примерно причините са други. Може и да не съм разбрала правилно

# 579
Излезе и моята цитонамазка. 2 в. Добра ли е според вас? Притеснява ме само отметката на други и ZT? (зона на трансформация). Колпоскопът беше чист. Докторът е казал нова след година.

# 580
  • гр.София
Здравейте,
Запознати ли сте, дали при CIN3 CIS и HPV 31, 33 и 52 положителни, ако OncoHPV (E6/E7) излезе положително ще се наложи хистеректомия?

Предстои ми конизация при първи чисти дни от цикъла.
Благодаря предварително!

# 581
Засега не мисля, че
ще се наложи.Успех.

# 582
  • гр.София
Засега не мисля, че
ще се наложи.Успех.
Благодаря Ви!
Лекуващият ми лекар ме предупреди за това развитие на нещата при положителен OncoHPV и това чакане на резултата ме тормози ужасно.
Дано наистина не се стигне дотам.

# 583
Хм…в някакво бъдеще може да има проблем, но засега не се налага, според мен.Моя близка с Син 3 и карцином Ин ситу, мина две конизации, заради нечисти резекционни линии, вече няколко години е добре.Почти няма шийка.Но хистеректомия не са ѝ предлагали.

# 584
Здравейте, не мога да си обясня как точно стигнах до тук, но ето я и моята история.
Преди по-малко от година започнах да водя полов живот. На цитонамазка януари 2022 излиза 2-ра група, но бях с бактерия, която излекувахме успешно и на колпоскопията всичко беше наред.
Аз преживявам ангина и сериозен спад в имунитета за периода май-юли.
При профилактичен преглед август 2022 излиза това:

Направихме колпоскопия - наличие на мозайка на 12ч, свързана с ектопията, която се биопсира. Биопсията излезна CIN I. Имам и HPV 35 (който доколкото четох се води от групата на 16и18). Лекарката каза трябва да го обгорим с ток, но аз не разбрах това същото ли е като тази процедура LEETZ, за която четох тук?
Попитах я дали това "обгаряне" би повлияло на това, че не съм раждала и тя каза: "Не, защото цялостта на шийката не се нарушава".
Друга лекарка (преди да стане ясно, че HPV е 35) ми изписа ACHH, но каза, ако имаш HPV, ще те горим.

Сега разбира се, аз съм в див ужас как няма да имам деца и животът свърши...
Моля ви за мнение по следните въпроси:
1. Може ли да се пият само ACHH и да се проследявам само за сега, без да се прави обгаряне?
2. Тази процедура LEETZ само във ВИТА 2 ли се прави? Моята лекарка е от ВИТА 1 и мога ли да се доверя на нея да я направи качествено?
3. Да направя ли още една консултация с онкогинеколог?
4. Какво мислите за моя случай?

Много благодаря на отзовалите се! Желая здраве на всички Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 22:00 от Estrella***

Общи условия

Активация на акаунт