Рим - 24 тема

• 40 912
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Не е само в Рим така . И в много други европейски столици е същото , няма бездомни животни 🙂

# 571
  • София
Навръщане от Трастевере под един от мостовете имаше поне 10 бездомници. На мен лудницата вечер в този квартал ми е непонятна. Не намирам никакво удоволствие в това да се бутам в други туристи и да си бърша дрехите в масите на хората.
В Рим на хотел бяхме в успоредна улица на Виа Кондоти и всяка вечер виждахме в центъра бездомници. През гара Термини не съм минавала.
Сравнявам чистотата на Рим с Флоренция, Верона и Венеция и ми се струва, че когато съм била там е било доста по-чисто.

Опашки има огромни навсякъде по забележителностите, затова препоръчвам предварително закупени билети онлайн.

# 572
и ние се завърнахме миналата седмица от рим
изпълнихме цялата програма, само в биопарка не успяхме да отидем
изключително мръсно ми се видя,  със сигурност при предното ми ходене преди 8 години не беше така
апартаментът беше на страхотно място, близо до ватикана, но не толкова чист, колкото ми се искаше, така че не бих го препоръчала
този път видяхме и папамобилите , което предния път пропуснахме
изобщо давахме го по-лежерно и повече се наслаждавахме на атмосферата
направихме и страхотен кадър през малтийската ключалка
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 12:48 от The Invisible

# 573
  • София
Аз бях в апартамент близо до метростанция Отавиано и Ватикански музей, препоръчвам го, много е чисто, всеки ден чистят. Казва се Campanella3, можете да си правите резервация през букинг или през сайта им. Коректни са. И обясняват всичко за забележителности и препоръчват места за хапване, макар, че това което ми препоръчаха на мен лично не ми беше много по...вкуса и не останах доволна. В апартамента има всичко, вкл. компютър на който можете да си направите справка. Но не е много бюджетен, ако се съобразявате с цени.

# 574
Край гарите почти винаги е и мръсно и пълно с какви ли не прошляци, които се надяват на големия пътникопоток да изкрънкат нещо... Никога, ама никога не съм била в място за настаняване близо до гарата(изключение прави Болоня, ама там разстоянията са такива, че хем си близо до гарата, хем до центъра на града...). от градовете, в които съм била може би Виена ми е направило впечатление, че нещата са под контрол, и чистотата, и просяците, даже съм виждала след гей парада как имаше *парад* на пожарникарски коли, които измиха улиците обилно и със сапун!)

тази година(и миналата, но впечатленията са ми от чужди видеа) дават право на ресторантите на повече пространство отвън, и вероятно повече маси и затова остава по-малко място за разминаване на разхождащите се.., но аз съм от хората, които се наслаждават на глъчката и Трастевере надвечер много ми харесва Heart Exl

# 575
около гарата очаквах да е мръсно, но на 10 мин от ватиканските музеи, където е пълно с италианци-не
трастевере е пълна лудница и не намерих никакъв чар
едната вечер се насладихме на страхотен вечерен концерт на уличен музикант около сант анджело
първият ден ми бъгна навигацията и благодарение на това "открихме" страхотни нетуристически местенца
та следващите дни я "захвърлихме" и се насладихме на града

# 576
А нещо хубаво видяхте ли в Рим или само просяците и мръсотията?
Аз навсякъде съм виждала непочистено, включително и във хвалената Виена.

# 577
както съм писала, много хубави неща видяхме
просто направих сравнение, че е много по-мръсно отпреди години
скоро ходих в истанбул и там беше мръсно , но непрекъснато чистеха, а тук не видях някой да мете или чисти, поне сутрин

# 578
  • София
На мен и преди години ми се видя мръсно, на места обувките ми залепваха по плочките. Ама голям праз, нали като вдигнеш главата нагоре и душата ти се пълни с красота.
Нямам търпение за юли, сигурно ще изпукаме от жега, ама нищо 😃

# 579
ние пък само юли сме ходили в Рим и тази година пак юли, толкова хубави тесни улички има, че жегата не ни е проблем Nature SunnyNature SunnyNature Sunny
НООО, задължително се прибираме за почивка по обяд и излизаме надвечер отново, затова и си избираме място за настаняване около Кампо дей Фиори, или улица Коронари и ни е толкова удобно, но първите(2007-2008г) пъти, когато смятахме, че трябва да видим всичко и в най-голямата жега сме били навън за сметка на вечерта, когато сме били пребити от умора, че заспивахме рано рано Laughing. Сега обаче си научихме урока и си правим сутрешни и вечерни излизания с почивка по обяд

# 580
  • Перник
Всичко друго беше чудесно. Като цяло Рим е прекрасен, ухаещ на жасмин.

# 581
това ли е жасмина

# 582
  • Перник
Не, бялото растение. Simple Smile
А това розовото е бугенвилия, доколкото разбрах. Simple Smile

# 583
Здравейте, опитвам се да си закупя онлайн билети за Ватикана от официалната им страница ,но от 2 дни в момента в който потвърдя плащането и ми излиза бял екран и не ми отразява транзакцията в сметката .Пробвах вече 3 пъти . Имал ли е някой подобен проблем ? И имате ли впечатление от закуска с вход за ватиканските музеи дали си струва, за датата , която искам имам свободен час след 17 ч и затова се спрях на закуската

# 584
  • Хасково
както съм писала, много хубави неща видяхме
просто направих сравнение, че е много по-мръсно отпреди години
скоро ходих в истанбул и там беше мръсно , но непрекъснато чистеха, а тук не видях някой да мете или чисти, поне сутрин
Споделям мнението ти, много мръсно, липсват кошчета или са толкова рядко, че преливат от боклук. Не забелязах в нито един от дните да се почиства. На хълма на Гарибалди, парка с бюстовете на Гарбалдийците беше обрасъл с огромни треви! Фасове и боклук около пейките. Седмица след нас Премиера полагаше венец пред паметника на Кап. Петко, същото си беше даже и за делегацията не бяха окосили тревата.

Общи условия

Активация на акаунт