Рим - 24 тема

• 40 903
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А нещо хубаво видяхте ли в Рим или само просяците и мръсотията?
Аз навсякъде съм виждала непочистено, включително и във хвалената Виена.

За себе си написах, че Рим е много красив, което ще рече, че  съм видяла и други неща извън просяците и мръсотията.
Понеже в последните години по-често съм ходила в Австрия и Германия, то там и в най-забутаното село не съм намирала фас на улицата, да не говорим за всякакви други боклуци. Във Виена не е много чисто по парковете събота и неделя, но на сутринта всичко е тотално излъскано.

Да споделя, че очаквах много повече от Сикстинската капела, но в пъти повече ми хареса галерията с географските карти във Ватиканските музеи. Ако трябва да ахвам на тема изкуство, то галерия Боргезе ми е абсолютен фаворит.

Такава снимка имам и аз Smile, и да това е любимата ми бугенвилия, която в Гърция я има навсякъде и в различни цветове. Тя няма аромат, за съжаление. Харесаха ми терасите с цветя и растения по покривите на някои сгради, изглеждат като един малък оазис.

# 586
  • Milano
Обективни мнения.
Тази седмица минава често по новините.
Ето от тази вечер:

https://mediasetplay.mediaset.it/video/tg5/roma-va-guarita_F311547801607C05

# 587
Здравейте, на 25 и 26 юни ще бъдем в Рим. Прочетох, че на 25.06 в 17 часа ще има на площада Свети Петър Света меса, а на 26.06 - молитва Ангелус в 12 часа. Знаете ли, дали по време на подобни събития може да се посети базиликата Свети Петър или  е затворена?

# 588
Когато има събитие на площада базиликата е затворена.

# 589
Здравейте! Имам нужда от информация за Ватиканските музеи. Исках да закупя билет онлайн от този сайт https://tickets.museivaticani.va/home , но ми показва, че са изчерпани за конкретните дати. Може ли да ми препоръчате друг сайт, от който сте купували билет? Ако някой е посещавал скоро Ватикана, моля, споделете бързо ли минават опашките за хора без предварително закупени билети онлайн?
Интересувам се и дали някой има информация от къде могат да се закупят билети за обиколка на  Stadio Olimpico, тъй като никъде на намерих такава опция.
 Благодаря Ви за съдействието!

# 590
  • В центъра на моретата
Lady Vengeance беше писала за Стадия Олимпико. Цитирам нейния пост:

[/quote]
Стадио Олимпико https://www.sportesalute.eu/en/stadio-olimpico-tour/info-and-tickets.html
За детето вземете тридневна карта щом и вие ще имате, щом сте  в района на Ватикана ще Ви се налага транспорт. Или, когато нагласите програмата преценете дали да не купувате единични билети.
За папата първо проверете дали ще има аудиенция, когато сте там( на първа страница). Няма билети, минава се само проверка и Ви пускат на площада.

Относно билети за Ватикана - не съм сигурна, че ако няма в официалния сайт, в други сайтове ще намерите.

# 591
Благодаря, @zaek, поне със стадиона нещата се изясниха, че това е от задължителните обекти, когато пътуваме. За останалато, както дойде.

# 592
  • Варна
В туристическия център на Навона и в тези срещу входа за Ватиканските музеи видях, че също предлагат билети със скип дъ Лайн, но не мога да кажа на какви цени, за кои дати и дали не са в пакет с още нещо. Със сигурност са по-скъпи, иначе стотици хора не биха чакали на опашката. Все пак е вариант, ако не намерите оттук онлайн.
За транспорта, ние бяхме в апартамент до Ватиканските музеи и изхарчихме по 7,5 евро на човек, включително от и до летището за 5 дни. Но ходихме доста пеша и не беше жега в началото на май.
Само аз похарчих 1,5 евро повече, защото на слизане от метрото на Чинечита посока летище си забутах някъде билета и си купих нов за автобуса Wink
И слава Богу, на следващата спирка се качиха 4 бр. контрола и полиция.
Валидатора в автобуса не работеше, взеха билета и с химикал написаха дата и час Simple Smile

# 593
Здравейте! Имам следния въпрос: резервирах билети за колизеума( 2 euro) с фиксиран час и дата, ще закупим рома пас за възрастните. На е-мейла си получих само потвърждение за плащане към Уникредит. Трябва ли да получа още нещо? Какво трябва да представя на касата за да получа билет за вход?

# 594
  • София
Здравейте! Имам следния въпрос: резервирах билети за колизеума( 2 euro) с фиксиран час и дата, ще закупим рома пас за възрастните. На е-мейла си получих само потвърждение за плащане към Уникредит. Трябва ли да получа още нещо? Какво трябва да представя на касата за да получа билет за вход?

Ако сте цъкнали print@home ще Ви пратят билета, бави се малко след потвърждението за плащане идва. При мен след около 15-на мин дойде, даже и аз се бях панирала, но аз си взех нормален билет, не с рома пас.  И го принтирате или запазвате на телефона и го показвате на входа само.

# 595
  • София
И за Ватикана, и за Колизеума и форума взех от GetYourGuide. За Ватикана в официалния сайт нямаше места, но там имаше и дори важи за цял ден, а не само за опредления час. По-скъп е с около 10 лв.
Никъде не ни искаха сертификати на нас, бяхме миналия уикенд. Само за маски се караха във Ватикана.

# 596
  • Манчестър
И за Ватикана, и за Колизеума и форума взех от GetYourGuide. За Ватикана в официалния сайт нямаше места, но там имаше и дори важи за цял ден, а не само за опредления час. По-скъп е с около 10 лв.
Никъде не ни искаха сертификати на нас, бяхме миналия уикенд. Само за маски се караха във Ватикана.

Гарантирам за този сайт. Купувала съм билети за много атракции, когато официалните източници казват,че няма билети. Дори от тях си взех за галерия Боргезе за следващия ден…
Ползвам ги не само в Италия.

# 597
Да, читав е сайта, но по-скъп. Аз тази година купих от там за мавзолеят на Август и цената беше двойна от виватикет.

# 598
Аз направих резервация за Колизеума от сайта на 1-ва страница в темата. След 2 неуспешни мейла, намерих  е-мейл адреса, от който ми върнаха ваучер с бар код.  Надявам се, да си получим билетите, когато отидем на касата.
Anna_♥ не бях цъкнала print home, от бързане не съм видяла, че трябва.

# 599
  • В офиса

Рим рано сутрин е прекрасен. Сутрин минават камиончета да почистват боклуците и да мият, градът е свеж и без огромните тълпи туристи.
По обяд става неприятна, лепкава жега. Чудя се на хората, които в този пек чакат на опашки за забележителности.
Автобусите са климатизирани. Много е приятно да влезеш в автобус след като си трамбовал на жегата. Провери ни контрола, на двете малки момичета не поиска билети (едната преди няколко дни навърши 10) Машинките за чекиране на билетите са при шофьора, аз очаквах да са няколко в автобуса.
Във Ватиканските музеи не само че няма проверка за сертификат, но и маските не са задължителни. В самите музеи е топло, въпреки вентилаторите. Бяхме с вечерни билети. Най-приятно и празно бе между 7 и 8, 8:30. После се напълни с групи в залите близо до Сикстинската капела и в самата нея.
Равносметката - 30 000 крачки днес. Уморени и доволни.

Общи условия

Активация на акаунт