Рим - 24 тема

• 40 847
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Ако става дума за полета, няма нужда да ги добавяте. Просто пропуснете тази стъпка. Тя и като цяло не е задължителна, може просто да ги носите с вас, ние така направихме, въпреки че бяха отпаднали вече. Не се наложи да ги ползваме никъде.

# 706
Здравейте !!! Някой успял ли е да купи билети за пълният тур за Колизуем с подземията и арената от страницата на Coopcultura? Препоръчайте ми какъв билет да взема :
*обикновен от 18 евро (на място може ли да си доплатиш за екскурзовод) 
*билет с ескурзовод с избран от вас език (има само италиянски,испански,английски и френски) от 23 евро   (45мин)
*билет с аудиообиколка  от 23,50 евро   ( 1час и 10мин)
И последен въпрос, защо на билетите с ескурзовод има време ,а на обикновения не? Това означава ли ,че с обикновеният билет от 18 евро може да обикаляш колкото си искаш.. Благодаря предварително Simple Smile)

# 707
  • В центъра на моретата
Няколко поредни дни следях сайта coopcultura, за да взема билети за подземията, но не се получи. Пускат билетите в 10,15 ч, но веднага излизат като изкупени. Вероятно имат някакви бутове на сайта или директно ги продават на турагенциии и като останат единични бройки ги пускат през сайта. И това се отнася и за арената. По-късно през деня за конкретната дата, която е била в червено, вече започват за пускат по малко бройки, но трябва да се следи.
не се уредихме да подземията, затова взех за арената без  гид или аудиогайд.

# 708
Здравейте. Моля за помощ, не намирам отговор.
1. Къде точно на Термини, за колко време и на каква цена може да се остави багаж?
2.Има ли отделен билет за градините към музеите на Ватикана- ако имам билет само за вход за музеите,ще мога ли да ги разгледам?
Благодаря предварително на всички, които ще намерят време да ми отговорят.

# 709
# 710
Kremm, благодаря много!

# 711
  • София
Здравейте. Моля за помощ, не намирам отговор.
1. Къде точно на Термини, за колко време и на каква цена може да се остави багаж?
2.Има ли отделен билет за градините към музеите на Ватикана- ако имам билет само за вход за музеите,ще мога ли да ги разгледам?
Благодаря предварително на всички, които ще намерят време да ми отговорят.
Като влезете в гарата, има табели за гардероб, следвайте ги! Няма как да се объркате!

# 712
karli74, благодаря!
не мога да разбера относно Ватикански музеи - около тях има градина, трябва ли отделен билет за нея или не? тези, които гледам, са отделно билети само за Ватикански музеи, и билет за музеи + градина.
Това означава ли, че ако имам само за музеи, няма да мога да видя градината без допълнителен билет?

# 713
Да, означава. Билетът за Ватиканските музеи не включва градините. Ако искате градините си купувате билет за градини + част от музеите, където не разглеждате сами, а с гид и е за определено време. Върнете се малко назад има пост точно какво включва билетът.

# 714
Благодаря на всички. Това ми е трето посещение и пак имам чувството, че времето няма да ми стигне за всичко Blush

# 715
Аз бях питала по-назад в темата, но нямам отговор - на Чампино след 22 часа от къде може да се купят билети за градския транспорт( за автобус 520 ще ни трябва) има ли денонощни местенца?

# 716
  • София
Аз бях питала по-назад в темата, но нямам отговор - на Чампино след 22 часа от къде може да се купят билети за градския транспорт( за автобус 520 ще ни трябва) има ли денонощни местенца?
Има билетен център точно преди изхода! Ние сме си купували в 21.30ч, но не знам до колко работи! Някой беше споменал и кафенето за купуване на билети. Само не се подвеждайте , полицаи бяха казали на двама (българи), че може да си купят в автобуса- не продават.

# 717
  • София
Преди 2 седмици бяхме в Рим и кацнахме на Чампино около 22:30 (полетът закъсня). Нямаше от къде да си купим билети за автобус 520. Срещнахме млада италианска двойка и те ни обясниха, че по това време ако искаме да се качим в този автобус, ще трябва да рискуваме да се возим гратис, както и те между другото. Но така или иначе по това време проверки нямало. И така ни тръгна от летището, че 3 дни не сме плащали за автобуси, само за метро Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 12:57 от Iveto_DM

# 718
  • В центъра на моретата
Здравйте, ще съм благодарна, ако някой сподели за места за хапване, от които е доволен. Чета доста противоречиви отзиви от американци, че в менюто цените са едни, а накрая сметката е доста завишена (което даже и за България е практика при туристическите места).

# 719
Тук ядохме три пъти в началото на месеца, беше великолепно:
44 Osteria Quarantaquattro
+39 06 4201 3318
https://maps.app.goo.gl/paWiDdBccuhVuBS1A
А това е една от най-вкусните пици евър:)
 Pinsere
+39 06 4202 0924
https://maps.app.goo.gl/ti69sAshNtRzEqjA8

Общи условия

Активация на акаунт