Рим - 24 тема

• 41 228
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Около Чипро нищо не знам, не мога да помогна. Точно  днес гледах във Facebook едни римски пичове показаха една много красива уличка в близост. Via Pietro Pomponazzi https://fb.watch/cmUjlCEUb3/. Много ми хареса.

И да кажа как безвъзвратно се влюбих за пореден път в една пиацичка:) Piazza di S. Simeone
https://www.google.com/maps/@41.9006154,12.4707381,3a,75y,147.48 … e0!7i13312!8i6656. Бях си я запаметила отдавна, след като я видях във филма " Под небето на Тоскана", но все не и идваше редът до миналият месец. Седнахме да обядваме на единственото заведение и ми се искаше никога да не стана от там. Освен, че храната беше чудесна, времето слънчево и топло, точно на това малко площадче се усеща онова чувство, италианското(любов), което всеки път те връща в тази страна. Другото такова място е пред Пантеона, да седна на стълбите на фонтана и да го съзерцавам до безкрай.

# 166
  • Варна
Около Чипро нищо не знам, не мога да помогна. Точно  днес гледах във Facebook едни римски пичове показаха една много красива уличка в близост. Via Pietro Pomponazzi https://fb.watch/cmUjlCEUb3/. Много ми хареса.

Супер! То това до " у нас" ! Все гледам "околната среда" и на стрийт вю, но сега съм много доволна от квартала Simple Smile

# 167
Въпрос към тези които се връщат в България : има ли на нашите летища проверяващи за Ковид документи? На италианските летища има ли вариант за тест или някъде на удобно място в центъра на Рим?

# 168
  • Wonderland
Момичета, здравейте Simple Smile

Видях че има някакви влакове Термини-Чампино с номера FL4(FR4) и FL6(FR6). Чампино от летището ли могат да се хванат или от населеното място Чампино?

Ако с горе споменатите влакчета не е удобно придвижване летище Чампино-Термини и обратно кое е най-добре: Теравижън, Ситбус или метро+автобус520/720?

Пак да питам за парка Боргезе за разходка някакво  влакче или/и  с нещо като голф колички. Откъде може да се качим на нещо такова и дали може да се отиде до езерцето? Ако е влакче приблизително колко време е обиколката. Въобще повече инфо ако може?

Благодаря Flowers Hibiscus
Здравейте, вчера се прибрах от Рим. На връщане към Чампино ползвах обществен транспорт. Хванахме метрото и пътувахме до спирка Cinecitta. От там се качихме на автобус 520 и отидохме до летището. Много удобно и само 1,50 евро.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 13:17 от Sly Red Fox

# 169
Въпрос към тези които се връщат в България : има ли на нашите летища проверяващи за Ковид документи? На италианските летища има ли вариант за тест или някъде на удобно място в центъра на Рим?
Има проверяващи.За тестове, не знам. На Фюмичино със сигурност ще има. Иначе в центъра по аптеките.

# 170
  • Wonderland
Здравейте, снощи на летището в София ни проверяваха сертификатите. Освен това на Чампино ги искаха два пъти - на влизане на летището и при бординга.

# 171
за периода в който сме в рим, сутрин има само един свободен час 9.30 ,но в сряда
спомням си ,че тогава имаше аудиенция при папата, двете неща имат ли общо едно с друго, или да си резервирам за сряда сутрин

# 172
за периода в който сме в рим, сутрин има само един свободен час 9.30 ,но в сряда
спомням си ,че тогава имаше аудиенция при папата, двете неща имат ли общо едно с друго, или да си резервирам за сряда сутрин
Нямат нищо общо, на различни места са.
Ако аудиенцията е на площада да се има предвид, че базиликата не работи до около 12-13 ч.

# 173
Ако аудиенцията е на площада да се има предвид, че базиликата не работи до около 12-13 ч.
да ,добре ще е да съчетаем двете неща
а базиликата работи ли до 10.30 преди да излезе папата, а след това да видим музеите

# 174
а базиликата работи ли до 10.30 преди да излезе папата, а след това да видим музеите
Не знам, но си мисля, че не.

# 175
  • Wonderland
Разгледайте си спокойно музеите на Ватикана, а след това отидете в Базиликата. Ако вземете билетите за 09:30, то поне до 12/13 часа ще сте там.

# 176
Здравейте! Ще бъда в Рим в средата на месец май. Знае ли се какви ще са изискванията след 30 април за влизане и престой в Италия? Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 177
Разгледайте си спокойно музеите на Ватикана, а след това отидете в Базиликата. Ако вземете билетите за 09:30, то поне до 12/13 часа ще сте там.
базиликата следобед няма ли повече хора, най-вече заради купола питам, защото е тясно там
иначе музеите мисля да ги предвидя наобед или следобед, мисля, че сутрин е по-голямата лудница, заради групите
предполагам след като се закупи билет за ватикана, не може да се променя дата и часа
а за колизеума могат ли да се закупят няколко дни преди посещението или и там трябва по-рано

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 12:16 от The Invisible

# 178
  • Wonderland
базиликата следобед няма ли повече хора, най-вече заради купола питам, защото е тясно там
иначе музеите мисля да ги предвидя наобед или следобед, мисля, че сутрин е по-голямата лудница, заради групите
предполагам след като се закупи билет за ватикана, не може да се променя дата и часа
а за колизеума могат ли да се закупят няколко дни преди посещението или и там трябва по-рано
Базиликата има целодневно хора, опашките изглеждат страшни, но вървят бързо. За музеите си вземете билети от официалния сайт - задължително skip the line. Аз съм ходила два пъти, но и двата сутрин - да, им хора, но като влизаш веднага не е проблем.

# 179
Здравейте, предстои ни пътуване на 24.04.22г. Решихме да не си купуваме билети предварително,а да си нагласяме програмата според времето,а и имам документ за инвалидност и исках на място да ми кажат със сигурност полага ли ми се намаление. Но започнах да се притеснявам( по нагоре пише,че за Колизеума се продават само онлайн ,а за Ватикана,че са свършили определени часове).Моля,някой да ми отговори дали със сигурност се продават билети за Колизеума и Ватикана на място за същия ден. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт