В корема на мама живее човече - искаме АПРИЛ да идва вече

• 21 832
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ама сте изписали без мен... Hug Та се включвам направо в последните теми.

За прегледа на шийката. Гледаха ме веднъж в 7-ма г.с., заради зацапването и после в... 14-15 някъде. Мисля, че ако няма проблеми, няма за какво да се гледа повече почти до края.

За Нова Година. И аз не искам цигари и шум, но пък искам и тържество. Може да го направим в семейна обстановка, просто в по-широк кръг. Майка ми вече ми спомена нещо такова. Много е приятно, всички те глезят и те обгрижват. А няма да е скучно, защото мама е царица на баловете с маски, караокето и всякакви подобни идейки.

За стволовите клетки. Много сме навити на идеята. Истинска застраховка живот за бебето. НО няма да се съгласим, ако договорът не гарантира, че срещу парите си ще получим 20 години съхранение на клетки ЗА НАШЕТО БЕБЕ! И двамата сме юристи и смятаме сериозно да проучим нещата откъм деловата част, преди да отделим тая немалка сума. Все пак, ако няма гаранции, по-добре парите да се вложат в друго и ако някой ден, не дай Боже, се наложи нещо такова, парите да се използват по предназначение. Просто засега нямам време да прегледам закона, конкретните условия на посредниците и конкретните договори, ако има такива изобщо.

За главоболието. И мен ме боли понякога, мисля, че е когато ми падне кръвното, но досега не е било нетърпимо и не съм взимала хапчета. Обикновено си лягам и ми преминава.

За болките в гърба, кръста, ниско в корема. Имах един направо нетърпим период от няколко дни с болки в гърба и кръста и бебо доста се беше укротил и се бях стреснала. Но се оказа, че всичко е наред, просто матката расте доста бързо в тоя период и всичко идва от лигаментите /ама кой да прочете предварително, уж всичко чета, а това съм пропуснала/.  ooooh! Както и да е всичко сега си е пак наред, само по малко вечер ме дърпа около матката. Но бебчо пак си ритка и ме бута честичко. Heart Eyes

hristina_k, на мен ми изсъхва, но не адски чак. Мажа ги със същото, с което и корема - маслото на Икаров. Приготвила съм буркан с мас и невен, когато свърша това масло. Опитай с мас или зехтин... може да помогне. Thinking

За новозаписалите се. Добре дошли, момичета! Особено на Хриса /близнаците са ми слабост  Laughing/ и особено на Натали!

Натали, Натали, Наталииии!  Hug Heart Eyes Чудя се аз откъде ми е познато това бебче на снимката, а то... Малко нещо се падаме рода по съпружеска линия.  Joy

# 151
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile
този уикенд е паднало писане Simple Smile
Добре дошли на новите    bouquet
За прегледа на шийката - не мен още не са ми правили  newsm78
За НГ.... на мен вече ми е празнично, но ще си останем в домашна обстановка. Много ми се празнува, но не мога да си представя много гора, цигари, шум ... А да не говорим, че малко се съмнявам, че ще успея да докарам до 12 часа Simple Smile
Относно алкохола - аз до сега съм си позволила 1 кафена чашка червено вино. Не мисля, че ще навреди незначителното количество и то лек алкохол. На мен рядко ми се допива и за това се въздържам. По скоро ми се допушва - макар, че съм непушач от феруари ..... не знам какво ми става, като гледам как някой блажено си опъва цигарка ... и на мен ми се доисква. но  НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ де  Peace

В събота ми се случи нещо обезпокояващо.... Както си седя кротко и си бродирам - краката ми все пак съм ги повдигнала ... и по едно време усещам как глезените ми се раздуват и все едно ще ми се скъса кожата. Кога поглеждам -те се надули яко. И като се притесних, както и цял ден не бях усещала бебо.... Попрочетох в нета за албумина  -  пише, че и теглото се покачва рязко. Претеглих се - с около 2 кила отгоре.
Ама пак не мие ясно. По-късно ще звънна да док да го питам какво да правя, макар че вече съм добре newsm78
Ако маите с повече опит да дадат малко акъл  Joy

Нещо много от момичетата не се обаждат... дано всичко да е наред с тях и просто да нямат време  Hug

# 152
Здравейте момичета,
и мен не са ми преглеждали шийката на матката. Утре съм на ЖК и не знам какво ще измисли док.
Добре дошли на новите мами!
НГ - сигурно ще си останем вкъщи, макар, че много ми се пътува.
Цигарите не ги понасям, и не знам дали ще мога да изтърпя няколко часа в компания на много пушачи.
За алкохола - не знам и на какво мирише даже, никога не съм пробвала нищо.

# 153
Илит, ти се затри направо  Joy Радвам се, че всичко е наред  Hug И като прегледаш закона, да споделиш с нас лаиците  Crazy

Хриси, пробвай да се мажеш със зехтин. Явно кожата ти е по-тънка и податлива към изсушаване, така че с медицинска козметика се опасявам, че няма да се оправиш - една позната беше като теб, а сега и бебчето им така се лющи, та само мас ги оправи  Embarassed

От нас хубава седмичка   bouquet

Мъжа ми е болен и сега се пазим да не ме зарази и мен  Confused Надявам се да е просто настинка, а не вирус - иначе със сигурност и мен ще ме хване, макар че не сме се доближавали от 3 дни на повече от метър  Sad

# 154
Здравейте,момичета!!!Добре дошли на новите майчета-Хриса и Натали!  bouquet
А вие какво мислите за алкохола, поне чашка червено вино не може ли да си позволим на новата?
Аз никога не съм пила т. нар. твърд алкохол,но и сега си пийвам вечер с мъжа ми по чаша вино.Не смятам,че по някакъв начин вреди на бебето.Всичко е полезно когато не се прекалява.
За преглед на шийката-на мен въобще не са ми правили.Подсещате ме като отида другата седмица на ЖК да попитам.
Бенита , и на мен ми се допушва в последно време,макар че като стоя в стая,където се пуши ми става лошо.Затова избягвам срещите с пушачи,за да не се изкушавам.
Лека и успешна седмица и много настроение!!! Hug

# 155
Здравейте,
от доста време чета форума, но все не ми остава време да пиша Sad
Да се представя:
bobche_78-термин 25.04.2007 г., първа бременност, 27 г., пола все още не го знаем, но се надяваме съвсем скоро да го научим Grinning
На ЖК ходим при д-р Гергов във 1-ва АГ болница "Св.София".
В четвъртък сме на ФМ при д-р Георгиев в клиника Малинов. Искам да попитам някой ходил ли е при него?

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 11:25 от bobche_78

# 156
Добро утро на всички мами и леко доизносване на бебчетата!

Искам да пусна едно напомняне за Старозагорските мами ,

Стара Загора, 21.11.06, 9.30 ч.
р-т Уникато, малката зала
"Обезболяване на раждането" Нели Узунова и представяне на продукти на НУК.
Лекция, организирана от списание "9месеца".

Заповядайте! Аз съм много доволна от тези лекции и се надявам да продължат и за нашия град.

# 157
Здравейте,

ето инфото за йогата - инструкторката се казва Павлина Герина - 0887 963045. Не знам нищо повече от това, което съм написала в предния пост. Не съм и сигурна дали ще ходя там. Мисля че избора ми ще зависи най-вече от часовете, в които ще се провеждат заниманията защото ходя на работа още и нямам кой знае колко свободно време.
Иначе другите 2 места за които зная че организират йога за бременни са -
http://www.yoga108.info/purna1.htm
имаше и още едни място някъде в Хладилника, но сега не мога да намеря линк-а Sad

Но и на двете места заниманията бяха в работно време (на първото място има и в неделя вечер).

Това е. Лек ден на всички и приятно бременеене Simple Smile

# 158
Здавейте и успешна седмица на всички!

за шийката - прави се преглед до 16-18 седмица и след това чак в девети месец, защото след това не може да се прави зашиване (което се прави при отпусната шийка, когато има опасност да не се дочака края на бременността). Поне така знам аз от това което съм чела.
Viktoria_26 - и на мен още ми е лошо почти през цялото време Sick и повръщам всеки ден Cry, но вече само по веднъж в повечето случаи.
Аз пък малко се притеснявам, че още не съм усетила бебчето, а ми е втора бременност Embarassed

# 159
 Bessy ,не се притеснявай от това,че не си усетила бебето.На мен също ми е втора бременност и усетих бебето си в 17-18  г.с.Виждам,че ти си точно в този период,така ,че чакай скоро.УСПЕХ

# 160
Здравейте и от мен!

И на мен не са ми правили преглед на шийката и не са ми взимали цитонамазка или там разни бактериални посевки и даже наскоро се чудех дали не е късно вече и вообще ако се установи някакъв проблем при този преглед с шийката дали може да се направи нещо.

Aya да не те отчайвам, но на мен вирусите моя мил съпруг ми ги носи от работа и дори това, че спяхме в различни стаи и бяхме под "карантина" не помогна. Ако можеш да го пратиш някъде и това е вариант, ама като знам от колко други неща наоколо може да се заразиш-направо съм вдигнала ръце вече.

Аз съм почти в 18 г.с. и не усещам бебето или поне не мога с положителност да кажа, че е именно то. Искам като кажа-то е-да съм убедена, пък засега не мога. Поне днес на ехото се надявам да го зърна и да е ОК.

За алкохола-аз преди много обичах бира, направо обожавах, а пък сега не мога да я гледам. Пила съм на няколко пъти по една глътчица домашна ракия "за дезинфекция", но само толкова. Мъжо вика да му давам по малко, че щяло да стане въздържател, пък при нас такива няма  Rolling Eyes.

За Нова Година и аз си мислех, че няма да изтрая цяла вечер на дим, шум, навалици и сигурно ще си спретнем домашно парти, най-много да отскочим до центъра, ако има програма.

Цигари не ми се пушат, но кафе на няколко пъти ми се припива-(откакто съм бременна не близвам) и вчера си направих най-после 2 в 1 -изпих няколко глътки и толкова-не беше голяма работа.

Чао и успешна седмица!

# 161
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте и от мен.

Аз днес съм доста зле  Sad имам хрема и май започвам да вдигам температура  newsm45
Мисля да пия един парацетамол, ако може да пресече поне температурата Praynig
Искам да ви питам, нали парацетамола мога да го пия без да се притеснявам за бебето, защото ако вдигна температура по друг начин незнам как да я сваля.А и искам да питам за хремата нещо може ли да слагам или не?
Ох, най-много ме беше страх да не се разболея и ето... Weary smile3518

# 162
Здравейте !   bouquet
За прегледа на шийката - на мен ми правиха в 16 г.с. . Преди това си бях правила малко преди да забременея, профилактично.
За НГ - ох  ooooh! ми нямаме планове, не ми се ходи по купони, където е задимено. В петък бяхме на РД на една колежка и определено ми беше гадно в обстановка с дим, и сега го изкашлям още. Като се събудих на следващата сутрин такова кашляне беше, все едно съм стар пушач от 20 години.  ooooh! Сигурно ще си останем вкъщи най-вероятно самички, дано да успеем да се организираме с едни познати, дето жената също е бременна.
За усещането на беби - аз няколко дена доста добре си го усещах, сега от вчера не съм, но док каза, че е нормално в началото, може и 5-6 дена и повече да не го усетя. Каза, че след 20 г.с. започва по-често.
За алкохола - ами никога не съм била любител, много рядко ми се е случвало да ми се допие едно мартини или чаша бяло винце. Така че сега не ми е проблем  Peace
Прегръдки от нас
 Hug

# 163
Слагайте ми синьо щъркелче на мен!
От петък съм в потрес! Тоя път толкова бях сигурна,че е момиче!
Ще сменям таткото,този явно само момчета може да прави Simple Smile
В тая връзка да похваля д-р.Марков от Фемина-много любезен и мил беше. Подробно всичко ни обясни за кой ужас и пишката ни увеличи!

А биричка си пийвам спокойно и даже ми помага срещу повръщане. С първото съм пийвала вино,пък то се извъди един въздържател...(не знам на кой се е метнал,не е на нас с баща му  Grinning)

# 164
Здравейте и от мен! Аз бях на консултация миналата седмица, всичко беше ОК, измериха на бебето главата и крачето, отговаряше си на седмиците, но пола не можа да се види. То милото беше будно и се почесваше по главата, много беше смешно. А за усещането, незнам.... уж ми се струва, че го усещам, същевременно не съм сигурна дали ето, после един-два дена, нищо, после пак.... Започвам да се притеснявам, защото навсякъде пише, че с напредването на седмиците усещанията се засилват... Дано всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт