Издръжката в България?!?!

• 3 020
  • 67
  •   1
Отговори
  • Редута, София, България
Заплата на детегледачка в София за 1 дете 8 часа на ден без уикенд - 2600лв на месец, не го гледа когато е болно
Приемно семейство за 1 дете - 1800лв на месец
Издръжка за 1 дете - 230лв на месец
Някой да забелязва нещо нередно?
Относно парите за децата ни отново. Някой забеляза ли внезапното намъкване на Европейски проекти които целят циганите да учат с българите, както и навъждането на страшно много педагози от рода на логопеди психолози и ресурсни учители.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 15:32 от Ирушка

# 1
Аз забелязвам. Тва, че се гледат деца, а се виждат пари в тяхно лице. Ама може и само аз да съм, де. Възможно е "приемен родител" да е професия, а не призвание и просто да не съм разбрал правилно.

# 2
Относно парите за децата ни отново. Някой забеляза ли внезапното намъкване на Европейски проекти които целят циганите да учат с българите, както и навъждането на страшно много педагози от рода на логопеди психолози и ресурсни учители.
quote author=murcinhum link=topic=1700888.msg48695903#msg48695903 date=1729081259]
Аз забелязвам. Тва, че се гледат деца, а се виждат пари в тяхно лице. Ама може и само аз да съм, де. Възможно е "приемен родител" да е професия, а не призвание и просто да не съм разбрал правилно.
[/quote]

# 3
И какъв е проблема циганите да учат с българите? То винаги е било така... Или пък е проблем да има логопеди или ресурсни учители?
И да съм по темата, тази издръжка е минимума, за мен е по-голям проблем, че бащите ги смятат за достатъчни тези пари и не плащат повече за децата си. Ако изобщо я плащат де.

# 4
Не бащите ги смятат тези пари, а съдът отрежда това. Минимална издръжка за всички бащи независимо какви са им доходите quote author=Karina-88 link=topic=1700888.msg48695962#msg48695962 date=1729082000]
И какъв е проблема циганите да учат с българите? То винаги е било така... Или пък е проблем да има логопеди или ресурсни учители?
И да съм по темата, тази издръжка е минимума, за мен е по-голям проблем, че бащите ги смятат за достатъчни тези пари и не плащат повече за децата си. Ако изобщо я плащат де.
[/quote]

# 5
Съда е определил един минимум, но бащата ако иска може и 500лв да плаща. И проблема е, че не искат. Кой ще го спре да плаща колкото иска?

# 6
Живеем в България. Никой не плаща по желание хей така
Съда е определил един минимум, но бащата ако иска може и 500лв да плаща. И проблема е, че не искат. Кой ще го спре да плаща колкото иска?

# 7
Еми ето, сама го каза 😁 Няма желание от страна на бащата. Че издръжката е малка съм съгласна, абсолютно е така.

# 8
  • София
Издръжката се определя според дохдоите на бащата. Поне така беше преди.
Извън нея не забелязвам нищо нередно - заплатата на детегледачките зависи от пазарните принципи, а надеждата е с тези пари приемните семейства да гледат ДОБРЕ децата.

П.П.: Без да учат с българчета, циганите няма как да се интегрират.

# 9
Добре, как си представяте тогава че е възможно бившият ми мъж който е милионер има 17 апартамента и е раздавал заеми от рода на 500 000лева плаща издръжка по 380лв на дете и спря издръжката на сина ми защото навърши 18г и по закон вече не трябва да плаща нищо че той е 12 клас в момента и ще кандидатства за студент
Извън нея не забелязвам нищо нередно - заплатата на детегледачките зависи от пазарните принципи, а надеждата е с тези пари приемните семейства да гледат ДОБРЕ децата.

# 10
Ами защо не иска по-голяма издръжка за децата? Извън съда не можете ли да се разберете? Съда какво точно очакваш да направи?

# 11
Много ясно че се съдим. Съдът определи 500лв издръжка само на дъщеря ми която е на 15г
Ами защо не иска по-голяма издръжка за децата? Извън съда не можете ли да се разберете? Съда какво точно очакваш да направи?

# 12
  • София
Скрит текст:
Добре, как си представяте тогава че е възможно бившият ми мъж който е милионер има 17 апартамента и е раздавал заеми от рода на 500 000лева плаща издръжка по 380лв на дете и спря издръжката на сина ми защото навърши 18г и по закон вече не трябва да плаща нищо че той е 12 клас в момента и ще кандидатства за студент

Представям си го като зле проведена съдебна битка с калпав адвокат.

# 13
  • София
Ами това е животът. По принцип младежът трябва да си говори с баща си.
Моята дъщеря /почти на 20/ от няколко месеца мина "в неговия лагер", той й дава пари, тя повтаря думите му като божие слово, ама това е положението. Това са възрастни хора вече, да се оправят сами.

В момента се боря за хубава издръжка за малкия. Стискайте ми палци. Нервно ми е...

# 14
Скрит текст:

Ако можехме да се разберем извън съда нямаше да стигаме до съд. Представям си го като зле проведена съдебна битка с калпав адвокат.
[/b]

Общи условия

Активация на акаунт