Издръжката в България?!?!

• 3 017
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Край Пловдив някъде беше тоя случай май.
Не знам как ги е гледал бащата, помня катастрофата с майката.

# 61
  • Далечният изток
По повод тези изказвания, че родител плаща издръжка на другия родител, а не на детето, вече не ми остана мастило да обяснявам. Докато плащащите издръжка смятат, че я дават на бившата, ще има дълго да четем много гневни мнения.

Госпожата с дългите постове, не дочетох до край, нямам и намерение да чета възмущения на "майка", за която, като е родила животът е свършил и само в дните, в които бащата вземе детето, тя живее...

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 22:56 от AIDA_N

# 62
Край Пловдив някъде беше тоя случай май.
Не знам как ги е гледал бащата, помня катастрофата с майката.

Да, край Пловдив. Не знам и аз лично, но съм чувала, че е бил много всеотдаен.

# 63
  • София
По пвод тези изказвания, че родител плаща издръжка на другия родител, а не на детето, вече не ми остана мастило да обяснявам. Докато плащащите издръжка смятат, че я дават на бившата, ще има дълго да четем много гневни мнения.

Госпожата с дългите постове, не дочетох до край, нямам и намерение да чета възмущения на "майка", за която, като е родила животът е свършил и само в дните, в които бащата вземе детето, тя живее...
Ох, сега бившият ги е наговорил такива на дъщерята. Как аз живот ще си живея като спечеля делото. А самият той, идиот, започна дело за издръжка!!!

# 64
А, какво ще кажете за баща, плащащ по собствена инициатива всичко допълнително като екстра, извън присъдената издръжка- зъболекари, курсове, спорт, джобни, учебни помагала, дрехи, обувки и майката взела и подала в съда за увеличаване на издръжката? Бащата е в шок от наглостта й. Обмисля какво да прави- да спре да плаща допълнителните разходи ще означава децата му директно да усетят влошения стандарт, да продължи да плаща завишената издръжка/все още не се знае колко/ и екстрите- не става, не печати пари.
В този случай женицата си иска кеша да идва при нея, за нея си, а не за нуждите на децата, които така или иначе се покриват от бащата.

# 65
Шокиращо нагло си е наистина. Да плаща само законната издръжка поне няколко месеца, та да й се затегне хубаво, може пък да се опомни.

# 66
  • Далечният изток
Да си хване адвокат първо, и второ да поиска от съда произнасяне и по допълнителните разходи като докаже, че досега всичко това е плащал той, но за вбъдеще да бъдат поделени тези разходи с майката. Пък може и да се споразумеят нещо.

# 67
  • София
А, какво ще кажете за баща, плащащ по собствена инициатива всичко допълнително като екстра, извън присъдената издръжка- зъболекари, курсове, спорт, джобни, учебни помагала, дрехи, обувки и майката взела и подала в съда за увеличаване на издръжката? Бащата е в шок от наглостта й. Обмисля какво да прави- да спре да плаща допълнителните разходи ще означава децата му директно да усетят влошения стандарт, да продължи да плаща завишената издръжка/все още не се знае колко/ и екстрите- не става, не печати пари.
В този случай женицата си иска кеша да идва при нея, за нея си, а не за нуждите на децата, които така или иначе се покриват от бащата.
Имам такъв случай около мен, но без продължението. Бащата не дава и стотинка на майката, но води 3-4 пъти годишно детето по скъпи пътешествия, почти всеки ден го вижда, води на спорт, на обяд, на пазар. Напълно ненужно да плаща издръжка и майката не е казала и дума, а тя ми е близка, та съвсем искрено няма никакви други претенции. Жената с делото не е наред с главата.

А мъже, които сами си гледат децата познавам. Единият даже гледаше и детето на бившата от първия и брак, разведени, жената уж прави кариера. Другият е вдовец с две деца, гледа ги като да им е майка, но и баба, дори на моменти ми се струва, че прекалява.

Общи условия

Активация на акаунт