Отговори
# 210
Много Ви благодаря за споделената информация! Училището има уникален двор, сравнително тиха улица и лично на мен ми допада повече от съседното 32ро, не на последно място и поради факта, че се изучават източни езици. Последно искам да ви попитам, дали си спомняте миналата/ите година, паралелката с кой език се запълваше последна? Или всяка година е различно? Питам, защото след като сметнахме точките в системата, стана ясно, че вероятно ще сме в тази паралелка на второ класиране Simple Smile Не е сигурно нищо, разбира се.

# 211
Здравейте! Дъщеря ми е 4 клас в ЧОУ Питагор и имам желание да продължи да учи в 18-то. Моля за информация как са смените на 5 клас първи и втори срок. Вярно ли е че руската паралелка на сегашните четвъртокласници са само момчета? Ако може и мнение за френската паралелка?

# 212
  • София
Много Ви благодаря за споделената информация! Училището има уникален двор, сравнително тиха улица и лично на мен ми допада повече от съседното 32ро, не на последно място и поради факта, че се изучават източни езици. Последно искам да ви попитам, дали си спомняте миналата/ите година, паралелката с кой език се запълваше последна? Или всяка година е различно? Питам, защото след като сметнахме точките в системата, стана ясно, че вероятно ще сме в тази паралелка на второ класиране Simple Smile Не е сигурно нищо, разбира се.

Напливът е за западните езици, ние имахме желание да бъде в японска паралелка и на записването ме успокоиха, че няма наплив за тях, което ме изненада, защото всички ги препоръчват тях. Сигурно и с китайските/корейските е така.

# 213
  • София
Преди две години и с френската нямаше проблем. Немската и английската мисля, че се напълниха първи.

# 214
Напливът е за западните езици, ние имахме желание да бъде в японска паралелка и на записването ме успокоиха, че няма наплив за тях, което ме изненада, защото всички ги препоръчват тях. Сигурно и с китайските/корейските е така.
               Първо - японският не е за всички и хич не е лесен! Колко деца са го учили от 1 до 7 клас?
               Второ - балът за прием се движи от 420 /на първо класиране/ до около 380 /последно класиране/. При това при момичетата има години ,  в които за следващи класирания няма свободни места.
               Трето - напливът може да не е голям ,но балът е от високите!

# 215
  • София
При прием в първи клас няма бал, записват се желанията за паралелка при подаване на документи и мисля, че е кой предвари, той завари.

# 216
При прием в първи клас няма бал, записват се желанията за паралелка при подаване на документи и мисля, че е кой предвари, той завари.
                Не знам как е за първи клас ,но на празника Бункасай тази година видях прекрасни първокласници участващи в него.

# 217
  • София
На нас преди две години ни казаха, че ако има повече желаещи за 1 паралелка, ще теглят жребий. За френската не се стигна до такъв. Няма значение реда на записване. Като цяло броя на децата всяка следваща година намалява, поради по-ниската раждаемост. За каката преди 7 години едвам се добрахме до корейската, но никак не съжалявам. Езикът й хареса и ще си го продължи на курс, ако иде в друго училище.

# 218
  • София
Здравейте! Дъщеря ми е 4 клас в ЧОУ Питагор и имам желание да продължи да учи в 18-то. Моля за информация как са смените на 5 клас първи и втори срок. Вярно ли е че руската паралелка на сегашните четвъртокласници са само момчета? Ако може и мнение за френската паралелка?
От втори клас започват да учат на смени. Първа смяна е от 8,20, но често имат нулев час и са от 7,30. Моето дете беше три пъти седмично от 7,30 и два пъти 8,20. Втора смяна е от 12,30 или 13,10 часа. В пети клас първа смяна всеки ден е от 7,30 часа, до около 12,30 или 13,10 /зависи колко часа имат/.

# 219
Здравейте! Може ли да ми споделите впечатления за гимназиалния етап в 18-то, по-специално за паралелките с японски и корейски?

# 220
Здравейте! Може ли да ми споделите впечатления за гимназиалния етап в 18-то, по-специално за паралелките с японски и корейски?
             За корейската не знам , но в японската учи нашата госпожица. Ще бъде 12 клас. Не е учила японски преди да влезе в у-щето. Учителите и преподаването е на ниво . Не сме имали никакви проблеми. Взе три нива на  тест JLPT в СУ "Св.Кл.Охридски". Без никаква допълнителна подготовка. JLPT е международно призната квалификация за  владеене на японски език. Имаха свобода при избор на 3-ти  и 4-ти профил в 10 клас.  Преподаването в профилите също е на ниво. Взе 2-ро място на философски филмов фестивал 2024 и шест награди в различните категории. Филмът направиха с дете от корейската пралелка, което също е избрало профил Философия. С много добри впечатления съм  от това дете. С една дума нямаме оплаквания от у-щето и преподавтелите. Всяка година 11 клас - японската паралелка подготвя празник на японската култура Бункасай. Децата бяха страхотни. Всичко организирали и изготвили сами.

# 221
  • в града на вечния купон
Здравейте,
И ние обмисляме 18то като вариант с корейски.
Моля за информация как е обстановка в това училище, чух предимно негативни мнения за средата .

# 222
Здравейте,
И ние обмисляме 18то като вариант с корейски.
Моля за информация как е обстановка в това училище, чух предимно негативни мнения за средата .
                 И какво точно и е на сградата?  Аааааа, сетих се - тоалетните не са обозначени , като мъжки и женски , а са общи. Една част са с тоалетни чинии ,  а друга с клекала. Smiling Imp  Жалко , че не снимах та 18-то да остане без ученици.

# 223
  • в града на вечния купон
Не знам как е сградата и това не ми е най важното.
Интересувам се от атмосфера, учители.
Около училището дилъри с наркотиците.
Това чувам.

# 224
  • София
Легендите с наркотиците ги има за всяко едно училище. Истината е, че ако търсиш, ще намериш. Дилъри не съм видяла, всеки ден съм била там да водя/вземам деца до оня ден, синът ми е втори, дъщеря ми седми клас. От обиколките по училища установих, че откъм база 18-то си е топ в сравнение с много други. Гаранция какви деца ще се паднат няма, но училището е добро и дава възможности. Тази година на ДЗИ също е на прилично ниво.

Общи условия

Активация на акаунт