Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 35 769
  • 778
  •   2
Отговори
# 135
  • Бургас
Обикновена силиконова за възрастни, но възможно най-ниската. От Waikiki я взех, заедно с олекотената завивка. Но за сега я използвам основно аз, докато я приспивам. Тя си слага за кратко главата и после отново ляга директно на матрака.

# 136
Здравейте, дъщеря ми на три и половина години е с коронавирус, много съм притеснена, личната лекарка ни изписа Ибупрофен и Панадол а между тях Хексалгин за който не разбрах ако изобщо ли не сваля да давам или ако сваля малко и въобще какво ви е мнението за това лекарство!Иначе днес дигна до 39.5 температура!

# 137
Милото детенце. Откога е с висока температура?
Моят син също на няколко пъти е вдигал до 39 и нещо, но обикновено за едно денонощие я сваля. Първия път доста се бяхме притеснили, защото Панадола и Нурофена не помогнаха. Налагахме го с оцетени компреси, но му беше много неприятно. Лекарят ни посъветва в такъв случай да слагаме свещичка Панадол или Ефералган за деца. И в краен случай капки Диалгин или Хексалгин. Обикновено свещичката помага. Пробвайте първо така, а ако още не е свалила Т, тогава Хексалгина. Той сваля доста рязко и затова, за да не се получи обратен ефект, по-добре да се дава в краен случай.

# 138
От почти 24 часа, сваля я за малко и пак вдига...просто като видя 39.5 на термометъра и сърцето ми спира,а казват уж че децата го карали леко....  А за Хексалгин и аз имам точно тези притеснения!
Милото детенце. Откога е с висока температура?
Моят син също на няколко пъти е вдигал до 39 и нещо, но обикновено за едно денонощие я сваля. Първия път доста се бяхме притеснили, защото Панадола и Нурофена не помогнаха. Налагахме го с оцетени компреси, но му беше много неприятно. Лекарят ни посъветва в такъв случай да слагаме свещичка Панадол или Ефералган за деца. И в краен случай капки Диалгин или Хексалгин. Обикновено свещичката помага. Пробвайте първо така, а ако още не е свалила Т, тогава Хексалгина. Той сваля доста рязко и затова, за да не се получи обратен ефект, по-добре да се дава в краен случай.
[/quote]

# 139
Не сме карали ковид, обаче доста редовно ми вдига по 39.6 (на всяка ангина). Аз хексалгин не давам. Разсъбличам, мокря. Обикновено крайниците са студени, та избягвам компреси по краката. На коксаки, за първи път видях над 40 градуса на термометъра. Търпение, ще мине. Ако обаче се притеснявате, заведете го на преглед в ковид зоната (детската).

# 140
  • Пловдив
И нашето изкара Ковид, беше на година и 4 месеца.
Редувахме панадол и Нурофен, слагахме кърпички с хладка вода на челото.
Висока беше Т, стигаше до 39.6, но всичко се се оправи за около 36 часа.
Не сме давали никога хексалгин досега.

# 141
Благодаря, момичета за отговорите! Знаете това усещане за безпомощност когато детето ви е болно колко е ужасно!

# 142
Чувала съм от други майки, че не е добра идея температура да се сваля през главата. Т.е тези кърпички на челото не са добра идея. Споделям просто какво знам, без да съм убедена, че е така. Аз лично вече не смея. Като е вдигала висока температура малката, я събличахме почти гола, само по памперс. Или я топвахме в коритото с топла вода, която като се охлажда, сваля и по малко температутата.

# 143
  • София
Чувала съм от други майки, че не е добра идея температура да се сваля през главата. Т.е тези кърпички на челото не са добра идея. Споделям просто какво знам, без да съм убедена, че е така. Аз лично вече не смея. Като е вдигала висока температура малката, я събличахме почти гола, само по памперс. Или я топвахме в коритото с топла вода, която като се охлажда, сваля и по малко температутата.
Не е добре ,защото се сваля прекалено бързо.
Моят син като по малък ми вдигаше екстремно високи ,изпитвах някакъв ужас точно от това и все говорех с лекарите как да действам адекватно.
Точно това са ми казвали,да не свалям от главата,да не свалям бързо,защото е шок за организма.Студени компреси под мишниците и ингвиналната област,там където има лимфни възли свалят безопасно,така им свалят и в болниците
Мажа ръчичките и крачетата,сгъвките с белтък,когато са топли.Ако крайниците са студени,значи детето продължава да вдига.
Обикновено редувам Нурофен и Панадол на четири часа и ако през този интервал вдигне много висока,започвам да охлаждам по горе описания начин.
Благодаря, момичета за отговорите! Знаете това усещане за безпомощност когато детето ви е болно колко е ужасно!
Ох ужасно е,знам,ще мине ❤️
Погледнете гърлото как е,моят син вдига високи температури от гърло.

# 144
Аз знам, че не е добре с температура да се слагат във вода. Лекарката беше казала в никакъв случай. Къпете го когато няма, ако не сваля само завиваш дупето. Така неше казала нашата. Дреб кара ковид на 10м ако не се лъжа. Или там някъде. Температура поддържаше и дори когато сваляше сваляше до 37.6 най-ниско. Постоянно седеше в компреси, беше ужасно, накрая стигнахме до крайни мерки след близо 36ч без да свали до 36 и дадохме Хексалгин.

Не се притеснявай покрай нас много малки го караха включително и едно на 2-3м.

# 145
Те може и да не се слагат по челото.
Аз знам, че не трябва да са близо до сърцето.

# 146
  • Бургас
И трите ми деца вдигнаха много висока температура, като бяха с Ковид февруари месец. Дъщеря ми, тогава на 1 г. и 10 месеца стигаше до 39.8, а 12 годишния ми син 40.1. Хубавото беше, че за 2-3 дни отшумя. Слагах кърпи с оцет на китките на ръцете, (на главата не!) разсъбличах ги и редувах Нурофен с Панадол при малката. На батковците лекарката изписа аналгин на прахче. Бързо да минава!

# 147
  • София
Моето дете изкара супер леко Ковид,имаше обилна хрема само.
После обаче му се срина имунитета и изкара още два други вируса един след друг доста продължително и то в рамките на един месец.
На втория вирус му изписаха Изопринозин и за пръв път го дадох,повлияе се детето и прекъснахме цикъла.После давах Имунотрофина за един месец.На пет години е.
Имайте предвид,че Ковида сваля имунитета много.

# 148
Моето дете изкара супер леко Ковид,имаше обилна хрема само.
После обаче му се срина имунитета и изкара още два други вируса един след друг доста продължително и то в рамките на един месец.
На втория вирус му изписаха Изопринозин и за пръв път го дадох,повлияе се детето и прекъснахме цикъла.После давах Имунотрофина за един месец.На пет години е.
Имайте предвид,че Ковида сваля имунитета много.
Точно и при нас така след ковид се срина имунитета доста два месеца през две седмици на лл я водих....

# 149
Здравейте, мами!

Дъщеря ми е на 8м и в урината и излезнаха левкоцити 500, при норма отрицателни и PH 8.
В кръвта левкоцитите са в норма.

Преди 2 седмици направихме изследванията и отново излезнаха тези резултати. Тогава ЛЛ ми каза, че е възможно пробата да е замърсена и да направим отново. Изкъпахме бебето, ползвахме колектор и стерилен контейнер и взехме проба.

Много съм притеснена.. За няколко дни трябва да пътуваме и няма да мога да посетя лаборатория. Чак във вторник ще и пуснем стерилна урина - това препоръча ЛЛ.
Някоя от вас имала ли е подобен случай, какви други изследвания е хубаво да пусна?

Бебето няма оплаквания, ползвахме от тези пелени Pine Smart и те не се оцветиха. Постоянно го мисля, сега вместо да си почина уиикенда се притеснявам за малчо.Обмисляме и да сменим лабораторията, ако случайно е грешка.

Общи условия

Активация на акаунт