Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 36 684
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Рокет,Звери когато е болна с температура особенно е залепена за мен.Нищо не правя,само я нося и гушкам.Но последно като беше така имах 13 майки и ужасно много  работа.Лягаше върху мен,лаптопа върху нея и си работих.Може да не готино,но нямах вариант .Да минава бързо ,прави каквото му харесва според мен

# 586
Колко е голямо детето? Моето голямото като беше на 1,5 г. изкара много тежко грип, с температура до почти 40°, която вдигаше по 5-6 пъти на ден в продължение на 5 дни. Плачеше истерично постоянно, единственото успокоение беше да го съблека по памперс, да легна и да го сложа легнал върху мен. Скимтеше, но се успокояваше и успяваше да се отпусне и да придреме за по няколко минути. Бях си взела болничен тогава и това правехме по цял ден, лежанка на дивана.

# 587
На 2г+2м е.
Не иска да стои в мен или в баща си.
Иска да си гушка плюшените играчки и да гледа телевизия. Close

# 588
  • Terra incognita
Щом това го успокоява, нека си гледа. После ще оправяте режими и т.н. важното е детето да е спокойно.

# 589
  • Пловдив
Ние се гушкаме по цял ден, ако е болна.
Ако я свали Т за някакъв период тя сама става и отива да си играе.
Ако и е зле, лежи върху мен и пеем песнички и така… или спи.

# 590
Аз за съжаление имам много много опит с температура, задържаща, над 39,на всеки 2-3 часа(всяка ангина, отит, шарка, коксаки така вървят при нас) . Гушкаме се, важно е да е спокойна, че като реве, температурата стои над 39. Като падне малко, тя отива да си играе, да яде. Иначе с над 39 лежи и се гушкаме. И не е болка, свиква се, обикновено при нас е за 3 дни, няма ден, няма нощ (записвам си по часове колко е била температурата и какво съм дала, защото се побъркваш в един момент). Водя си я за изследвания, да знам какво е и така.

# 591
Моето до сега е нямало екранно време та не мога да дам инфо за това, но иначе гушкане и книжки, лежане и почивка, имало е пъти в които е имало темпер , но играе и тогава не давам и лек. Така бе при реакция от ваксината за морбили, но е имало и случаи, в които да заспива 2 пъти на ден при все че спи веднъж дневно, но от изтощение и докато й чета ...

Иначе не им е до игра, разсейване и храна повечето пъти

# 592
Аз за съжаление имам много много опит с температура, задържаща, над 39,на всеки 2-3 часа(всяка ангина, отит, шарка, коксаки така вървят при нас) . Гушкаме се, важно е да е спокойна, че като реве, температурата стои над 39. Като падне малко, тя отива да си играе, да яде. Иначе с над 39 лежи и се гушкаме. И не е болка, свиква се, обикновено при нас е за 3 дни, няма ден, няма нощ (записвам си по часове колко е била температурата и какво съм дала, защото се побъркваш в един момент). Водя си я за изследвания, да знам какво е и така.
Същата работа няма сили, иска да я нося,да се гушка,плаче😰😰😰🤯🤯🤯
Като спадне се заиграва малко с нещо и детски пускам даже,важното е да е спокойна

# 593
  • Terra incognita
Последният път бях изумена, че температурата от 39.5 на сина ми, почти на 6г, не помръдна и не покътна след две таблетки детски Нурофен. Просто си беше бетон.

# 594
  • София
До реакция на организма си е, някои вируси са по-упорити от други. Щом има температура всичко е наред. Аз бих му дала на това детенце да гледа тв и да си гушка плюшките като е болно, все пак за 1-2 дни става въпрос.. Третия ден обикновено са по-добре и си играят - това при класическите вируси. Моя е същия, ще прави 4 години скоро, ако температурата е много висока само иска да лежи и да гледа нещо. Като свали малко - 37,7-8 сам става и си намира занимания.  Скорошно оздравяване!

# 595
При нас само телевизора помага. Понеже имам близначки и винаги са болни заедно, изобщо не се впрягам, че гледат ТВ цял ден. Даже пускам и в хола и в спалнята, която където иска да лежи. Важното ми е да са спокойни, защото почне ли истеричния рев си повръщат лекарствата. При последното боледуване стигаха до 39,7 и нищо не помагаше. Сваляха до 38,8 за 1 час и после всичко от начало...

# 596
  • Германия
Рокет, нека гледа детето, щом така му е добре. Става въпрос за 1-2 дни. Дъщеря ми като не ѝ е добре си ляга и понякога проспива цели дни. Понякога слуша музика или приказки, понякога гледа тв, друг път просто лежи на дивана и дреме, даже не иска да гледа.

# 597
Благодаря за мненията! Simple Smile
При нас за жалост се оказа Covid и явно заради това е било толкова трудно да смъкнем температурата под 38. Пробвахме 2 дена, но накрая личната изписа антибиотик - Ксимебак.
Криво ми е, защото се надявах да отложим с колкото можем приема на силни лекарства.
Това ни е първото пиене на антибиотик.
Изписаха и пробиотик за коремчето и имуностимулант.

Мога ли да очаквам сегашното лекарство да се отрази по някакъв начин на общия му имунитет?
Вие взимате ли някакви мерки след прием на антибиотик, освен пробиотик?

# 598
  • Terra incognita
Аз не бих бързала с антибиотика. До 3- 4 дни е нормално да се поддържа температура. След това ако продължава, бих пуснала едни кръвни, за да се види дали е за АБ или не.
Но пак казвам, така бих направила аз и не е съвет.
Синът ми беше 2-3 дни с Т с Ковид, след това всичко свърши.
Бързо оздравяване!

# 599
Вики, ние го започнахме от вчера.
Освен температурата имаше и зачервено гърло и не искаше да се храни и да приема течности.
Просто си лежеше на дивана и гледаше телевизия, както казах по-рано. Sad

Днес поне доста водичка и айрян изпи и хапна някоя и друга бисквита.

Общи условия

Активация на акаунт