Бързи въпроси и отговори деца - 2

• 36 667
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Щом детето е спряло прием на течности; добре сте направили, че сте започнали прием наантибиотик. След спирането на антибиотика давам още десет дена пробиотик различен от този по време на приема и Биозин.

# 601
Винаги казват, че антибиотика срива имунитета и е хубаво след това поне седмица да не се събира с деца, да не ходи на градина и т. Н. Понякога няма как, реално затова и казва, че за едни е само сополи вируса, за други става на бронхит, ларингит, пневмония. Някой ще мине без нищо, друг ще отиде на антибиотик + кортикостероиди. За съжаление, няма как да знаеш какъв е вируса и как ще се отрази на детето. Аз след антибиотик я оставям още седмица вкъщи. Пробиотик поне месец след антибиотика, уж голяма част от имунитета бил в червата.

# 602
Рокет,бързо възстановяване! 🍀

Според мен добре си направила,че си почнала антибиотик. Ние карахме ковид, когато малкият беше на 6 месеца,вдигна 39.2,но след ден и половина му нямаше нищо. Когато обаче вдигна температура викнах лекар и каза,ако до три дни не я свали да почваме антибиотик.  Стиксам палци малкият да се чувства все по-добре!

# 603
Благодаря! Flowers Hibiscus
Да, и нас личната ни каза, чак след 2 седмици да го пуснем на ясла.
Дотогава ще продължавам с пробиотика, а може и Биозин да взема и да комбинирам. Simple Smile

# 604
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър детски офталмолог в София. Необходимо ми е второ мнение относно астигматизъм на дете на 1,8 г.

# 605
  • Terra incognita
Д-р Росица Лолова или в детски очен кабинет на Александровска болница.

# 606
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър детски офталмолог в София. Необходимо ми е второ мнение относно астигматизъм на дете на 1,8 г.
д-р Константинов, клиника "Ден" в центъра. Работи и с направление.

# 607
Здравейте, искам да попитам как се справяте с агресия на деца, проявена спрямо вашето на детска площадка. Имам дъщеря на 1 и 3 месеца, активно ходи и бърбори. Знам, че е малка, но и аз самата не знам как да реагирам освен да я отделя от детето, което е било агресивно към нея. Тя не плаче, просто стои и гледа. Преди седмица се случи едно момченце няколко месеца по- голямо от нея я удари без причина. Днес пък едно момиченце на 2г.
Търся съвет и споделен опит.

# 608
  • Terra incognita
Ами, нищо не правиш. Твоето дете, както и онова на 2г са прекалено малки. Дръпваш твоето и в случай, че не се появи родител на другото, обясняваш кротко, че така не се прави.
Малките понякога имат подобни изблици, без да влагат зла умисъл и без да са изкопирали като модел. Не е гаранция, че и твоето няма да започне да прави така. Затова само с кротки обяснения и показно, че дечицата се галят, а не се удрят.

# 609
Ами отмествам своето дете, и ако на чуждото ( което в случая също е доста малко) родителят не му направи забележка, кротко му казвам, че така не е хубаво, боли итн. На тази възраст децата минават през периоди, в които скубят, бутат, хапят даже. Не значи непременно, че детето е лошо.

# 610
Реално, когато и двете деца са малки, няма какво друго да направиш освен да ги разделиш.
И аз така процедирам.
Неприятни са тези ситуации и за двете страни.
И синът ми като малък е бил бутан/скубан и не обръщаше внимание. Само стоеше и гледаше другото детенце, без да реагира. Сякаш не осъзнаваше какво става.
Сега обаче вече е на 2г. и започна да плаче, ако някое детенце реагира грубо. За щастие, досега сме имали само 2-3 такива случая, но интересното е, че все е "нападнат" от момиченца. Единият път, докато стигна до него, за да го "спася", една 3 годишна девойка щеше буквално да му отскубне косичката от главата.
След 15мин и двамата бяха забравили какво е станало и си играеха весело и щастливо. Simple Smile

# 611
Какви пантофи ползвате за децата за вкъщи? Дъщеря ми е на 1.5 години, искам нещо гъвкаво, леко и непързалящо се.

# 612
Ние вкъщи вървим боси. Всички, без значение малки, големи.

# 613
  • Terra incognita
И двете ми деца никога не са позвали пантофи. Боси или по чорапки.

# 614
Нашето дете ползва пантофи и през лятото, понеже сме на първи етаж и ни е по-прохладен апартамента.
Ето такива:
https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/files/oa4k212pnybc-BG/image;s=2000x2674

Общи условия

Активация на акаунт