Харесва ли ви името Йордана?

• 12 599
  • 334
  •   1
Отговори
# 120
  • Крайбрежен район
Темата не е държавата България. И аз говорих по принцип за имената, а не за конкретното име. Последния проблем в живота ми е кой какво име ще избере за детето си. Какво се пениш толкова? Крайното решение не го вземам нито аз, нито ти.

# 121
Не съм сигурна за асоциациите . Въпроса беше как да се кръсти бебе. Иначе какво ти пречи колежката ти или приятелката ти да се казва Йордана ?
Не съм сигурна, че ако детето отиде да учи или след това да работи в чужбина ще му е все едно името му.
Не съм сигурна  , но мисля че Ваня например във френския има особено значение.

# 122
Темата не е държавата България. И аз говорих по принцип за имената, а не за конкретното име. Последния проблем в живота ми е кой какво име ще избере за детето си. Какво се пениш толкова? Крайното решение не го вземам нито аз, нито ти.
Темата наистина не е за държавата България, а е за име и харесва ли ни и се видя, че масово не се харесва. Вероятно си недовидяла, аз бях от тези, които го харесват, но пък не биха го 'ползвали'. Хайде да си озаптиш малко тона.

# 123
По принцип не ме вълнува кой как се казва. Обикновено, дори най-странните имена са редуцирани до някакво кратко и лесно за произнасяне име. Едно време имената са значели нещо и не са били избирани случайно. Затова, според мен, дори грозно родово име е по-добре от някакво безмислено съчетание на букви, измислено от изг@зица за уникалност. В този смисъл, например за мен Петруна (срещала съм такова име на млад човек) е по-приемливо от Петринела, което си е чиста безмислица.

# 124
  • Крайбрежен район
Нарцùса, последното ми мнение не беше по темата, а в отговор на друг коментар. Ако не си забелязала той не беше отправен към теб. Така че отговора ти беше напълно безмислен.
Не разбирам защо ми натъртваш, че името "масово не се харесва". Това няма нищо общо с мен. Живота ми не зависи от това какво име тези хора ще изберат за детето си. Явно твоя зависи. Здраве да е.
Що се отнася до "тона", той е много по-умерен и възпитан от твоя. Не съм сигурна обаче че го заслужаваш.

# 125
Айде, айде - като е било в отговор на друг коментар, има си бутон за редакция и цитиране. Постът ти е точно репчене след моя пост и нещата, които съм писала в него. Като си се изцепила, поне имай очи да си замълчиш.

Галеният вариант на името, Йорданка, още през 1987-8 е подиграван като простоват и желателно да се скрива, та авторката да не се съмнява, че доста негативни коментари, вкл.за апартамент от дядото, ще стигнат до дъщеря ù един ден. Разбрах, че доста хора по принцип не ги интересува и не им пречи, ама малко се съмнявам каква част от тях носят коментираното име или друго от същия кюп. Аз лично съм с много стандартно и неархаично име, но когато съучениците ти решат да ти пеят Галиииина бланка, бълбук-бълбук за поздрав, ходù обяснявай, че не си кокошка, ами името ти е гръцко и означава 'спокойствие'.

# 126
  • Крайбрежен район
Айде, айде - като е било в отговор на друг коментар, има си бутон за редакция и цитиране. Постът ти е точно репчене след моя пост и нещата, които съм писала в него. Като си се изцепила, поне имай очи да си замълчиш.
Ох, не мога чесно. JoyJoyJoy Наистина не знам за какво говориш. За коментара за Кирил ли? Ходих да диря какво си писала. Наистина не мога да свържа моя коментар с нито един твой....
Написала съм Алиса, а не Нарциса. И това по повод на една история за Дочка, която бях разказала. Няма общо с твой пост.

# 127
  • София
Името не прави човека, а човекът прави името.
Напоследък се запознах с млади мъже с имената Панайот, Първан и Климент.
Вече харесвам тези имена.

# 128
Какви 200 държави нямат значение, темата показва, че в държавата България името масово не предизвиква позитивни асоциации. Тъй че ако родителите нямат лични предпочитания към името - по-добре не.
Сигурна съм, че можеш и сама да скролнеш, но за всеки случай цитирам - ето това са две съвсем поредни мнения, никой не е поствал между тях. Мога и скрийншот да направя, ако е необходимо, за да се види, че са поредни. Остана да ми кажеш в кое точно кристално кълбо да гледам и да разбера, че твоят пост не бил отговор на моя и не се заяждаш с мен.

# 129
  • Най-красивата страна
Аз познавам младо момиче,което се казва Йордана,харесва си името,не дава да я наричат по друг начин,освен с цялото име и никой не и се е подигравал.
Иначе на Иванджелин съм чувала да се подиграват...

Йордана е силно име,има хубаво значение.У нас се счита за остаряло.Йордан много повече ми харесва за момче.Бих си кръстила детето така.
Йоланда,Йоланта на мен ми звучат доста грубо.
Йолина звучи нежно,но е просто една безсмислена комбинация от букви.
Даниела много ми харесва.

Йоана е класика.Но вече е прекалено често срещано.

За чуждите имена-ами две от най-често срещаните имена у нас, на запад се считат за остарели и бабешки.Няма да ги споменавам да не дразня хората...

Имаме близък женен за американка,която много хареса името на свекървата -Пенка и настояваше да кръстят детето на нея.
Той не беше съгласен.
Имам и приятелка ирландка,която се казва Мара и твърди,че това е чисто ирландско име...

На Йордан обикновено галеното е Данчо-затова бих използвала Даниела.
Ако за дядото е важна първата буква-Йована .Което е македонски вариант на Ивана.

# 130
Аз познавам младо момиче,което се казва Йордана,харесва си името,не дава да я наричат по друг начин,освен с цялото име и никой не и се е подигравал.
точно така, ако изберат да е Йордана, няма да има галено и всеки ще  и вика така.

# 131
  • Пловдив
Панайот и Климент на мен си ми харесват и без да ги свързвам с конкретни хора.

# 132
точно така, ако изберат да е Йордана, няма да има галено и всеки ще  и вика така.

Как да няма галено? Галеното е Данче или Дана, също както Йордан е Данчо.

# 133
  • Най-красивата страна
На мен Дана и Данчо ми харесват като галени имена.

# 134
На мен и Йори ми харесва

Общи условия

Активация на акаунт