Харесва ли ви името Йордана?

• 12 586
  • 334
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Според мен не е лошо Йордана, без К, нищо, че е малко необичайно. Не ми звучи грубо. Но аз харесвам и Йордан за мъж.

# 76
  • Варна
Супер е името Flowers Cherry Blossom

# 77
  • София
Изобщо не ми харесва на мен.
Звучи ми старовремско, бабешко и грубо.
Йолина, Даниела, дори само Дана... според мен са приемливи варианти за дете кръстено на дядо/баба Йордан/а.

Според мен за всяко име си има време и ако едно време са били нормални имена като Йордана, Ганка и Петка, не означава, че сега не можем да използваме някое по-съвременно и по-приятно звучащо. Пък ако ще да се обижда бабата или дядото.
Подобна тема имаше наскоро, btw.

# 78
  • Варна
Хората не разбраха, че старовремските имена пак са на мода Grinning
Малко ли Вихра и Рада се навъдиха.
В този ред на мисли, Йордана би било даже интересно и с новите трендове  Grin

# 79
  • София
Познавам млади хора (20-30г) Пенка, Жельо, Кирилка, Стефка… и повярвайте, Абсолютно никой не си харесва името, всеки се представя с някакво галено- Пепи, Жужо, Кики, Стефи..

Иначе Рада, Дана, Дара..не мисля, че са старовремски, винаги са се срещали, просто не толкова често, колкото напоследък.

# 80
Жельо, Кирилка как можеш да ги напишеш разбираемо на латински така че на всякъде да звучи добре? Останалите са ок. Имат международен вариант и за мен това е основен критерий .
На Кирилка ако се спести к то може да стане на латински
Ciri, Cerelia, Cerella, Cirilla, Cyrille, Siri, Sirilla, Syrilla  Името е с гръцки произход. http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Cyrilla#:~:text=What%20d … 20is%20%22lord%22.
За Жельо нямам идея/

# 81
Ако се спести к-то на Кирилка и ако се добави ате след К и после л-то се замени с н, може и да стане едно хубаво име - Катерина. Grinning Шегата настрана, но и аз познавам Кирилка, която толкова си мрази името, че я е срам да се представи. И грам не й пука с какъв произход й е името, как се изписва на латиница (някакви измислени, префасонирани варианти). И Пенка ли е международно? И да е, все ми е тая. Ние сме в България и при такъв набор от хубави имена, за мен е престъпление да се кръщава така. Но това е моето мнение, разбира се. Simple Smile

# 82
Махни к то на Пенка ...на латински му добавяш едно n и става ок според мен за международно. http://www.thinkbabynames.com/meaning/0/Penna

# 83
Ммм, страхотно. Ще кажа на двете Пенки, които познавам (които си мразят имената и се представят като Пепи, което според тях е една идея по-добре), че името им е международно и идва от Пенелопе, пък дано се почувстват малко по-добре. Grinning

# 84
Не ми харесва Йордана, нито Йорданка.
И аз познавам Цонка, Донка, Стояна, нито една от тях не си харесва името и това не го променят нито нови, нито стари модни тенденции.
Даже Стояна не иска и за имен ден да я поздравяват, защото си мрази името.

# 85
Не ми харесва Йордана, нито Йорданка.
И аз познавам Цонка, Донка, Стояна, нито една от тях не си харесва името и това не го променят нито нови, нито стари модни тенденции.
Даже Стояна не иска и за имен ден да я поздравяват, защото си мрази името.
Стояна, която аз познавам, се представя като Таня цял живот. Понеже смята името си за отвратително.

# 86
  • Варна
Това са хората от нашето поколение, когато бяха модерни имена като Жасмина и Камелия. В такива времена да се казваш Донка определено не е било яко.
Сега децата са други. Може да има Крум и Тервел и Майкъл и Давид в един клас. Няма смисъл да съдите според миналото поколение. Гледайте какво е сегашното.

# 87
  • Пловдив
На практика - каквото хареса родителят. Не е казано,  че Стояна и Донка са ги кръстили така непременно по принуда. Или щото дядото щял да даде апартамент.

# 88
Баба ми се казваше Цанка, сестра ми кръсти дъщеря си Цана
И всички много харесват това име вкл. момиченцето.

# 89
Браво на вас. Жива и здрава да е Цана.

Общи условия

Активация на акаунт