Харесва ли ви името Йордана?

• 12 587
  • 334
  •   1
Отговори
# 90
Тя е вече на 13 и си е много добре Цана Simple Smile Добре че няма кой покрай нея да и набива че и било тъпо името ... че Цана има двама братя и този някой голям пердах ще яде Simple Smile
А ... и никой не е раздавал апартаменти затова. Само много обич и много много човещина.

# 91
Аз пък не бих се съобразявала непременно да звучи международно. По цял свят хората си кръщават децата както искат, защо трябва ние да мислим как името ще звучи с английска фамилия или с руско произношение. За мен има два варианта - или кръщавам с оригиналното родово име, без да го осъвременявам, или си харесвам име и кръщавам детето, без да се съобразявам с роднините.

# 92
И аз смятам,че или го кръщаваш дословно или не започваш с измишльотини.

# 93
Нямам нищо против Пенка, но не може да се слага заедно с Йордана, защото някой не е свикнал с нито едно от двете.
Иначе ние гледахме как ще се произнася името на бебока и на английски, все пак е световен език.

# 94
Разлика между Пен(к)а, Йордан(к)а, Стан(к)а, Ган(к)а, Цан(к)а и т.н не виждам. Всичко слагам под един знаменател като старо и неподходящо, а пък който ще да  носи от 10 кладенеца вода с обяснения какво значело на древноегипетски и коя жена на хан преди 1000 години се казвала така и чии братя ще ме бият.

# 95
Хамстере, убиваш ме както обикновено 😂

Нищо лично срещу имена като Цана и Пенка, но на Запад със сигурност ще са по-добре приети отколкото в България.

# 96
Хамстера може да не си избира тези имена, но не вярвам да ходи и да подиграва хора заради имената им. Така че да не се коси хамстера. Няма да го бие никой.
Threemafan какво значи недобре приети в България? Ти ако познаваш в България някоя Петра ще и се подиграваш за името ли или просто си пишеш тук?

# 97
Междудругото познавам Петра в България, беше ми учителка по немски, с мъж българин. Дъщеря ѝ се казва Моника, що не я е кръстила Гертруд, примерно😅
Иначе с най-голямо удоволствие си пиша тук😁

# 98
Аз пък познавам една Гунхилд и и викаме Гуни Simple Smile
И една Гудрун знам и и викаме Гудрун.
И т.н. знам и Уте и Ута и те си живеят съвсем весел и нормален живот , без да се казват Жизел или Елисия или подобни . Но познавам и Елисия и Кармен и те са си много ок с имената .
И всички са си много готини хора, които аз изброих с тези имена. Как може да приемаш или да не приемаш имена на хора ? Не разбирам.

# 99
Толкова ли свършиха красивите и нормални имена, че вече отново трябва децата да се кръщават Йордана, Пенка, Гинка и т.н.?
Има много по-хубави и нежни имена за момиче от тези селски измишльотини.

# 100
Аз предполагам , че защото тези момичета няма да се познават само с теб. Гина например на латински бих го изписала Gina https://www.kinderinfo.de/vornamen/maedchen/gina/ гледам има много готини съкращения .
Елица бих изписала Eliza или Elisa което би се произнасяло Елиза ...
И т.н. естествено всеки си избира имена, но може да се гледа и международното изписване.
Аз не знам дали авторката си разреши дилемата. Темата вече май доста я отплеснахме от Йордана.

# 101
След тези коментари, майката едва ли ще избере това име, но аз взех да се притеснявам за моето, с не “ световен” език и “международно” звучене   🤔😂

# 102
Йолина или Йоана.
Може Даниела на дядо Данчо.

# 103
След тези коментари, майката едва ли ще избере това име, но аз взех да се притеснявам за моето, с не “ световен” език и “международно” звучене   🤔😂
И аз така. Joy Не си ли Гина, Гана, Пена и Цена в този живот, не ми се хвали! Joy

# 104
Между другото, има доста англосаксонски имена с подобно звучене. Преди време много обичах да гледам ID Extra - риалити телевизия за криминални случаи. В случаите, които описваха често се срещаха имена като Тана, Нона и  подобни, които звучаха като някои наши имена. Даже имаше и един ТрифОн, от гръцки произход.

Общи условия

Активация на акаунт