Харесва ли ви името Йордана?

• 12 602
  • 334
  •   1
Отговори
# 135
Дани ще си е галеното вероятно. К-то с нищо не променя съкратения вариант , че да няма .

Голяма тема се заформи , авторката поне включва ли се ?

# 136
вече не.

# 137
Йордана е хубаво име, гордо
Йова е също хубаво, ако е важно да се вземе само буквата Й
Иначе, вместо Йордана, може и само Дана

Simple Smile

# 138
  • SF
Сериозно ли някои имена се предлагат? За чужди бебета стават. И ако майките са достатъчно глупави да обрекат детето си с име, от което да го е срам да се запознае.
Приятелките му Александра, Йоана, Карина, а то - Йова или Йордана. Автоматично става някакво Йо и само в много редки и неотложни случаи изрича цялото си име. И с усилие преглъща грозното звучене, което му напомня на рязане на ламарина с трион.

Който чака син, му предлагам хубавото силно мъжкарско име, натоварено с много енергия - Индже!
Може и Страхил.

# 139
На мен Страхил ми харесва и наистина бих го ползвала за момче.
От друга страна хората имаме различни вкусове. Йордана на мен категорично ми е грубо и не по-благозвучно от Бориса, Самуила и дори Ивайла, ама първото и третото вече набраха популярност, т.е достатъчно хора ги харесват. Йорданка ми е по-меко и приемливо, но в днешно време не се приема за малко дете. На мен ми е неутрално, познавам и хубави, и не дотам хубави хора с това име.

# 140
А как от Йордана стигнахме до Страхил? Grinning Само питам. Grinning Иначе на мен Страхил ми е ужасно, не бих кръстила дете с име, съдържащо "страх", без значение какво му е значението и кой го е носил. Но това е мое мнение, разбира се, светът е шарен и това му е хубавото.
Авторката няма ли да се появи? Ако не драсне нещо скоро, темата става безсмислена.

# 141
Имам познат Ярослав. Ми по кисело човече не познавам

# 142
И аз познавам един Ярослав (Яро). Занимава се с екстремни спортове и е много готин човек. Никога не съм чувала да се подиграват с името му. Честно казано, не разбирам какво му е нелепото...

# 143
Нелепо не, но го свързвам с ярост.

# 144
  • SF
А как от Йордана стигнахме до Страхил?

И Индже!

От един дол дренки са: силни, мъжки, натоварени с много енергия, твърди. Като Йова, като Йово и други силни мъжки имена, които предлагаме и одобряваме като за чужди хора.

# 145
  • Крайбрежен район
Ярослав е славянско име, много често срещано в Русия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия. На български звучи като ярост, но всъщност значението му идва от яр (ярък, светъл) и слав (слава) и означава "ярка слава".
Страхил на мен ми звучи като някой, които изпитва страх, заради думата, която съдържа в себе си. Но всъщност е точно обратното. Значението му е "да се страхуват от него", "да всява страх".

# 146
Йордана звучи силно и тежко. Не ми допада, но не е някакво лошо/засрамващо/с кофти асоциация, според мен. Повече ми харесва от Йорданка. Но не бих го използвала за свое дете.
Предлагам:
1. да се използва като отправна точка галеното - варианти:  Дана, Даная, Даниела
2. да се търси нещо със същата буква, което обикновено няма нищо общо с името Йордан - Йоан(н)а, Йолина, Йонели, Йоланта
3. кръщавате дословно Йордана или Йордания
4. използвате името Йордана с съчетание - двойно име - примерни: Елиза-Йордана, Анелия-Йордана, Калина-Йордана, Селина-Йордана, Ирина-Йордана, Катерина-Йордана, Мария-Йордана и тн. Все може да излезе някоя интересна комбинация.
Масово хора тук не харесаха името, вероятно в реална среда ще е същото. Но няма да го коментират (то ще е и тъпо). И все пак ще има и такива, на които им допада. Ако това много те притеснява, но държиш на това име, е добър вариант да присъства като второ име. Рядко някой се обръща и с двете имена така или иначе.
В случай, че не държиш да е непременно това име, бих те посъветвала да погледнеш други варианти. Има много красиви женски имена.

# 147
На мястото на авторката и аз не бих писала, иначе и на мен ми е интересно какво име е избрала.

# 148
...Като Йова, като Йово и други силни мъжки имена, които предлагаме и одобряваме като за чужди хора.
на мен двете много ми харесват. Имахме котарак Страхил , следователно за дете не слагам.
Ярослав също харесвам. Сега се чудя може ли да се изпише на латински.
Аз пък познавам едно детенце, кръстено Мариан ... е не искат да кажат Мериан, ама така го произнасят на запад . Сори.

# 149
  • Пловдив
И на мен Йова ми харесва.
Йово малко на Балканджи ми бие, та не съм сигурна дали е добра идея. А Йовчо сигурно ще минава за безнадеждно остаряло. Но пък имаше един журналист Йово Николов.
Страхил не бих си кръстила детето, но и ужасно не го намирам. Същото и за Ярослав.

Общи условия

Активация на акаунт