Харесва ли ви името Йордана?

• 12 718
  • 334
  •   1
Отговори
# 255
Кофти е да си неадекватен и да не го разбираш.
Йордана? 21 век?
Толкоз ли няма нормални български имена - Катя, Петя, Елка. Обикновени, но български.
Ама Йордана?

# 256
Кое точно ме направи неадекватна, това че не споделям мнението ви ли?
Може ли да не се класифицираме?

# 257
Йордана???
И като се каже, че е като юрдечка "малки колко сте злобни"
Малиии Йордана, на защото било силно.
И кое му е силното? Представям си я тази Йордана като стане голяма силна жена, как ще участва във вдигането на тежести. В състезания - мъже.
То бива бива

# 258
Между Йордана и Джесика има един балкан хубави имена. Защо трябва да се изпада в крайности?
Няма лошо да ти харесва.
И въобще тия теми кое име ви харесва са си безумни по презумция. Ясно е, че ще има и от двата лагера.

# 259
Да, и бъдещите майчета ги тресат хормоните и колебанията за име.
И в един момент и най-голямата нелепица става ок, особено като дойде някой и го изпляска с това "силно, българско име"

# 260
След възхвалата на Пена и Цена в тази тема и тяхното международно звучене, вече Йордана ми се вижда уау. Joy Между другото познавам една Гергана, кръстена на баба си Ганка. Значи можело хем да не е Гана, хем да не е Гуинет. Simple Smile
Момичета, не се хабете. Всеки си има глава на раменете, вкус (добър или лош) и интелектуален капацитет (повече или по-малко) да си кръщава децата, както иска. Няма смисъл просто. Hug

# 261
Аз пак не разбирам … като не ви харесва Йордана не си кръщаванте децата така. Авторката пита - харесва ли ви или не ви харесва? Пена и Цена са си за тези дето си ги възхваляват и харесват.
Кое можело или не, си избират родителите, нелепи имена колкото искаш в паспортна служба може да видиш.
Да, всеки има вкус и мисля че е грозно и злобно да ми поставяте квалификация коя съм и каква съм спрямо това, че харесвам определено име. И съм “изплескала” силно, българско име защото е такова. А като ти кажат така не значи, че ще отгледаш щангистка, и дори да е такава какво, срамно ли е? Не може всички да са перфектни домакини, манекенки в инста!

То пък бива да не се приема чуждо мнение, ама прекалявате.

# 262
Ми не сме си ги кръстили.
Даже мойто чаве има "кучешко" име.
Добре, че навремето не питах, че пишман щях да стана.

# 263
Вчера се сетих точно за тази тема, когато чух, че композиторката Пенка Кунева е взела Грами. Не ми харесва името, но не й е попречило да бъде международно приета.

# 264
Вчера се сетих точно за тази тема, когато чух, че композиторката Пенка Кунева е взела Грами. Не ми харесва името, но не й е попречило да бъде международно приета.
Естествено. Казвала съм го много пъти - не името прави човека, а човекът - името. Но това не значи, че Пенка е красиво име по дефолт. Simple Smile

# 265
Естествено. Казвала съм го много пъти - не името прави човека, а човекът - името. Но това не значи, че Пенка е красиво име по дефолт. Simple Smile

Пенка ми е като английското Penny.

“Penny as a girl's name is of English origin and is a short form of Penelope meaning "weaver". It has also been used as an independent name mostly in the 20th century.“

От google превод:
“Пени като момичешко име е с английски произход и е кратка форма на Пенелопа, което означава "тъкачка". Използва се и като самостоятелно име най-вече през 20-ти век.”
Преди  години името си е било популярно, както е била и Пени в чужбина Simple Smile

# 266
  • Пловдив
Кофти е да си неадекватен и да не го разбираш.
Йордана? 21 век?
Толкоз ли няма нормални български имена...
Изключително тъпо мнение.

# 267
  • Най-красивата страна
Йордана изобщо не е българско име.
Древноеврейско име е.
От река Йордан в която е кръстен Исус Христос.

Освен у нас е разпространено и в Израел и в латиноамериканските страни.
А най-много Йорданки има в Куба.
Името излиза на мода там ,след гостуване на Йорданка Христова.

Пена и Мара са имена,които у нас се считат за селски,но в чужбина се срещат и са харесвани.Особено Мара-старо аристократично ирландско име е.

А някои от западните имена,които у нас са често срещани и модерни в много европейски страни се считат за архаични.

В Русия преди няколко години излязоха на мода стари славянски имена.
Нищо чудно и у нас след време да станат модерни имена,които сега се считат за остарели.Защото много български майки искат да изберат уникално име,което не е често срещано.
Така се върнаха имена ,като Рада,Неда,Дивна,Вихра,които бяха почти изчезнали.
А в последно време срещам бебета Албена ,Десислава,Роза...
Нищо чудно след 15години Йордана и Стояна да са модерни.

# 268
Колко кубинки се казват Йорданки.....ехееей

# 269
  • Пловдив
Да, в Русия и аз забелязвам, че се навъдиха момичета с имена като Злата и Рада.

Общи условия

Активация на акаунт