Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 286
  • 787
  •   1
Отговори
# 135
А каква ви е амотризацията при Airbnb - по голяма или по-малка от дългосрочния наем?

# 136
А спрямо booking.com, кое е по-добро в Airbnb?

# 137
А спрямо booking.com, кое е по-добро в Airbnb?
Знам от позната която има няколко апартамента че на booking.com им удържат по голяма такса, но повечето и записвания са от там
Airbnb са с по ниски такси, и клиентите и от там били по готини Wink

# 138
Някой, който е отдал апартамента си наскоро или пък в момента търси наематели, може ли да сподели каква е текущата ситуация? Имам маломерен двустаен апартамент 50 кв. м. (чистата площ ще да е към 40-42) в Младост 4, строителство от 2005 г., в района на Лидъл и метрото. От 2010 г. го даваме под наем, като последните наематели бяха на 600 лв. От септември миналата година е празен, но съвсем скоро предстои пак да го пуснем, та питам информативно... Като се има предвид колко народ се сдоби с апартамент в последната година, се чудя дали ще можем да намерим отново за такъв наем. И имате ли наблюдения дали украинците вече раздвижват наемния пазар, в последните седмици като се отбивам там, всеки път чувам украинска реч.

# 139
Като се има предвид колко народ се сдоби с апартамент в последната година, се чудя дали ще можем да намерим отново за такъв наем.

И аз повтарях това, но от личните ми наблюдения смея да кажа, че това сякаш е повече в ущърб на старите и неподдържани апартаменти. Прави ми впечатление, че приятни имоти с добър вид се взимат сравнително бързо(при някаква реална цена), докато се застояват повече апартаментите, чиито собственици искат да печелят без да влагат. Нещо като естествен подбор на имотния пазар Simple Smile

Нямам представа за цените в Младост, но звучи супер като местоположение. Успех и дано попаднете на читав наемател! 🍀

# 140
Толкова са горе-долу. Принципно в по-централните квартали са такива цените, но, ако е в близост до метрото и спирки на ГТ, значи няма да имате затруднения в отдаването. За 2010 г. е било доста, но сега мисля, че е ок.

# 141
Пробвайте 650 лв.

# 142
  • София

Каквато и цена да пробваш само не се хващай с украинци. Не намесвам политика, само съвет.

# 143
Що? Има и читави

# 144
  • в света на неограничените измерения

Защото наемодатели се оплакват, че плащат първия месец и после спират да плащат. Няма как да ги изгониш. Казват - ние сме бежанци и точка. Има и други нюанси, но не е тук мястото да ги коментираме.

# 145
Е, нали скоро трябва да отдавам жилище под наем/квартирантите ми се местят в собствено жилище/  и се поразходих в имот. бг за актуална информация как вървят сега наемите. И какво ми направи впечатление. Докато преди 5-6 години имотите под наем  старо  и ново строителство бяха почти 50 на 50, то сега в много, много голямата си част се отдават на първи наематели. Естествено, че всеки ще предпочете новото. И докато за продажба старото строителство си държи цена, то за под наем /зависи все пак и  от местоположение и кой какви и качествени ли са ремонтите които са превени/ ще претърпят спад.  Аз все си мислех, че локацията е много, много важна, но май е толкова, колкото годината на строителството. Скоро ще съм наясно и ще пиша.

# 146
Да. Те отидоха в Полша.

# 147
Не разбирам как така хем не искат да отдават на украинци, хем цените на наемите по черноморието били скочили с 20-30%. Кое е вярно?

# 148
  • Варна
Не е вярно, че наемите по морето са скочили. Единствено напоследък има доста обяви за чисто нови апартаменти, страхотно обзаведени. Те са малко по-скъпи, но това няма връзка с бежанците.

# 149
Мерси за отговора Диди. И аз така виждам и предполагам, но не знам защо разни хора изкривяват истината. Явно искат да помпат пазара. А вярно ли е че много от украинците санагли и с чувство че сме им длъжни? Чувам го от доста места, но някак не вярвам всички да са такива?

Общи условия

Активация на акаунт